دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۲۶۱۲۴
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۹ - ۰۷:۴۷
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: ۴۲۴ بیمار مبتلا به کرونای دیگر جان خود را از دست داده‌اند و به‌این‌ترتیب شمار جان‌باختگان بیماری در کشور به ۳۷‌هزار‌و ۴۰۹ نفر رسید.

به گزارش آوای خزر، سیما‌سادات لاری در‌این‌باره گفت: از 15 تا ۱۶ آبان ۱۳۹۹ و بر‌اساس معیارهای قطعی تشخیصی، هشت‌هزارو 864 بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که سه‌هزارو 234 نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶۶۳‌هزار‌و ۸۰۰ نفر رسید. لاری گفت: متأسفانه در این مدت، ۴۲۴ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۳۷‌هزار‌و ۴۰۹ نفر رسید. سخنگوی وزارت بهداشت تأکید کرد: پنج‌هزارو 495 نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. او افزود: تا‌کنون پنج‌میلیون‌و ۱۴۷‌هزار‌و ۲۴۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است. 
استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه‌و‌بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال‌و‌بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند. استان‌های هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان‌و‌بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند. کرونا در جهان هم همچنان می‌تازد. بنا بر گزارش‌های جهانی منتشر‌شده، آمار جهانیِ مبتلایان به عفونت کووید‌۱۹ ناشی از کروناویروس جدید به ۴۹‌میلیون‌و ۳۵‌هزار‌و ۱۴۴ نفر رسیده و تاکنون مرگ یک‌میلیون‌و ۲۳۹‌هزار‌و ۶۶۰ نفر نیز بر اثر ابتلا به این بیماری تأیید شده است.
هشدار به مردم درباره پاساژگردی
معاون وزیر بهداشت اظهار کرد: ما با تجمع مخالف هستیم؛ اما این به معنای آن نیست که ادارات را تعطیل کنیم. از سوی دیگر مردم شروع به پاساژ‌گردی و خرید کنند یا مسافرت‌های جاده‌ای را منع کنیم و از سوی دیگر مردم به مسافرت‌های درون‌شهری روی بیاورند. ایرج حریرچی که در برنامه سلام صبح بخیر شبکه سه صحبت می‌کرد، ادامه داد: در‌حال‌حاضر مردم به دلیل منع مسافرت و بسته‌بودن جاده‌ها، در شهرها می‌گردند و شاهد شلوغی خیابان‌ها و پارک‌ها هستیم. مطابق با پیشنهاد وزارت بهداشت و اعلام فرمانده ستاد کرونای تهران مشاغل سطوح دو، سه و چهار به جز مشاغل اجتناب‌ناپذیر مانند نانوایی‌، پلیس و... حداقل به مدت دو هفته تعطیل می‌شوند و این تعطیلی به منظور تجدید آرایش ماست‌.
هشدار؛ سوار مترو و اتوبوس شلوغ نشوید
سخنگوی وزارت بهداشت نیز با بیان اینکه یکی از راه‌های گسترش زنجیره انتقال ویروس ازدحام افراد در مکان‌های سرپوشیده است، نکات بهداشتی را هنگام استفاده از وسایل حمل‌ونقل مطرح کرد. سیما‌سادات لاری ضمن ارائه توصیه‌هایی برای کاهش زنجیره انتقال ویروس کرونا بیان کرد: با توجه به اینکه یکی از راه‌های گسترش زنجیره انتقال ویروس ازدحام افراد در مکان‌های سرپوشیده است، رعایت توصیه‌های بهداشتی در وسایل حمل‌ونقل عمومی مانند مترو و اتوبوس بسیار حائز اهمیت است؛ بنابراین درخواست ما از هم‌وطنان کشورمان این است که حتی‌الامکان از وسایل حمل‌ونقل عمومی استفاده نکنند. او افزود: از سوار‌شدن به اتوبوس‌ها یا واگن‌های مترو با جمعیت زیاد و با سیستم تهویه نامناسب به طور جد خودداری کنند. در صورت استفاده از مترو یا اتوبوس حتما از ماسک استفاده کرده و نسبت به رعایت اصول فاصله‌گذاری ۱.۵ تا ۲ متر اقدام کنند. لاری همچنین به افراد توصیه کرد که از صحبت‌کردن در طول مسیر پرهیز کنند. هزینه سفر را به صورت غیرنقدی پرداخت کنند و حتی‌الامکان سعی کنند تا دستگیره، صندلی و سایر بخش‌های مترو یا اتوبوس را لمس نکنند. همچنین از هر‌گونه تماس دست با صورت، دهان، بینی و چشم در مسیر به طور جدی خودداری کنند و پس از استفاده از مترو یا اتوبوس دست‌های خود را به‌خوبی
 ضدعفونی کنند.
هشدارها درباره رستورا‌ن‌ها
سخنگوی وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه باید تا حد امکان از رفتن به رستوران در شرایط کرونایی خودداری کرد؛ در‌عین‌حال به بیان توصیه‌هایی برای مراجعه به رستوران پرداخت. دکتر سیما‌سادات لاری گفت: در ایام همه‌گیری بیماری در کشور لزوم رعایت نکات بهداشتی در رستوران‌ها و مراکز طبخ غذا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ بنابراین توصیه ما به مردم این است که به طور کلی سعی کنند به رستوران نروند و از مراکزی که طبخ غذای بیرون‌بر دارد، سفارش غذا دهند. او افزود: در صورت داشتن بیماری زمینه‌ای اکیدا از رفتن به رستوران‌ها خودداری کنند. از حضور در رستوران‌هایی که از بیش از ظرفیت ۵۰‌درصدی خود استفاده می‌کنند یا سیستم تهویه نامناسب دارند، اجتناب کنند. لاری ادامه داد: از میزهای غذاخوری که پوشش یک‌بار‌مصرف دارند، استفاده کنید؛ همچنین شست‌وشو و ضدعفونی‌کردن دست‌ها را قبل و بعد از صرف غذا فراموش نکنید. برای سفارش نوشیدنی کنار غذا حتما نوشیدنی‌های بسته‌بندی‌شده سفارش دهید و از نی‌های یک‌بارمصرف بسته‌بندی‌شده یا لیوان یک‌بارمصرف استفاده کنید. او افزود: نمک، فلفل و سماق باید در بسته‌های یک‌نفره سرو شود و از نمکدان و نظایر آن به‌هیچ‌عنوان استفاده نکنید. در صورت تمایل صرفا سالاد و سبزیجات دارای بسته‌بندی یک‌بارمصرف دارای مجوز سفارش دهید و همچنین از پرداخت وجه نقد به طور جد خودداری و از دستگاه کارتخوان استفاده کنید.
شکنندگی روانی مردان در دوران کرونا
رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور از آسیب‌پذیری روانی بیشتر مردان در مقایسه با زنان در دوران پاندمی کووید‌۱۹ خبر داد. محمد حاتمی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: مطابق با بررسی‌های انجام‌شده آسیب‌پذیری روانی مردان در مقایسه با زنان در دوران پاندمی کووید ۱۹ بیشتر بوده است و به طور کلی مردان شکننده‌تر بوده‌اند. او افزود: شاید یکی از دلایل این شکنندگی این است که مردان در گذشته فعالیت‌های گسترده‌ای در خارج از خانه داشتند و اکنون فعالیت‌های‌شان محدودتر شده است. او در ادامه درباره آمار دقیق تأثیرات روانی پاندمی کرونا بر زنان، افزود: آمار دقیقی در این زمینه نداریم؛ هرچند با افزایش حضور فرزندان در خانه و آموزش‌های آنلاین و... کار و مسئولیت زنان بیشتر از گذشته شده است، از سوی دیگر مشکلات درون‌خانوادگی نیز افزایش یافته است و فشار روانی بیشتری را در مقایسه با دیگر اعضای خانواده تحمل می‌کنند./شرق

انتهای پیام/1005

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار