دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۸۵۱۸
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۰
علاوه بر اینکه شستن قبر باعث تمیز شدن قبر شده و می‌توان آن را احترام به میت دانست، در بعضی از روایات دینی نیز فلسفه ریختن آب روی قبر کم شدن عذاب قبر عنوان شده است.

فلسفه ریختن آب روی قبر

آوای خزر: علت ریختن آب روی قبر چیست؟ حتماً مشاهده کرده‌اید که پس از دفن، روی قبر آب می‌ریزند. همچنین بعد از قرار دادن سنگ مزار نیز، هر بار که نزدیکان سر قبر می‌روند، آن را با آب می‌شویند. در این متن سعی داریم به فلسفه ریختن آب روی قبر بپردازیم و علت این کار را بررسی کنیم. با ما همراه باشید.


در این مطلب می‌خوانید:

  • فلسفه ریختن آب روی قبر
  • حکم ریختن آب روی قبر
  • آداب ریختن آب روی قبر

فلسفه ریختن آب روی قبر

یکی از علت‌های ریختن آب روی قبر این است که قبر تمیز شده و نوشته‌های روی آب قابل خواندن شوند. گاهی این کار را احترام به شخص متوفی نیز می‌دانند. بسیاری از مردم هنگام زیارت قبر روی آن آب یا گلاب می‌ریزند که تمیز و خوشبو شود. اما آیا این کار علت دینی نیز دارد؟

 

حکم ریختن آب روی قبر

در روایات آورده شده است که یکی از عواملی که فشار قبر را برای شخص متوفی کم می‌کند ریختن آب روی قبر است. از امام صادق (ع) نقل شده است که فرمودند: «تا زمانی که رطوبت آب روی خاک قبر باشد، عذاب قبر از میت دور می‌شود.» (فروع کافی،ج‌ ۳، ص ۲۰۰).

همچنین از پیامبر اکرم (ص) نقل است که ایشان دستور می‌دانند که روی قبرها آب بپاشند و این سنت در زمان ایشان نیز انجام می‌شده است. (فروع کافی،ج ۳، ص ۲۰۰ و علل الشرایع، ص ۳۰۷).

علاوه بر این، بسیاری از فقها مستحب بودن آب ریختن روی قبر را فقط به زمان پس از دفن محدود نمی‌دانند، بلکه می‌گویند در هر زمانی که به زیارت اهل قبور می‌روید، مستحب است که قبر او را با آب بشویید. (کافی، ج‌۳، ص ۲۰۰)

البته بعضی از فقها نیز معتقدند که به جا آوردن سنت آب ریختن روی قبر، فقط هنگام دفن میت مستحب است. البته ایشان نیز انجام این کار را در دیگر زمان‌ها و هنگام زیارت قبر بدعت و دارای مشکل شرعی نمی‌دانند.

 

 

فلسفه ریختن آب روی قبر

 

آداب ریختن آب روی قبر

مستحب است که پس از دفن میت و پس از هنگام زیارت اهل قبور، شخصی رو به قبله بایستد و از طرف بالای سر تا پای میت را آب بریزد و سپس برعکس، از ناحیه پا تا سر را آب بریزد و اگر آب زیاد بود و اضافه آمد، بقیه را در ناحیه وسط قبر بریزد.

 

سخن پایانی

سنت آب ریختن روی قبر پس از دفن میت و نیز هنگام زیارت قبر را اکثر مردم به جا می‌آورند. یکی دیگر از مسائلی که هنگام زیارت اهل قبور باید به آن توجه کنیم، پانگذاشتن روی مزار دیگر مومنین است. در این رابطه توصیه می‌کنیم مطلب حکم پا گذاشتن روی قبر مومنین چیست؟ را مطالعه فرمایید. آیا شما نیز این سنت را به جا می‌آورید؟ دلیل شما برای انجام این کار چیست؟ لطفا نظرات خود را با ما و دیگر همراهان آوای خزر به اشتراک بگذارید.

منبع: ستاره

انتهای پیام/1000

 
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار