دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۱۰۷۸۰
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۱

 

آوای خزر: فطیر چیست؟ نان فتیر یا نان فطیر یکی از انواع سنتی نان شیرینی است که معمولا به صورت خانگی هم می‌توان آن را به سادگی تهیه کرد. فطیر سنتی اراک و نان فطیر مغزدار و محلی اردبیل (شیرین چورک)، نان فطیر گناباد و نان فتیر هشترود یا تبریزی بیشتر از سایر انواع این نان مشهور هستند. نان فطیر یک انتخاب مناسب برای وعده صبحانه یا میان وعده عصرگاهی است. طرز تهیه انواع نان فطیر خانگی مغزدار و بدون مغز و یا شیرمال را در آوای خزر بخوانید.

 

 

طرز تهیه نان فطیر خانگی

 

طرز تهیه نان فطیر خانگی + فوت و فن درست کردن انواع نان فطیر مغزدار و ساده

 

مواد لازم

 

آرد: ۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار

زردچوبه: ۱/۲ قاشق چایخوری

خمیر مایه فوری: ۱ قاشق غذاخوری سر صاف

شکر: ۱ قاشق غذاخوری

زنجبیل: ۱ قاشق چایخوری (اختیاری است)

نمک: ۱/۲ قاشق چایخوری

شکر: ۱/۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار (این طرز تهیه نان فطیر شیرین است)

روغن مایع: ۱/۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار

شیر ولرم: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار

آب: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار

 

مواد لازم برای رو مال فطیر

زرده تخم مرغ: ۱ عدد

زعفران دم کرده غلیظ: به مقدار دلخواه

شیر: ۱ قاشق چایخوری

 

طرز تهیه

 

طرز تهیه نان فطیر خانگی + فوت و فن درست کردن انواع نان فطیر مغزدار و ساده

 

اگر چه نان فطیر در اصطلاح نانی است که خمیر آن ور نیامده و فطیر است (چون خمیر مایه ندارد) اما برای درست کردن نان فطیرهای امروزی معمولا از خمیر مایه استفاده می‌کنند. پس ابتدا پودر خمیر مایه را با ½ لیوان فرانسوی دسته‌دار آب جوشیده ولرم و یک قاشق غذاخوری شکر مخلوط کنید و به مدت ۱۰ دقیقه استراحت دهید تا خمیر مایه عمل بیاید و سطح روی آن کف کند. حالا در یک کاسه بزرگ تمام مواد را بریزید و البته آرد را کم کم اضافه کنید. خمیر باید به صورتی باشد که به دست نچسبد اما کمی هم چسبناک باشد و آرد کاملا به خورد خمیر نرود. به این ترتیب فطیرها نرم و لطیف می‌شوند. پس اگر کم کم آرد را اضافه کنید بهتر می‌توانید این حالت را متوجه شوید.

 

خمیر را باید خوب ورز بدهید تا لطیف و یکدست شود. یک کاسه را کمی چرب کنید و خمیر را داخل آن بگذارید. روی کاسه سلفون بکشید و در یک جای گرم بگذارید تا خمیر به اصطلاح برسد و حجم آن دو برابر شود. بعد از این مدت باید دوباره خمیر را ورز بدهید پس با روغن کمی دست‌تان را چرب کنید و پف خمیر را بگیرید.

کف سینی فر را چرب کنید و فر را در دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید. روی سطح کارتان مقداری آرد بپاشید و خمیر را به شش یا هشت قسمت (بسته به اندازه دلخواه) تقسیم کنید و کف سینی فر پهن کنید. برای رو مال فطیر یک عدد زرده تخم مرغ را با شیر و زعفران دم کرده غلیظ خوب هم بزنید و با برس آشپزخانه روی نان فتیر بمالید. نان فطیر را به مدت ۲۰ دقیقه در طبقه وسط فر بگذارید تا روی فطیرها طلایی شود.

 

فوت و فن درست کردن انواع نان فطیر ساده و مغزدار خانگی

 

طرز تهیه نان فطیر خانگی + فوت و فن درست کردن انواع نان فطیر مغزدار و ساده

 

*این طرز تهیه نان فطیر شیرمال است. اگر دوست ندارید نان فطیر شیرمال درست کنید به جای شیر فقط از آب جوشیده ولرم استفاده کنید.

*برای مواد میانی فطیر مغزدار اردبیلی یا هر شهر دیگری ۱۰۰ گرم آرد را در ماهیتابه تفت دهید، وقتی رنگ آرد طلایی شد و طعم خامی آن برطرف شد سپس ۱۰۰ گرم کره و مقداری شکر اضافه کنید و هم بزنید. موقع چانه گرفتن خمیر هر چانه را به اندازه دلخواه بگیرید و وسط آن را مثل یک کاسه گود کنید و مقداری از مواد میانی را لای آن بریزید و سپس دوباره خمیر را چانه و با وردنه پهن کنید.

 

*ضخامت خمیر فطیر موقع باز کردن با وردنه باید ۱ سانتی‌متر باشد.

*اگر برای درست کردن نان فطیر فر ندارید از ماهیتابه استفاده کنید. برای این کار کف ماهیتابه را با کمی روغن چرب کنید و روی حرارت ملایم گاز بگذارید. سپس هر عدد فطیر را در وسط ماهیتابه بگذارید و زیر ماهیتابه هم شعله‌پخش کن قرار دهید. برای سرخ شدن و پختن هر طرف فطیر ۱۰ دقیقه زمان کافی است.

*نان فطیر زنجانی هم ترکیب جالبی دارد؛ ترکیب خمیر با گردو و پنیر و سبزی‌های محلی.

*اگر می‌خواهید نان فطیر کنجدی درست کنید قبل از تقسیم کردن خمیر کمی روی آن روغن مایع بمالید و روی خمیر مقداری کنجد بپاشید و مقداری ورز دهید.

 

انتهای پیام/1000

 
 
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار