دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۱۰۰۹۴
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۶
همه مواد غذایی را نباید فریز کرد! برخی از مواد غذایی غیر قابل فریز هستند و برخی دیگر در صورت فریز شدن مضر خواهند شد؛ اما کدام مواد غذایی را در فریزر نگذاریم؟ در این مطلب گفته می‌شود.

مواد غذایی غیرقابل فریز

به گزارش آوای خزر، - یکی از بهترین روش‌های نگهداری از مواد غذایی، فریز کردن آن‌هاست؛ چرا که می‌توان مواد غذایی فریز شده را به مدت بیشتری نگهداری کنیم. به همین دلیل افراد زیادی را می‌بینیم که در زندگی روزمره خود مواد غذایی خود را فریز می‌کنند. اما لازم به ذکر است که برخی از مواد غذایی را هرگز نباید فریز کنیم، چراکه با این کار مصرف آن‌ها برای بدن مضر خواهد بود. در ادامه این مطلب قصد داریم برخی از مواد غذایی را که نباید در فریزر قرار داد را به شما معرفی کنیم.

 

لیست مواد غذایی که نباید در فریزر گذاشت

۱. شیر و فرآورده‌ های لبنی

شیر و برخی از فرآورده‌های لبنی را که در فریزر قرار می‌دهیم، رقیق و آب‌دار می‌شوند. به طور مثال خامه پر چرب، خامه زده شده و پنیر بالای ۴۰ درصد چربی را نباید در فریزر گذاشت.  

شیر

 

۲. مواد غذایی داغ

غذاهای داغ موجب می‌شوند که دمای فریزر افزایش یابد؛ میکرب‌ها نیز در دمای بالا قدرت رشد پیدا می‌کنند. پس برای فریز کردن غذاها ابتدا صبر کنید تا به خوبی خنک شوند. 

۳. مواد غذایی که یخ آن‌ ها در حال ذوب شدن است

زمانی که مواد غذایی از فریزر خارج می‌شوند و یخ آن در حال ذوب شدن است، میکروب‌هایی که در دمای پایین زنده مانده‌اند، رشد می‌کنند. بنابراین زمانی که دوباره منجمد می‌شوند، حاوی میکرب‌های بیشتری نسبت به قبل از خارج شدن هستند.

۴. نان

نان به دلیل اینکه درون فریزر حالتی خمیری پیدا می‌کند، از جمله مواد غذایی قابل فریز کردن محسوب نمی‌شود. البته برخی از افراد رطوبت نان را می‌گیرند و آن را فریز می‌کنند.

تخم مرغ | غذاهای غیر قابل فریز

۵. تخم مرغ

تخم مرغ در صورت یخ زدگی، حجیم‌تر شده و پوست آن ترک می‌خورد. همچنین زرده تخم مرغ نباید دچار یخ زدگی شود، چراکه هنگام پخت چسبناک شده و غیر قابل مصرف خواهد شد. بنابراین مرغ را تنها در یخچال نگهداری کنید و به تاریخ انقضای آن توجه داشته باشید.

۶. غذای کنسروی

همان‌طور که می‌دانید، غذاهای کنسروی درون فریزر همچون تخم مرغ حجیم می‌شوند و ممکن است قوطی آن بترکد. این‌ها نیز از جمله مواد غذایی قابل فریز کردن محسوب نمی‌شوند.

۷. سبزیجات با آب میان بافتی زیاد

خیار، ترب و اسفناج از آن دسته سبزی‌هایی هستند که نباید آن‌ها را در فریزر نگهداری کرد؛ چراکه طعم و حالت اصلی خود را از دست می‌‌دهند. اگر دقت کرده باشید سبزی‌های ذکر شده، آب میان بافتی دارند، بنابراین این سبزی‌ها را نباید درون فریزر نگهداری کنید.

۸. غذاهایی که بسته بندی خوبی ندارند

غذاها را به خوبی بسته بندی کنید، چراکه در غیر این صورت سرمای فریزر درون آن نفوذ کرده و مزه اصلی خود را از دست می‌دهند. دیده شده است که حتی برخی غذاها بافت اصلی خود را نیز از دست داده‌اند و کیفیت اصلی را ندارند.

۹. سیب زمینی خام

سیب زمینی خام را می‌بایست در جاهای سرد و خشک نگهداری کرد؛ اما در فریزر نه! چرا که سیب زمینی خام در فریزر سیاه می‌شود. لازم به ذکر است که پوره سیب زمینی را می‌توان به مدت ۴ الی ۶ ماه در فریزر نگهداری کرد.

۱۰. هندوانه و طالبی

هندوانه و طالبی و به طور کلی میوه‌هایی که آب زیادی درون خود دارند را نباید فریز کرد، چراکه لزج شده و طعم و کیفیت خود را از دست می‌دهند.

۱۱. نوشابه

همانطور که می‌دانید مایعات در حالت یخ زدگی حجیم‌تر می‌شوند، به همین دلیل هرگز نباید آن‌ها را درون ظرف شیشه‌ای در فریزر قرار دهیم. 

 

کاهو

۱۲. کاهو

کاهو‌ها آب زیادی در برگ‌های خود دارند که قرار دادن آن درون فریزر موجب می‌شود کاهو تردی، شکنندگی و خواص خود را از دست بدهد. زمانی که کاهو را درون فریزر قرار می‌دهید، لیز و له می‌شود و غیر قابل خوردند می‌شود. پس برای بهره‌مندی از خواص کاهو، آن را به صورت تازه مصرف کنید.

۱۳. آووکادو

در صورتی که آووکادو را درون فریزر قرار دهید، بعد از آن که حالت یخ زدگی خود را از دست داد، طعم آن نیز تلخ می‌شود.

بیشتر بخوانید: خواص آووکادو (خواص و مضرات میوه آووکادو چیست؟)


۱۴. مرغ سوخاری

مرغ سوخاری را درون فریزر قرار ندهید چراکه حالت ترد و پفکی خود را از دست می‌دهد. علاوه بر این در این حالت در غذا باکتری‌های زیادی رشد می‌کند و همچنین سوخاری طعم و کیفیت خود را از دست می‌دهند.

۱۵. قهوه

جالب است بدانید که انواع دانه قهوه و قهوه آسیاب شده به خوبی بو و طعم مواد اطراف را به خود جذب می‌کنند. بنابراین تصور کنید قهوه یا قهوه آسیاب شده را درون فریزر قرار دهید. محصولی که دریافت می‌کنید پودری مرطوب است که طعم غذاهای دیگر را به خود گرفته است.

۱۶. عسل

عسل یک ماده غذایی بسیار مقاوم و بی نظیر است و نیازی نیست که آن را درون فریزر قرار دهید. اگر عسل درون فریزر قرار گیرد، حالت بلوری پیدا می‌کند و برای مصرف حالت خوبی نخواهد داشت و از جمله مواد غذایی غیرقابل فریز محسوب می‌شود.

 

عسل | مواد غذایی غیرقابل فریز

بیشتر بدانید: خواص عسل و مشخصات عسل طبیعی


۱۷. گوجه فرنگی

گوجه فرنگی سرشار از ویتامین سی و لیکوپن است. در صورتی که گوجه فرنگی درون فریزر قرار گیرد، تمامی خواص خود را از دست می‌دهد.

 

بیشتر بدانید: همه چیز در مورد خواص لیکوپن موجود در عصاره گوجه فرنگی


۱۸. سیر

سیر نیز پس از خارج شدن از فریزر، انسجام و تردی خود را از دست می‌دهد. سیر را در جایی خشک و خنک نگهداری کنید.

۱۹. روغن زیتون

در صورتی که روغن زیتون را درون فریزر قرار دهید، طبیعت و خواص خود را از دست می‌دهد. بنابراین روغن زیتون را نیز در محلی خشک و حتی تاریک نگهداری کنید.

 

سخن پایانی

همان‌طور که خواندید، در میان تمامی مواد غذایی قابل فریز کردن، برخی از مواد غذایی مانند تخم مرغ، سیر، عسل، نوشابه، برخی از سبزیجات، از مواد غذایی غیرقابل فریز شدن هستند. شما می‌توانید با مطالعه مطلب "اصول فریز کردن مواد غذایی با ترفندهای خاص" اطلاعات بیشتری در زمینه فریز کردن مواد غذایی به دست آورید. همچنین از شما دعوت می‌کنیم تا تجربیات خود را در این زمینه با خوانندگان ما به اشتراک بگذارید

انتهای پیام/2000
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار