دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۰۳۳۰
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۵
خوراکی‌ها و مواد غذایی زیادی وجود دارند که در کنار همدیگر هم طعم فوق‌العاده بهتری پیدا می‌کنند و هم کیفیت مغذی‌تری به خود می‌گیرند. در این مطلب با ۳ زوج غذایی قدرتمند و مهم آشنا خواهید شد که عادت به خوردن آن‌ها برای بدن مفید خواهد بود.

به گزارش آوای خزر، بعضی از مواد غذایی و خوراکی‌ها سال‌هاست که با همدیگر ترکیب می‌شوند و بسیاری از ما با آن‌ها آشنا هستیم، مانند کره بادام‌زمینی و مربا، پنیر و بیسکویت، یا نخودفرنگی و هویج. اما خوراکی‌ها و مواد غذایی دیگری هم وجود دارند که در کنار همدیگر هم طعم فوق‌العاده بهتری پیدا می‌کنند و هم کیفیت مغذی‌تری به خود می‌گیرند.

  • با این نوشیدنی‌ها ذهن خلاق داشته باشید

در ادامه این مطلب با ۳ زوج غذایی قدرتمند و مهم آشنا خواهیم شد که عادت به خوردن آن‌ها برای بدن مفید خواهد بود، عبارتند از:

۱. زوج غذایی قدرتمند: غلات سبوس‌دار و سیر یا پیاز

افزودن پیاز یا سیر تفت داده به غذاهایی که همراه با نان سبوس‌دار خورده می‌شوند، کیفیت غذایی هر دوی این خوراکی‌ها را به‌ طرز چشمگیری افزایش می‌دهد.

یافته‌های علمی جدیدتر نشان داده‌اند که این ترکیب حتی می‌تواند غلات سبوس‌دار را به محصولات سالم‌تر و اثربخش‌تر تبدیل کند.

براساس مطالعه مهمی که Journal of Agricultural and Food Chemistry منتشر کرده است، ترکیب کردن سیر یا پیاز (یا هر دوی آنها) با غلات سبوس‌دار می‌تواند به جذب بهتر آهن توسط بدن کمک کند.

جذب زینک (روی) نهفته در منابع گیاهی معمولا با کیفیت کمتری توسط بدن انجام می‌گیرد، اما همین زوج غذایی قدرتمند می‌تواند جذب زینک را هم تقویت کند.

توجه داشته باشید که دریافت آهن کافی برای اکسیژن‌رسانی مطلوب به سلول‌های بدن ضروری است، درحالی که دریافت زینک (روی) هم برای داشتن سیستم ایمنی سالم و همچنین التیام و بازسازی زخم‌های بدن ضرورت دارد.

محققان هنوز از جزئیات این اثربخشی متقابل آگاه نیستند، اما گمان می‌کنند که ترکیبات گوگردی موجود در سیر و پیاز، نقش مهمی در تقویت جذب آهن و روی دارند.

۲. زوج غذایی قدرتمند: لوبیا و انواع سبزیجات

چیزی که این زوج غذایی را شدیدا قدرتمند می‌سازد، ترکیب شدن آهن (در لوبیا) با ویتامین C (در سبزیجات) است.

وقتی که لوبیا را همراه با سبزیجات می‌خورید، ویتامین C موجود در سبزیجات به آهن موجود در لوبیا کمک می‌رساند تا نهایتا به حالتی تبدیل شود که به‌سادگی توسط بدن جذب می‌گردد. این اثربخشی به‌ویژه از این منظر اهمیت دارد که جذب آهن غیرهِم را تقویت می‌کند.

آهن غیرهِم که جذب سخت‌تری دارد، در این منابع گیاهی یافت می‌شود؛ پنیر توفو، اسفناج، کشمش و غلات صبحانه غنی‌شده. ماهی، گوشت‌های قرمز و مرغ حاوی آهن هِم هستند که به‌راحتی توسط بدن جذب می‌شود.

اگر می‌خواهید از فواید بهترین منابع گیاهی سرشار از ویتامین C بهره‌مند شوید باید هر روز از این سبزیجات استفاده کنید؛ انواع مرکبات (مانند نارنگی، پرتقال و...)، گل‌کلم، فلفل دلمه‌ای قرمز، جعفری و پاپایا.

این ۳ ترکیب فوق‌العاده غذایی را حتما امتحان کنید

۳. زوج غذایی قدرتمند: گوجه‌فرنگی و روغن زیتون

افزودن چربی‌های سالم مانند روغن زیتون به میوه‌ها و سبزیجات می‌تواند به بدن در جذب بهتر مواد مغذی گیاهی یا فیتونوترینت‌ها کمک کند. مطالعه‌ای که اخیرا Free Radical Biology and Medicine منتشر کرده است، نشان می‌دهد کسانی که در طول هفته تا چندین وعده از گوجه‌فرنگی همراه با روغن زیتون استفاده می‌کنند، سطح لیکوپن را به‌ طرز چشمگیری در بدن افزایش می‌دهند.

لیکوپن ماده مهمی است که در گوجه‌فرنگی، فلفل قرمز و هندوانه یافت می‌شود و رنگ قرمز آن‌ها را می‌سازد.

دریافت این ماده به‌ طور منظم و مستمر، خطر ابتلا به سرطان پستان، بیماری‌های قلبی و بیماری‌های ریوی را کاهش می‌دهد.

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار