دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۷۲۹۴
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۰:۵۲
یادداشت/ روح‌الله سلگی
شریعتی مروّج اسلام سیاسی
شریعتی اسلام سنتی را سم خرافی و عامل تضعیف و تخدیر اندیشه می‌پندارد. شریعتی مروج اسلام سیاسی است و بر این مهم تاکید می‌کند.

آوای خزر-دکتر روح الله سلگی معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری مازندران به مناسبت 29 خرداد در چهل و پنجمین سالگرد درگذشت استاد علی شریعتی، یادداشتی را به شرح ذیل به رشته تحریر در آورده است:

روزی در دانشگاه تهران در کلاس علوم سیاسی بودم از دکتر صادق زیباکلام که از مکه آمده بود پرسیدم: استاد چه خبر از مکه؟ پاسخ داد: "به عبادت مشغول بودم و کاری به برائت از مشرکین و سیاست نداشتم" که به ایشان عرض کردم: حج ما عبادی سیاسی است.

هفده سال بعد زمانی که عازم پیاده‌روی اربعین بودم به دکتر زیباکلام پیامک دادم که عازم اربعینم پاسخ داد: چه شده که ما قرنها پیاده‌روی نداشتیم و... پاسخ دادم: "اتفاقا پیاده روی اربعین لبیک به ابا عبداللهی است که برای اتحاد امت اسلام و برای حاکمیت نظام سیاسی جبهه حق قیام کرد پس پیاده‌روی از مظاهر اسلام سیاسی است".

تاسیس انقلاب اسلامی و نظام سازی مبتنی بر ولایت فقیه و مردم‌سالاری دینی پدیده‌ای بزرگ در دنیای معاصر است. اسلام سیاسی را باید در مقابل اسلام سَلَفی و اسلام سُنتی دانست؛ اسلام انعزال و سکولار که درک و ارتباطی با اجتماع و سیاست ندارد نسبتی با اسلام ناب رسول الله ندارد. روشنفکران غربگرا و مرتجعین سنتی در برابر اسلام سیاسی متحدند و دو روی یک سکه‌اند.

شریعتی را باید از متفکران و ایدئولوگ‌های پیشتاز و برجسته اسلام_سیاسی دانست. تبلور این ادعا را باید در جمله مشهور او دانست که گفت "آنگاه که امام [حسین] در صحنه حق و باطل است اگر در صحنه نباشی هر کجا که می‌خواهی باش چه ایستاده به نماز چه نشسته در مجلس شراب هر دو یکی است" و در فراز دیگر می‌گوید: "زمانی که حسین حج را نیمه‌تمام گذاشت همه کسانی که به فریاد امام خود پشت کردند و به طواف پرداختند با طواف کنندگان کاخ سبز معاویه برابرند".

اندیشه اسلام سیاسی دکتر بر خلاف پلورالیسم سروشی، عاشورا را نقطه عزیمت و دال مرکزی اندیشه خود قرار می‌دهد. شریعتی اسلام سنتی را سم خرافی و عامل تضعیف و تخدیر اندیشه می‌پندارد. مذهب در اندیشه دکتر، به مثابه یک موجود زنده جهت تکامل و تکاپوی زندگی اجتماعی است و نه انزوا و انجماد فکری
او به تشکیل امت اسلامی می‌اندیشد نتیجه هدف شکل‌گیری امت، «کمال» در برابر «سعادت» است؛ زیرا «سعادت»، عبارت است از «خوش بودن» در مقابل «کمال» که به معنای «خوب شدن» است شدن در برابر بودن.

دکتر در دهه پنجاه در برابر شعارهای ملون و جذابِ برابری مارکسیسم که فضای دانشگاه‌های ما را مفتون خویش می‌سازد، اسلام ابوذر، و سلمان را مطرح می‌کند و سخنرانی شنیدنی و جذاب "آری اینچنین بود ای برادر" را که در کنار استاد شهید مطهری در ایجاد سازه‌ها و بنیادهای فکری اسلام مترقیِ سیاسی پادزهری جاودان در برابر سَمِ اسلام فاندامنتال و اسلام لیبرال و سکولار ایجاد می‌کند.

روحش شاد

انتهای پیام/1001/

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار