پس از قورت دادن آدامس چه اتفاقی میافتد؟
بدن در حالت عادی نمیتواند آدامس را هضم کند؛ اما بعد از قورت دادن آن، بعد از حدود ۴۰ ساعت با مدفوع دفع میشود، دقیقا مثل هر چیز دیگری که میخوریم و نیازی به نگرانی و حتی مراجعه به پزشک نیست. قورت دادن تکههای بزرگتر آدامس یا قورت دادن آدامسی که شیء غیرقابلهضمی به آن چسبیده باشد، خطرناک است و ممکن است باعث انسداد شود. در چنین مواقعی برای باز کردن مجرای گوارشی به عمل جراحی نیاز خواهد بود.
ازجمله نشانههای این انسداد میتوان به درد در ناحیه شکم و نیز یبوست اشاره کرد. گاهی هم این نشانهها با حالت تهوع و اسفراغ همراه است. اگر به انسداد مجرای گوارشی مشکوک هستید و چنین نشانههایی میبینید، حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.
ترکیبات آدامس
تا پیش از آغاز جنگ جهانی دوم برای درستکردن آدامس از صمغ درختی به نام ساپودیلا استفاده میشد و آن را با طعمدهندههای مختلف ترکیب میکردند. که بومی آمریکای مرکزی است. امروزه اغلب آدامسها از پلیمرها و صمغ ساخته و معمولا با نرمکنندههای خوراکی، مواد نگهدارنده، شیرینکنندهها، رنگها و طعمدهندهها ترکیب میکنند.