دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۰۶۹۰
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۴۰۱ - ۰۸:۰۰
ناسا یک پروژه جدید علمی شهروندی را اعلام کرده که ممکن است به اخترشناسان در درک بهتر پدیده‌های اسپرایت (نورها و درخشش‌های قرمز رنگی که در آسمان پس از رعد و برق ظاهر می‌شوند) کمک کند.

به گزارش آوای خزر و به نقل از روزنامه سان، این پروژه که «استیرتاکولار» نام دارد، از شهروندان می‌خواهد مشاهداتی را که از پدیده‌های نوری ثبت کرده‌اند، که در مجموع به عنوان «رویدادهای نورانی گذرا» (TLE) شناخته می‌شوند، برای ناسا ارسال کنند. «اسپرایت‌ها» ( sprites ) درخشش‌های قرمز مایل به قرمزی هستند که در ارتفاع ۵۰ مایلی بالاتر از رعد و برق رخ می‌دهند.آنها فقط چند لحظه پس از برخورد رعد و برق ظاهر شده و در طیف وسیعی از اشکال، مانند پیچک‌های درخشان و خاردار، ظاهر می‌شوند.
 

 درخواست ویژه ناسا از شهروندان | این نورها را شناسایی کنید

در همین حال، «رویدادهای نوارانی گذرا» می‌توانند شامل طیف وسیعی از پدیده‌های الکتریکی باشند که در بالای طوفان‌های تندری رخ می دهند و فلاش‌ها (درخشش‌های) مختصری از نور ایجاد می کنند. مقامات ناسا می‌گویند هنوز خیلی پرسش‌ها درباره چرایی و چگونگی شکل گرفتن اسپرایت‌ها و در مجموع پدیده‌های نورانی گذرا وجود دارد. آن‌ها در توضیح این مطلب می‌افزایند ما هنوز مشاهدات بسیار کمی از اسپرایت‌ها داریم و چند سوال اساسی وجود دارد که باید پاسخی برای آن‌ها پیدا کنیم.

این پرسش‌ها شامل تعداد دفعات وقوع اسپرایت (نورها و درخشش‌های قرمز رنگی که در آسمان پس از رعد و برق ظاهر می‌شوند) و چرایی ظهور آنها می‌شود. ناسا با اجرای این پروژه امیدوار است یک پایگاه داده از مشاهدات ایجاد کند که زمینه ساز مطالعات پبیشتر در زمینه پدیده اشیای نورانی گذرا شود.
پاسخ دیگری که دانشمندان امیدوارند به آن پاسخ داده شود، این است که چه شرایطی در اتمسفر بالایی باعث آغار پدیده اسپرایت می‌شود. آنها همچنین علاقه‌مند به دیدن چگونگی تأثیر اسپرایت روی مدار الکتریکی جهانی زمین هستند.
دکتر بورکو کوسار، فیزیکدان فضایی در «مرکز پروازهای فضایی گودارد» ناسا در گرین‌بلت مریلند، می‌گوید: «مردم تصاویر فوق‌العاده‌ای از پدیده نورانی گذرای اسپرایت می‌گیرند، اما این تصاویر به‌ طور پراکنده در اینترنت به اشتراک گذاشته می‌شوند و بیشتر جامعه علمی از این عکس‌ها بی‌اطلاع هستند.»


طرح «اسپراتاکولار» به این پراکندگی با ایجاد اولین پایگاه داده تجمیعی از اطلاعات مربوط به اسپرایت‌ها و سایر رویدادهای نورانی گذرا و با ایجاد دسترسی برای انجام تحقیقات علمی، خاتمه خواهد داد.

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار