دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۰۹۶۸
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۱ - ۰۷:۳۶
با حضور استاندار مازندران
مشکلات مسجد جامع ساری بررسی شد
مسجد جامع شهر ساری که چهار سال پیش به دلیل نقص تاسیساتی دچار حریق شده بود و پس از یک سال بازسازی و مرمت آن صورت گرفت، اما هنوز به وسایل سرمایشی و گرمایشی مجهز نشده است.
آوای خزر – زهرا شریفی: مسجد جامع ساری یکی از کهن‌ترین میراث تاریخی مازندران و شهر ساری است که در تیرماه سال ۹۷ به دلیل نصب غیرمجاز و غیر اصولی تاسیسات سرمایشی طعمه آتش شده و بیش از ۷۰ درصد بنای مسجد در این آتش‌سوزی تخریب شده بود.

این مسجد پس از بازسازی و مرمت، با حضور وزیر راه و شهرسازی وقت بدون نصب تاسیسات سرمایشی و گرمایشی در شهریور ماه ۹۸ افتتاح شد.

اکنون چهار سال از آن حادثه می‌گذرد. این بنای تاریخی که در مرکز شهر قرار دارد، از کانون‌های برگزاری آئین‌های دینی و سیاسی شهر ساری محسوب می‌شود و علاوه بر آن مکان مهم برای نمازگزاران صنف بازار در اطراف این بنا است. مسجد جامع ساری همچنان از داشتن تأسیسات محروم است.

سید محمود حسینی پور استاندار مازندران شنبه‌شب به همراه مدیران صنایع دستی، میراث فرهنگی، و گردشگری مازندران، اداره کل اوقاف و امور خیریه استان، و شهردار ساری در این مسجد حضور یافت و با متولیان و امامان جماعت مسجد جامع برای حل مشکلات به گفتگو نشست.

در این نشست که علی بابایی کارنامی نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی، رئیس شورای اسلامی شهر ساری نیز حضور داشتند عمده مسائل این بنای تاریخی و فرهنگی مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.
 
مشکلات مسجد جامع ساری بررسی شد
آیت‌الله مرتضی صدوقی از علمای مازندران در این نشست بر لزوم نصب تاسیسات سرمایشی و گرمایشی در مسجد جامع ساری تاکید کرد و گفت: انتظار می‌رود که استاندار مازندران و دیگر مدیران مربوطه نسبت به انجام این موضوع همت کرده و اقدام لازم را انجام دهند.

وی افزود: مسجد جامع ساری علاوه بر مکان عبادی و سیاسی بنای تاریخی است که می‌تواند در پایتخت گردشگری کشور‌های عضو اکو جاذبه گردشگری باشد.

آیت‌الله صدوقی همچنین با تاکید بر اقامه نماز جماعت و اینکه مدیران باید به این نکته مهم توجه ویژه‌ای داشته باشند، گفت: در بنایی که شبستان‌های آن محل نمازگزار است؛ داشتن امکاناتی، چون تاسیسات سرمایشی و گرمایشی ضرورت دارد.

جواد طالبی شهردار ساری نیز گفت: بعد از آتش‌سوزی ستاد بازسازی مسجد جامع تشکیل شد و در آن جلسه مقرر شد تمامی دستگاه‌های اجرایی در بازسازی این مسجد سهیم باشند و شهرداری و میراث فرهنگی بعد از آواربرداری نسبت به تعیین برآورد ریالی پروژه اقدام کنند.

وی افزود: بیش از ۱۶ میلیارد تومان رقم اولیه برآورد شد و قرار شد شهرداری به عنوان تنها مجری، این پروژه را عقد قرارداد کند. این موضوع به مناقصه گذاشته شد و پیمانکار مورد نظر انتخاب و مبلغ قرارداد نیز ۲۴ میلیارد تومان شد.

شهردار ساری ادامه داد: بر اساس آن و طبق صورتجلسه برای دستگاه‌های ذیربط رقم مشخص شد و با افزایش کار، صورت وضعیت تعیین شده به ۳۶.۵ میلیارد تومان رسید که سند آن در شهرداری ساری ثبت شد.
 
مشکلات مسجد جامع ساری بررسی شد
طالبی افزود: ۱۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان از این مبلغ را استانداری، شهرداری و راه و شهرسازی پرداخت کردند و مابقی دستگاه‌ها مبلغی پرداخت نکردند هم‌اکنون پیمانکار ۱۷ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان طلبکار است و ۵.۵ میلیارد تومان مازاد قرارداد وجود دارد که با شرایط امروز حدود ۱۴ میلیارد تومان می‌شود و با مبلغ فوق حدود ۳۰ میلیارد تومان این پیمانکار طلبکار است.

سید محمود حسینی‌پور استاندار مازندران نیز در ادامه گفت: مسجد جامع در مرکز استان از دیرباز خاستگاه علمای بزرگ بوده که علاوه بر عبادت به هدایت مومنان می‌پرداختند و اکنون در شأن شهروندان نیست که از امکانات تاسیساتی برخوردار نباشند.

وی با بیان اینکه قدمت این مسجد باید دیده شود که البته دیده هم می‌شود، افزود: با وجود نمازگزاران متعدد و حضور کسبه‌ها برای اقامه نماز در این مکان عبادی، شایسته نیست که این بنای تاریخی از امکانات فوق برخوردار نباشد.

استاندار مازندران یادآور شد: البته پیش از این در مورد تجهیز این بنا به وسایل سرمایشی و گرمایشی تصمیماتی گرفته شد و از اداره کل اوقاف مازندران خواستیم تا نسبت به حل این مشکل اقدام کند، اما ظاهراً اداره کل میراث فرهنگی نسبت به وسایل مورد نظر ایراد گرفت و این موضوع تاکنون ادامه پیدا کرد.

حسینی‌پور افزود: این مسجد نیز در جوار بازار شهر بنا شده است و بسیاری از بازاریان و کسبه‌ها در این مکان به عبادت می‌پردازند و مورد توجه بازار است؛ بازار هم از دیر باز مهد تدین و تعهد بوده است و کسبه‌ها از ارزش معنوی بالایی برخوردار هستند.
 
مشکلات مسجد جامع ساری بررسی شد

وی ادامه داد: یکی از اشکالات این بود که برای جانمایی سیستم فنی و پشتیبانی به عمل آمد برآورد اولیه دقیق نبود و ظاهراً مکانی که برای تهویه سیستم مورد نظر طراحی شد، به لحاظ شرعی امکان بهره‌برداری از آنجا نیست.

حسینی‌پور افزود: بر این اساس باید به دنبال طراحی مکان جدیدی باشیم؛ البته علما نگاه‌شان این است که سیستم برای هر شبستان جداگانه طراحی شود. اگر بشود این کار را انجام داد باید بر اساس مطالعات جدید و با سیستم‌های مدرن تعریف شود.

استاندار مازندران گفت: حال به نظر می‌رسد ما باید دو اقدام را در دستور کار قرار دهیم، نخست اقدام دراز مدت است اینگونه که سیستمی که از قبل طراحی شد مکانی برای جانمایی آن تعریف شود و دیگر اینکه در شرایط فعلی و فصل سرما کولر و یا بخاری گازی جانمایی شود و تحقق این موضوع نیز نیاز به برآورد دارد به محض برآورد، اقدامات اجرایی آن را آغاز می‌کنیم.

حسینی‌پور افزود: بنا به تعهد قبلی استانداری، شهرداری، گردشگری و اوقاف برای تحقق این موضوع باید پای کار آمده و عملیات اجرایی آن را به سرعت آغاز کنند.

وی تاکید کرد: حداکثر تا ۱۰ آذر ماه باید سیستم گرمایشی این مکان راه‌اندازی شود.
 
انتهای پیام/
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: