دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۲۸۹۹۶
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۰:۲۱
پیگیری گزارش مردمی/
خاک‌دزدی در خاک
عجب داستان عجیبی‌ست خاک‌دزدی در خاک، وقتی که به بهانه دلربایی برای خزانه‌های نشاء، از جنگل تا مزرعه سفر می‌کنند؛ سفری که تا قرن‌ها تبعات آن پابرجاست.

آوای خزر- در پی ارسال گزارش مردمی مبنی بر "بی‌خوابی مسوولان محلی و مسوولان منابع طبیعی" از سوی اهالی روستای "یکه‌توت" بهشهر در شمال شرق مازندران، پیگیر این گلایه‌مندی شدیم.

تصاویر ارسالی حرف‌های زیادی داشت، شب‌هنگام بود و افرادی با بیل به جان خاک‌های جنگلی افتادند. و خیلی زود از ترس، سر جای خود خشکیدند. گفته شده است که خاک‌برداری غیرمجاز و به زبان ساده‌تر "خاک‌دزدی" در اراضی منابع طبیعی معروف به ۲۰ هکتاری در روستای یکه‌توت به‌صورت شبانه انجام شده است.

ظاهراً از مأموران قطع امید شده بود و یکی از اهالی، خود دست به‌کار شد و سارقان را در سیاهی نیمه‌شب دستگیر و به ضابطان قضایی تحویل داده است اما دزدان خاک، خیلی زود با یک تعهد و امضا به خانه‌های خود بازگشتند.

همچنین گزارش شده که متخلفان، پا را از این فراتر گذاشته و در روز روشن به‌دور از چشم مأموران منابع طبیعی به جان جنگل افتاده و درختان جوان را از بین می‌برند. برخی از چوپانان نیز برای آنکه علف تازه روی زمین بروید، بوته‌های خشک را آتش می‌زنند و گاه آتش به جان درختان جنگلی می‌افتد. 

سارقان خاک؛ از بومیان منطقه و بیشتر اهل روستاهای یکه‌توت و زاغمرز هستند؛ آنها شبانه خاک جنگلی را از طریق تراکتور به مزارع یا باغ خود انتقال داده و برای کار نشاء شالی یا تکثیر انواع نهال استفاده می‌کنند. این‌روزها چنین اقداماتی تکرار می‌شود و گفته شده منابع طبیعی با متخلفان برخورد نمی‌کند.

پیرو این گزارش، با رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بهشهر تماس گرفتم. آقای مسعود حیرتی که خود از سخت‌کوشان مبارزه با متخلفان منابع ملی است، می‌گوید: با افرادی که موضوع گزارش بوده برخورد کردیم، و حتی تجهیزات آنها توقیف شده است.

وی درباره اینکه آیا درست است که تعدادی از آنها چندین بار دست به چنین اقدامی زده‌اند و آیا موافقید که قوانین بازدارنده‌ای نداریم، گفت: بله، برخی از آنها سوابقی در دست‌اندازی به منابع طبیعی و برداشت غیرمجاز خاک از عرصه‌های منابع طبیعی دارند.

حیرتی ادامه داد: اداره منابع طبیعی تابع قوانین است و به عنوان ضابطان قضایی، متخلفان را با تشکیل پرونده به مراجع قضایی تحویل می‌دهیم. امیدواریم که قوانین سختگیرانه‌تر و دارای بازدارندگی وضع و اعمال شود.

وی بیان کرد: اگر متخلفان دست از رفتارهای نادرست خود برندارند و باز هم جرائم را تکرار کنند، قطعاً برخوردهای ما با آنها سختگیرانه‌تر خواهد شد.

در ادامه با رییس اداره جهاد کشاورزی بهشهر تماس گرفتم، غلامرضا قنبری در پاسخ به این سؤال که آیا شما پیشنهادی دارید تا کشاورزان خاک مد نظر خود را از راه دیگری تأمین کنند و به منابع طبیعی آسیب نزنند، گفت: آنها می‌توانند از خاک مازاد آببندان‌ها و یا از خاک نرم و ماسه‌ای برای خزانه یا نهالکاری استفاده کنند. و ما هرگز برداشت خاک از عرصه‌های منابع طبیعی که در واقع سرمایه همگانی است را توصیه نمی‌کنیم.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا خاک معمولی مشکلی در نشاکاری و نهالکاری ایجاد می‌کند؟ گفت: خیر، مشکلی نیست و این کار سالهاست که توسط کشاورزان انجام می‌شود.

به گزارش آوای خزر، خاک‌دزدی در کشور از تالاب و دریاچه و اراضی جنگلی گرفته تا اماکن میراثی سبقه طولانی دارد، و می‌گذریم از صادرات و قاچاق خاک به سایر کشورها که بسی حرف‌ها برای آن داریم؛ چه‌قدر باید تأسف خورد که خاک‌دزدک‌ها! خوب می‌دانند که خاک، هر صد سال تنها یک سانتی‌متر قد می‌کشد و آنوقت آنها خیلی شیک و تمیز، در چشم بر هم زدنی هزاران هزار تن خاک پاک را جابجا می‌کنند.

 

انتهای پیام/ 1001   

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار