دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۷۱۲۰
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۷:۱۱
یک گروه بین‌المللی متشکل از دانشمندان و نقشه‌نگاران، دقیق‌ترین نقشه‌ای که تاکنون از بستر اقیانوس منجمد جنوبی که قطب جنوب را احاطه کرده ثبت شده است را منتشر کردند. مساحت آن ۴۸ میلیون کیلومتر مربع است و عمیق‌ترین منطقه‌ای که تاکنون در این نقطه از زمین یافت شده را در برمی‌گیرد.

به گزارش آوای خزر، به رغم تلاش‌های زیاد، که با سفر کشتی «اچ‌ام‌اس چلنجر» (HMS Challenger) در سال ۱۸۷۳ آغاز شد، بستر اقیانوس‌های جهان هنوز تا حد زیادی مثل یک راز باقی مانده‌اند. به گفته اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا(NOAA)، تنها ۱۰ درصد از کف اقیانوس‌ها با استفاده از روش‌های مدرن سونار(ناوبری و فاصله‌یابی صوتی) نقشه‌برداری شده است و این واقعیت وجود دارد که نقشه‌های اقیانوسی که در مکان‌های مختلف مشاهده می‌شود براساس داده‌های بسیار ناقص و با وضوح کم ترسیم شده‌اند.

اگرچه این موضوع تعجب‌آور نیست زیرا سه چهارم سطح زمین را آب پوشانده است و عمق این آبها تا ۱۰ هزار ۹۸۴ متر می‌رسد. بدتر از آن، پویا بودن کف اقیانوس است که با سرعت شگفت‌انگیزی تغییر می‌کند، بنابراین سازمان‌هایی مانند اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا و نیروی دریایی سلطنتی باید دائماً کشتی‌های کاوشگر را به این مناطق اعزام کنند تا مطمئن شوند نمودارهای ناوبری به‌روز هستند.

این بدان معناست که انواع نقشه‌های جامعی که ما از توده‌های زمین داریم، با همه ایراداتشان، کاربردی نیستند. در نتیجه، بررسی‌های عمق‌سنجی انجام‌شده توسط کشتی‌هایی مانند "RRS جیمز کلارک راس" متعلق به موسسه تحقیقاتی "British Antarctic Survey" باید با بررسی عمقی کشتی‌های تجاری و تحقیقاتی در حین انجام کار تکمیل شود.

جدیدترین نقشه که «نمودار بین‌المللی ژرفاسنجی اقیانوس منجمد جنوبی» (IBSCO) نامیده می‌شود، نه تنها به کشتی‌ها کمک می‌کند تا با خیال راحت در آب‌ها حرکت کنند، بلکه ابزار تحقیقاتی ارزشمندی برای درک بهتر محیط، آب و هوا و جو منطقه در اختیار دانشمندان قرار می‌دهد. این نقشه بُرد نقشه قبلی را ۱۰ درجه شمالی افزایش می‌دهد و منطقه‌ای ۲.۴ برابر بزرگتر را پوشش می‌دهد. این نقشه به مربع‌های ۵۰۰ متری تقسیم شده که ۲۳ درصد از آنها دستکم یک اندازه‌گیری عمقی سونار را شامل می‌شوند.

بخش جالب توجه در آن، نقشه‌های جدید از نقطه «Factorian Deep» است که عمیق‌ترین نقطه‌ی شناخته شده در اقیانوس منجمد جنوبی است. این بخش در عمق ۷۴۳۲ متری در حدود ۱۰۰ کیلومتری شرق جزایر ساندویچ جنوبی(South Sandwich Trench) واقع شده است.

«راب لارتر» (Rob Larter)، ژئوفیزیکدان در موسسه تحقیقاتی «British Antarctic Survey» می‌گوید: این نقشه اثرات بسیار زیادی بر تحقیقات علمی دارد. این به ما کمک می‌کند تا بفهمیم چگونه شکل بستر دریا بر مسیر جریان‌های اصلی اقیانوس و نحوه مخلوط شدن آب اقیانوس تأثیر می‌گذارد. این موارد عواملی هستند که بر نحوه انتقال گرما و تغییر دما در سراسر جهان اثر می‌گذارند. این عنصر بسیار مهمی برای پیش‌بینی تغییرات آب و هوا است./ایسنا

انتهای پیام/1005

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار