دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۲۲۵۶
تاریخ انتشار: ۰۵ دی ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۴
سویه‌ی اُمیکرون کرونا ظاهرا بسیار واگیرتر از سویه‌های قبلی این ویروس است و برای محافظت در برابر آن به ماسک نفوذناپذیرتری نیاز داریم.

به گزارش آوای خزر، بررسی دانشمندان در هنگ‌کنگ نشان داده است که سویه‌ی اُمیکرون ۷۰ برابر سریع‌تر از سویه‌ی دلتا در بافت مجاری تنفسی تکثیر پیدا می‌کند و ۴۸ ساعت پس از عفونت نسبت به سویه‌ی دلتا میزان‌های بالاتری از ویروس در این مجاری ایجاد می‌کند.

در همین زمینه:

  • سویه‌ی اومیکرون ۷۰ برابر سریع‌تر از سویه‌های دیگر کرونا در مجاری تنفسی تکثیر می‌کند

بنابراین احتمالا افراد دچار عفونت با این سویه‌ی جدید میزان بیشتری از ویروس را به صورت ذرات ریز هواپخش (آئروسل) از دهان و بینی‌شان خارج می‌کنند که ممکن است برای چند دقیقه یا حتی چند ساعت به خصوص در فضاهای دربسته با تهویه کم در هوا شناور بمانند و به دیگران منتقل شوند.

در چنین شرایطی استفاده از ماسک‌های N95 (یا ماسک‌های تقریبا مشابه KN95 یا KF94) که به علت چندلایه بودن و داشتن بار الکتروستاتیکی قدرت تصفیه‌کنندگی بسیار بیشتری نسبت به ماسک‌های پارچه‌ای معمول در برابر این ذرات ریز شناور حاوی ویروس دارند، بهتر به نظر می‌رسد.

ماده به کار رفته در ماسک‌های جراحی یا پزشکی هم بار الکتروستاتیکی دارند، اما این ماسک‌ها معمولا به طور کامل روی صورت نمی‌چسبند و شکاف باقیمانده میان ماسک در اطراف بینی، گونه‌ها یا چانه می‌تواند امکان عبور ذرات حاوی ویروس را بدهد. ماسک‌های N95 اگر به اندازه صورت شما باشند و به درستی به صورت زده شوند، روی پوست می‌چسبند و از این لحاظ برتری دارند.

اگر به ماسک‌های N95 یا مشابه‌های آن دسترسی ندارید، می‌توانید از یک ماسک جراحی در زیر و یک ماسک پارچه‌ای در روی آن استفاده کنید.

ماسک زدن به خصوص در فضاهای دربسته پرجمعیت مانند وسائل حمل‌ونقل عمومی، خواروبارفروشی‌ها و سایر مکان‌های عمومی مشابه ضروری است.

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار