دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۵۴۱۱
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۵
دانشمندان "دانشگاه رایس" در بررسی جدید خود، راهی را برای جذب کردن دی‌اکسید کربن اضافی پیشنهاد داده‌اند که در آن از ضایعات پلاستیکی استفاده می‌شود.

به گزارش آوای خزر و به نقل از ساینس‌دیلی، یک راه‌حل کارآمد برای کاربرد دوباره پلاستیک‌های استفاده شده وجود دارد؛ به کار گرفتن آنها برای جذب دی‌اکسید کربن اضافی.

این راه‌حل که مانند یک بازی دو سر برد برای برطرف کردن مشکلات زیست‌محیطی است، در آزمایشگاه "دانشگاه رایس"(Rice University) مطرح شده و یک روش شیمیایی جدید را برای تبدیل کردن ضایعات پلاستیکی به ماده جاذب دی‌اکسید کربن در صنعت پیشنهاد می‌کند.

"جیمز تور"(James Tour)، "والا آلگوزیب"(Wala Algozeeb)، "پاول ساواز"(Paul Savas) و "ژه یوآن"(Zhe Yuan)، پژوهشگران این پروژه گزارش داده‌اند که حرارت دادن ضایعات پلاستیکی در حضور "پتاسیم استات"(Potassium acetate)، ذراتی با منافذی در مقیاس نانومتر تولید می‌کند که مولکول‌های دی‌اکسید کربن را به دام می‌اندازند.

این ذرات را می‌توان برای پاکسازی دی‌اکسید کربن از جریان گازهای دودکش استفاده کرد. تور گفت: این مواد به دست آمده از ضایعات پلاستیکی را می‌توان برای حذف مقادیر زیادی از دی‌اکسید کربن که معمولا جو را پر می‌کنند، در منابع انتشار دی‌اکسید کربن مانند دودکش نیروگاه‌ها به کار گرفت. این یک روش عالی برای برطرف کردن یک مشکل یعنی ضایعات پلاستیکی و رسیدگی به مشکل دیگر یعنی انتشار دی‌اکسید کربن است.

وی افزود: فرآیند کنونی برای پیرولیز کردن پلاستیک که به عنوان بازیافت شیمیایی شناخته می‌شود، ترکیباتی مانند گاز و موم تولید می‌کند اما محصول جانبی کربن تقریبا بی‌فایده است. پیرولیز کردن پلاستیک در حضور پتاسیم استات، ذرات متخلخلی را تولید می‌کند که می‌توانند دی‌اکسید کربن را تا ۱۸ درصد وزن خود در دمای اتاق نگه دارند.

این پلاستیک‌ها به ویژه هنگام همراه شدن با پتاسیم استات، برای جذب دی‌اکسید کربن کاربرد دارند. آزمایشگاه دانشگاه رایس تخمین می‌زند که هزینه جذب دی‌اکسید کربن از یک منبع مانند دودکش پس از احتراق، ۲۱ دلار در هر تن است. این مبلغ بسیار کمتر از هزینه فرآیند انرژی بر مبتنی بر "آمین"(Amine) است که برای استخراج دی‌اکسید کربن از گاز طبیعی استفاده می‌شود. فرآیند مبتنی بر آمین، برای هر تن بین ۸۰ تا ۱۶۰ دلار هزینه دارد.

این جاذب را مانند مواد مبتنی بر آمین می‌توان دوباره استفاده کرد. حرارت دادن آن تا حدود ۷۵ درجه سلسیوس، دی‌اکسید کربن به دام افتاده را از منافذ آزاد می‌کند و به بازسازی حدود ۹۰ درصد از محل‌های اتصال ماده می‌پردازد.

پژوهشگران خاطرنشان کردند که انتظار می‌رود این جاذب، عمر طولانی‌تری نسبت به آمین‌های مایع داشته باشد و زمان خرابی را کاهش دهد.

این پژوهش، در مجله "ACS Nano" به چاپ رسید.

انتهای پیام/1005

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار