دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۷۸۹
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۳
گزارش/
کشتار غیرمجاز دام، فراهم کردن بستری برای شیوع بیماری‎های مشترک بین انسان و دام است، مردم نیز خود باید قضاوت کنند که کدام‎یک بهتر و عقلانی‎تر است؛ مصرف گوشت حاصل از کشتار غیرمجاز یا بهداشتی؟
به گزارش آوای خزر، با یک جست‎وجوی کوچک درباره قیمت گوشت‎هایی که به‌صورت غیرمجاز کشتار می‎شوند، به این نتیجه می‎رسیم که قیمت آنها نه‌تنها بیشتر از قیمت گوشت بهداشتی در فروشگاه‌ها و مراکز عرضه مجاز دام است، بلکه باید برای تهیه آن نیز بسیار مراقب باشید که به دام مأموران دامپزشکی نیفتید زیرا دست‎کم در طول روز مواردی از این دست اتفاق می‎افتد که مصرف‌کنندگان و فروشندگان گوشت‌هایی که به صورت غیرمجاز کشتار شده‌اند، باید پاسخ‎گوی اقدام خود به مأموران و بازرسان دامپزشکی باشند.

بی‌تردید موضوع سلامت شوخی‎بردار نیست و نمی‎توان به‎راحتی از کنار آن گذشت، افرادی که با سهل‌انگاری و طرح این موضوع که «سالهاست به همین طریق کشتار می‎کنیم و بیمار نشدیم» و یا «سال‌هاست از همین فرد گوشت می‌خریم و مشکلی ندارد» در واقع خود را توجیه کرده و جنبه مادی قضیه را در نظر می‎گیرند.

باید قبول کنیم که بیماری خبر نمی‎کند و تشخیص اینکه یک بیماری ممکن است ناشی از مصرف گوشت آلوده باشد؛ به‌عهده فرد نیست، لذا بهتر است قانون و سلامت را دور نزنیم و با کشتار غیر مجاز، تهیه گوشت از مکان‌های غیر مجاز و مصرف آن، مهم‎ترین نعمت الهی یعنی سلامتی را دست‌خوش آسیب نکنیم.

* فراهم کردن زمینه شیوع بیماری‎های مشترک بین انسان و دام با کشتار غیر مجاز

از آنجا که حوزه بهداشت و درمان، سهم مهمی در اعلام مخاطرات تهیه و مصرف گوشت از مراکز غیرمجاز(منزل، معابر عمومی و ...) دارد، به همین دلیل به سراغ یکی از پزشکان حوزه سلامت در دانشگاه علوم پزشکی مازندران رفتیم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار ما با بیان اینکه گوشت قرمز و فرآورده‌های حاصل از آن به سبب داشتن پروتئین، مواد معدنی و اسید آمینه‌های ضروری، نقش مهمی در تأمین نیازهای تغذیه‌ای جوامع بشری دارد، اظهار کرد: اما تولید و عرضه گوشت در شرایط غیر بهداشتی تهدید علیه بهداشت عمومی و سبب شیوع انواع بیماری‌ها شده و عواقب بسیار خطرناکی را به‌همراه دارد.

محسن اعرابی افزود: افرادی که خارج از کشتارگاه نسبت به کشتار غیرمجاز دام و عرضه گوشت اقدام می‌کنند؛ در حقیقت با عرضه غیر بهداشتی آن موجبات شیوع و انتقال بیماری‌های مشترک بین انسان و دام را فراهم می‌آورند.

خودتان قضاوت کنید؛ مصرف گوشت بهداشتی یا غیربهداشتی؟!

* کشتار غیر مجاز دام مغایر با اصول شهرنشینی است

وی تصریح کرد: در برخی نقاط و حاشیه شهرها کشتار غیر مجاز دام تبدیل به یک معضل بهداشتی شده که علاوه بر تهدید جدی علیه بهداشت عمومی و ایجاد مخاطرات بهداشتی، از چند جنبه دیگر نیز قابل بحث و بررسی است؛ نخست اینکه کشتار دام در خارج از کشتارگاه و در معابر عمومی و شهری و منازل، اقدام غیرفرهنگی است که نشان‌دهنده رعایت نکردن اصول و مبانی نوین شهرنشینی است.

معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد: علاوه بر این، از جنبه روانشناسی نیز ذبح دام در معابر عمومی و منازل در برابر چشم اطفال و کودکان تأثیر منفی بر روح و روان آنها می‌گذارد که با دیدن صحنه‌های کشتار دام که بعضاً با خشونت نیز صورت می‌گیرد، آثار زیان‌بار روانی در کودکان ایجاد می‌کند و در دراز مدت سبب ایجاد رفتارهای خشونت‌بار در این افراد می‌شود.

وی بیان کرد: کشتار دام و آویزان بودن لاشه و همچنین ریختن خون‌آبه و فضولات حاصل از کشتار دام‌ها، چهره زشت و نازیبایی به آن می‌دهد که بارها نارضایتی ساکنان شهرها و ... از این مناطق را به‌دنبال داشته است.

* کشتار دام در خارج از کشتارگاه خلاف قانون بوده و پیگرد قضایی دارد

عضو کارگروه سلامت و امنیت غذایی مازندران با تأکید بر اینکه رها کردن فضولات و امعا و احشاء حاصل از ذبح دام در محیط زیست و نبود وجود سیستم فاضلاب و چاه دفن فضولات، علاوه بر آلودگی‌های زیست‌محیطی، سبب تجمع حیوانات ولگرد، حشرات و جوندگان شده که نقش مهمی در شیوع و انتقال انواع بیماری‌های عفونی دارند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران متذکر شد: از نظر قانونی نیز کشتار دام در خارج از کشتارگاه، خلاف قانون بوده و به استناد ماده 688 قانون مجازات‌های اسلامی و مواد 4 و 12 قانون سازمان دامپزشکی کشور قابل پیگرد در مراجع قضایی است.

* آشنایی با بیماری‌های مشترک بین انسان و دام

اعرابی با تأکید بر ضرروت آشنایی مردم با مخاطرات بهداشتی ناشی از مصرف گوشت دام حاصل از کشتار غیر مجاز گفت: بیش از 800 نوع عامل بیماری‌زا مشترک بین انسان و دام وجود دارد که بیشتر از طریق تماس با دام بیمار و فرآورده‌های خام دامی آلوده ازجمله گوشت، قابل انتقال به انسان است.
وی ادامه داد: بیماری‌های خطرناکی مانند بروسلوز، هاری، کزاز، سل، سالمونلوز، شاربن و بیماری‌های نوظهور مانند جنون گاوی و تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، بیماری‌های انگلی مانند کیست هیداتیک، سارکوسیست، انگل‌های پوستی و جلدی و انواع قارچ‌ها ازجمله مهم‌ترین بیماری‎های مشترک بین انسان و دام هستند، لذا با توجه به وجود این بیماری‌ها، لزوم بازرسی بهداشتی دقیق و کامل دام‌های کشتاری و لاشه دام کشتارشده در کشتارگاه‌ها ضروری است.

خودتان قضاوت کنید؛ مصرف گوشت بهداشتی یا غیربهداشتی؟!

* روش‎های بازرسی بهداشتی در کشتارگاه‌ها

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با ذکر این نکته که در کشتارگاه‌های دامی به دو طریق بازرسی بهداشتی صورت می‌گیرد، تصریح کرد: یکی از آنها شامل بازرسی پیش از کشتار و دیگری بازرسی پس از کشتار دام است و با توجه به اینکه برخی از بیماری‌ها مانند هاری، کزاز، بروسلوز و انواع مسمومیت‌ها صرفاً در دام زنده قابل تشخیص هستند، لذا باید دام‌ها قبل از کشتار از حیث وجود این بیماری‌ها مورد معاینه و بازرسی قرار گیرند و چنانچه علائمی از این بیماری‌ها را داشته باشند، از چرخه کشتار حذف شوند.

وی ادامه داد: دام‌هایی که دارای سابقه مصرف دارو باشند، به دلیل وجود باقی‌مانده‌های دارویی در لاشه، تا زمان گذراندن دوره پرهیز از مصرف دارو (withdrawal time) اجازه کشتار و مصرف ندارند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به مرحله دوم بازرسی کشتارگاهی یعنی بازرسی بهداشتی لاشه دام پس از کشتار، تصریح کرد: دامی که در بازرسی قبل از کشتار بدون علائم بیماری بوده و سالم تشخیص داده شود، وارد چرخه کشتار شده و به صورت شرعی و حلال زیر نظر ناظر ذبح شرعی مستقر در کشتارگاه ذبح می‎شود و بلافاصله پس از ذبح دام، بازرسی کامل ازجمله بازرسی سر، کبد، ریه و سایر اندام‌ها بر روی لاشه صورت می‌گیرد، غده‌های لنفاوی پیش‌کتفی و پیش‌رانی که معمولاً در بیشتر بیماری‌ها دارای علائم تشخیصی هستند نیز مورد بازرسی و معاینه قرار می‌گیرند.

اعرابی افزود: کبد و ریه از جمله اندام‌هایی هستند که به‌واسطه وجود عوامل بیماری‌زای خطرناک ازجمله عوامل انگلی مانند فاسیولاها، دیکروسلیوم و کیست هیداتیک مورد بازرسی قرار گرفته و در بازرسی از این اندام‌ها، در صورتی‌که ضایعه یا عامل بیماری تشخیص داده شود، آن عضو یا اندام توسط کارشناس دامپزشکی از چرخه کشتار حذف و معدوم می‎شود.

عضو کارگروه سلامت و امنیت غذایی مازندران بیان کرد: پس از اینکه مراحل بازرسی لاشه و اندام‌ها در کشتارگاه به‎صورت کامل انجام شد، کارشناس دامپزشکی نسبت به زدن مهر و برچسب سلامت بر روی لاشه دام اقدام کرده و پس از آن اجازه خروج گوشت از کشتارگاه و عرضه آن را صادر می‌کند.

* خودتان قضاوت کنید

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد: این در حالی است که کشتار در منازل و معابر عمومی که به صورت غیر مجاز و خارج از کشتارگاه صورت می‌گیرد، دام‌ها بدون هیچ نظارت و بازرسی کشتار و عرضه می‌شود که در این بین مخاطره عرضه دام‌های بیمار و آلوده به عوامل عفونی و انگلی وجود دارد که علاوه بر آن با عرضه و مصرف گوشت، لاشه دام‌های دارای سابقه مصرف دارو با توجه به اینکه زمان پرهیز از مصرف دارو در آنها نگذشته باشد، لاشه این دام‌ها حاوی باقی‌مانده‌های دارویی بوده که مصرف چنین گوشت‌هایی زمینه ایجاد سرطان‌ها و بیماری‌های لاعلاج را فراهم می‎سازد.

وی در پایان گفت: با مصرف گوشت بهداشتی از فروشگاه‌ها و مراکزی که گوشت توزیعی آنها ممهور به مهر دامپزشکی و برچسب سلامت است، سلامت خود، خانواده و جامعه را حفظ کنیم.

اکنون با در نظر گرفتن خطرات مصرف گوشت دام‌هایی که در مراکز غیر مجاز تولید و عرضه می‌شود و مقایسه آن با گوشت تولیدی و استحصال‌شده در کشتارگاه‌های دام، می‌توانید درباره انتخاب نوع گوشت مصرفی و توجه به سلامت خانواده خود قضاوت کنید.
گزارش از آزاده بابانژاد
مطالب مرتبط
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها