دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۱۱۵۷
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۴۰۱ - ۰۷:۱۹
رئیس آموزش همگانی سازمان اورژانس کشور، در خصوص مسمومیت با گاز مونوکسید کربن که با سرد شدن هوا و روشن شدن بخاری ها، شاهد هستیم، توصیه هایی ارائه داد.

به گزارش آوای خزر، محسن لعل حسن زاده گفت: هر ماده‌ای که وارد بدن می‌شود و بدن را از عملکرد طبیعی خارج می‌گرداند، سم نامیده می‌شود، از شایع‌ترین مسمومیت‌ها: مسمومیت‌های خوراکی، مسمومیت‌های پوستی، مسمومیت‌های تزریقی (نیش حشرات و حیوانات نیز جزو این نوع مسمومیت است) و مسمومیت‌های گازی است.
وی افزود: گازهایی که از طریق استنشاق وارد بدن می‌شوند، بسیار خطرناک هستند: زیرا جذب سریع‌تری دارند و شخص را به فوریت دچار مسمومیت می‌کنند، بنابراین لازم است که افراد علائم را بشناسند و به فوریت اقدامات لازم را انجام دهند.

حسن زاده گفت: گاز مونوکسید کربن را قاتل خاموش می‌نامیم، این گاز رنگ و بو ندارد و با حواس پنجگانه قابل شناسایی نیست.

وی افزود: مولکول اکسیژن پس از ورود به خون به هموگلوبین متصل می‌شود و از این طریق، به همه اعضای بدن می‌رسد. میل ترکیبی گاز مونوکسید کربن با اکسیژن ،۲۰۰ برابر میل ترکیبی آن با گاز اکسیژن است، بنابراین با کمترین مقدار گاز مونوکسید کربن در محیط، فرد دچار مسمومیت می‌گردد.

رئیس آموزش همگانی سازمان اورژانس کشور گفت: در فصل سرما به دلیل راه اندازی وسایل گرمایشی و سوختن ناقص این وسایل، مسمومیت با گاز مونو اکسیدکربن بیشتر است، بنابراین اگر نکات ایمنی و وسایل استاندارد را نشناسیم، به راحتی جان افراد به خطر می‌افتد.

وی در پاسخ به این سوال که منابع تولید کننده گاز مونوکسید کربن کدامند، افزود: تمام سوخت‌های فسیلی می‌توانند تولید کننده گاز CO باشند، سوختن گاز شهری و زغال و همچنین اگزوز خودروها، از منابع اصلی تولید کننده گاز مونوکسید کربن هستند. آبگرمکن و بخاری‌ها اگر استاندارد نباشند، به راحتی جان افراد را به خطر می‌اندازند.

حسن زاده گفت: گاز شهری در حال حاضر شایع‌ترین عامل مسمومیت با گاز co است و عامل ایجاد بیشترین مسمومیت‌ها در منازل است.

کارشناس فوریت‌های پزشکی یادآور شد: قبل از راه اندازی وسایل گرمایشی در منزل و یا در هر مکان دیگری، از باز بودن خروجی دودکش‌ها اطمینان حاصل کنند. (دودکش استاندارد به شکل H است)

وی در پاسخ به این سوال که چگونه می‌توانیم از عملکرد صحیح شعله مطمئن باشیم، گفت: شعله آبی، احتراق کامل دارد و خروجی آن گاز CO2 است، اما اگر شعله به رنگ زرد بسوزد، سوختن ناقص انجام شده است و گاز CO منتشر می‌شود.

حسن زاده یادآور شد: اگزوز خودروها نیز می‌تواند گاز CO منتشر کنند، در این بین اگر خروجی اگزوز به داخل کابین نشت یابد، امکان مسمومیت با گاز مونوکسید کربن برای راننده و سرنشینان وجود دارد.

وی در پاسخ به این سوال که برای اطمینان از خروجی وسایل گرمایشی چه باید کرد، گفت: از لوله دودکش به شکل H استفاده کنید، از داغ بودن لوله بخاری اطمینان حاصل کنید، از اتصال لوله به زانویی، اطمینان حاصل کنید که با تکان‌های ساده باز نشود و همچنین جریان داشتن هوا در محیط را از جمله اصول اولیه ایمنی محیط نام برد، و تاکید کرد: هرگز تمامی درزهای منزل را نبندید، تا اجازه تبادل هوا با محیط وجود داشته باشد.

رئیس آموزش همگانی سازمان اورژانس کشور در پاسخ به این سوال، که در مواجهه با افرادی که دچار علائم مسمومیت شده اند، چه کنیم، گفت: اولین کار، برقراری تهویه است، اصلی ترین درمان برای این افراد، تنفس اکسیژن است، در این حالت باید فرد را به محیط آزاد منتقل کنیم، در شرایط وخیم‌تر، تنفس از کپسول اکسیژن انجام می‌شود.

وی گفت: در افراد بیهوش، شایع‌ترین علت مرگ انسداد راه هوایی است، زیرا زبان شل می‌شود به عقب بر می‌گردد و راه هوایی بسته می‌شود، در این هنگام، توصیه می‌شود فرد را به پهلو بخوابانیم تا محل عبور هوا باز باشد./مهر

انتهای پیام/1005

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار