دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۶۷۵۳
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۷:۴۱
یک بررسی جدید نشان می‌دهد که نوشیدن قهوه اسپرسو با افزایش میزان کلسترول خون به خصوص در مردان ارتباط دارد.

به گزارش آوای خزر، به نقل از وب‌ام‌دی این بررسی همچنین افزایش کلسترول کل را در هر دو جنسبت با مصرف قهوه جوشیده نشان داد که پژوهش‌های قبلی نیز آن را نشان داده بودند، اما نوشیدن قهوه صاف‌شده با افزایش میزان کلسترول ففط در زنان همراهی داشت.

پژوهشگران نروژی که این بررسی را انجام داده‌اند، می‌گویند قهوه پرمصرف‌ترین محرک دستگاه عصبی مرکزی در جهان است و نروژ از لحاظ مصرف قهوه در جهان در رتبه دوم قرار دارد.

به گفته این پژوهشگران، به علت مصرف بالای قهوه، اثرات حتی اندک این نوشیدنی پرمصرف می‌تواند پیامدهای بهداشتی قابل‌ملاحظه‌ای داشته باشد، بنابراین بررسی آن یک موضوع مهم پژوهشی است.

نتایج این بررسی به صورت آنلاین در ژورنال Open Heart منتشر شده است.

کارشناسان می‌گویند بررسی‌های متعددی رابطه میان قهوه صاف‌نشده و افزایش در کلسترول کل را نشان داده‌اند و مواد شیمیایی موجود در قهو شامل دیپترنس، کافستول و کاهوئول عامل این افزایش هستند.

به همین علت، کارشناسان استفاده از میزان کمتر فراورده‌های لبنی پرچربی در قهوه را پیشنهاد می‌کنند، مثلا استفاده از جایگزین‌های گیاهی اگر فرد به افزودن خامه به قهوه عادت داشته باشد.

البته در این بررسی کلسترول کل اندازه‌گیری شده است و لازم است در بررسی‌ها بعدی دقیقا معلوم شود که قهوه بر کدام نوع کلسترول، کلسترول بد یا LDL یا کلسترول خوب یا HDL تاثیر می‌گذارد.

همچنین پژوهشگران باید به رژیم غذایی و عادات سبک زندگی دیگر مربوط به نوشیدن قهوه مانند مصرف برخی از انواع غذاها یا خستگی مفرط در فرد که ممکن است مربوط به عارضه دیگری مانند قطع تنفس حین خواب باشد، توجه کنند، چرا که گاهی مصرف قهوه صرفا نشانه‌ای از مشکلات دیگر است.

این بررسی جدید شامل ۲۱۰۸۳ نفر  می‌شد که میانگین سنی‌شان ۵۶.۴ سال بود. پژوهشگران رابطه میان میزان نوشیدن قهوه و میزان کلسترول کل خون را ارزیابی کردند و به اثرات جنسیت بر این یافته‌ها توجه کردند. گروه کنترل شامل افزادی می‌شدند که قهوه نمی‌نوشیدند.

یافته‌ها نشان داد که نوشیدن ۳ تا ۵ فنجان قهوه اسپرسو در روز نسبت به افرادی که اسپرسو نمی‌نوشیدند، به طور قابل‌توجهی با افزایش میزان‌های کلسترول کل در مردان و زنان ارتباط دارد.

قهوه اسپرسو یک نوع قهوه غلیظ است که با عبورد دادن آب نزدیک به جوش از میان دانه‌های آسیاب‌شده قهوه تهیه می‌شود و دارای غلظت بالاتری از مواد محلول و معلق جامد است و میزان کافئین بالاتری دارد. اسپرسو پایه انواع گوناگون نوشیدنی‌های حاوی قهوه مانند کافه لاته، کاپوچینو، کافه موکا، کافه آمریکانو است.

نوشیدن ۶ فنجان یا بیشتر قهوه جوشیده در هر روز نیز با میزان بالاتر کلسترول کل خون در مردان و زنان در مقایسه با افرادی که قهوه تهیه‌شده به این روش را نمی‌نوشیدند، همراهی داشت.

این پژوهشگران همچنین دریافتند که در زنان نوشیدن ۶ فنجان یا بیشتر قهوه صاف‌شده در روز با بالا رفتن میزان کلسترول کل همراهی دارد، اما این افزایش در میان مردان یافت نشد.

نوشیدن قهوه فوری نیز نسبت به ننوشیدن قهوه فوری با افزایش میزان کلسترول هم در زنان و هم در مردان همراهی داشت، اما ظاهرا این رابطه به میزان قهوه فوری مصرف‌شده ارتباطی نداشت.

این بررسی محدودیت‌هایی هم دارد، از جمله اینکه میزان مصرف قهوه را خود افراد گزارش کرده بودند و این حقیقت که این بررسی عمدتا در میان سالمندان و میانسالان سفیدپوست انجام شده است.

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار