دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۵۴۳۸
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۳
برای ما ایرانی‌ها کله‌پاچه جایگاه ویژه‌ای دارد و یکی از اجزاء آشپزی سنتی ایران است که در مراسم و ایام مختلفی خورده می‌شود؛ اما این تنها ما نیستیم که به پختن و خوردن کله‌پاچه علاقه داریم؛ این غذا در کشور‌های زیادی در جهان جایگاه دارد.

آوای خزر/ کله‌پاچه در ایران طرفداران زیادی دارد، اما شاید جالب باشد بدانید که این غذا در کشور‌های زیادی هواخواه دارد و جزئی از سنت آشپزی جهان است.

برای ما ایرانی‌ها کله‌پاچه جایگاه ویژه‌ای دارد و یکی از اجزاء آشپزی سنتی ایران است که در مراسم و ایام مختلفی خورده می‌شود؛ اما این تنها ما نیستیم که به پختن و خوردن کله‌پاچه علاقه داریم؛ این غذا در کشور‌های زیادی در جهان جایگاه دارد.

کشورهای شرق و غرب عالم چگونه کله پاچه می‌خورند؟

گوردون رمزی، سرآشپز مشهور بین‌المللی، برنامه‌ای مختص به پخت کله گوسفند دارد. در آمریکا و به‌خصوص ایالت کالیفرنیا نیز مهاجران پخت و سرو کله گوسفند به روش‌های مختلف را رواج داده‌اند. برخی کشور‌ها نیز خود از قدیم روش‌هایی برای پخت و خوردن کله‌پاچه دارند.

ایسلند

کله گوسفند را در ایسلند به شکل آب‌پز و معمولا در فستیوال نیمه زمستان می‌خورند. این غذا «اسویث» نام دارد و همراه با شلغم و پوره سیب‌زمینی سرو می‌شود.

اسویث ایسلندی

نرو‍ژ

شب کریسمس در مناطق غربی نروژ با سرو «اسمالاهوه» یا کله گوسفند پخته شده جشن گرفته می‌شود. مردم این منطقه نیز از پوره سیب زمینی و شلغم در کنار این غذا استفاده می‌کنند.

کشورهای شرق و غرب عالم چگونه کله پاچه می‌خورند؟

اسمالاهوه نروژی

ایتالیا

در مناطق جنوبی ایتالیا، کله را به شکل کبابی و با کره می‌پزند و به آن «کاپوتزلی» می‌گویند. نقل است که این خوراک توسط اعراب و در قرن ۱۱ وارد سنت غذایی ایتالیا شد و پای ثابتی در مراسم ایستر پیدا کرد.

کشورهای شرق و غرب عالم چگونه کله پاچه می‌خورند؟

کاپوتزلی ایتالیا

آلبانی

کله گوسفند و سایر چارپایان در آلبانی به صورت سوپ همراه پیاز و سیر پخته می‌شود و «پاچه» نام دارد. ممکن است گاهی برای بیشتر شدن غلظت سوپ کمی آرد نیز به آن اضافه شود.

کشورهای شرق و غرب عالم چگونه کله پاچه می‌خورند؟
سوپ پاچه آلبانی

آفریقای جنوبی

در مناطق جنوبی این کشور نیز کله گوسفند به مدت طولانی و به شکل کبابی روی زغال پخته می‌شود و جالب اینجاست که به دلیل حالت سر گوسفند این غذا «اسمایلی» یا خندان نام دارد.

کشورهای شرق و غرب عالم چگونه کله پاچه می‌خورند؟


هند

شاید نام کاری مرغ را در منوی تمام رستوران‌های هندی دیده باشید، اما باید بدانید که کاری کله گوسفند هم داریم که «تالاکایا» نام دارد. این خورش از پخت کله بدون پوست همراه سبزیجات و ادویه‌های مختلف تهیه می‌شود.

کشورهای شرق و غرب عالم چگونه کله پاچه می‌خورند؟
خورش تالاکایای هندی

چین

از آنجا که خوردن بره از شمال چین به سراسر کشور گسترش یافته، روش پخت آن برای سازگاری با ذائقه و آداب و رسوم محلی تکامل یافته است؛ کله گوسفند یا بره به شکل یک غذای خیابانی عرضه می‌شود؛ در هانگژو (در شرق چین)، پس از برداشتن گوشت، تمام قسمت‌های باقی‌مانده، از جمله اندام‌های داخلی و کله و پاچه را در یک قابلمه بزرگ به همراه ۵۰ نوع ادویه به صورت خوراک طبخ می‌کنند.

کشورهای شرق و غرب عالم چگونه کله پاچه می‌خورند؟
کله در چین یک غذای خیابانی است.

مراکش

دامداری و چوپانی قدمتی هزاران ساله در این منطقه دارد و به همین دلیل است که «لحم الراس» یا کله پخته شده به همراه سبزیجات یکی از غذا‌های سنتی و پرطرفدار به حساب می‌آید که به طور خاص در عید قربان پخته و سرو می‌شود.

کشورهای شرق و غرب عالم چگونه کله پاچه می‌خورند؟
لحم الراس مراکشی

اگر به کشور‌های عربی سفر کرده باشید، به خصوص در عراق، مغازه‌های کله پزی را دیده‌اید. روش تهیه کله‌پاچه در این کشور‌ها تقریبا شبیه ایران است و این غذا را «باجه» می‌نامند. کله پاچه در میان سایر اقوام مختلف خاورمیانه از جمله ترک‌ها و کرد‌ها نیز یکی از خوراک‌های سنتی و محبوب به حساب می‌آید. این غذا کالری، پروتئین و مواد مغذی بسیار زیادی دارد با این حال طبیعی است که زیاده‌روی در مصرف آن مضراتی دارد.

کشورهای شرق و غرب عالم چگونه کله پاچه می‌خورند؟

کله پاچه ایرانی

همشهری آنلاین

انتهای پیام/1005
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها