دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۱۵۰۳۶
تاریخ انتشار: ۰۶ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۹:۵۷
در این نوشتار با نحوه مدیریت احساسات منفی در زمان شیوع بیماری کرونا آشنا می شوید.

آوای خزر: بیماری کرونا نیز مانند برخی بیماری های ناشناخته یک موقعیت ترس را در بدن ایجاد می کند،ترس و نگرانی شدید ازبیمار شدن و استرس درباره سلامتی خود و اطرافیان.... 

احساسات منفی تنها زمانی به وجود می آیند که شما به خود حق می دهید که این احساسات را برای خود و دیگران به وجود بیاورید.

احساسات منفی شما ریشه در چه چیزهایی دارد و از کجا می آیند، اصلاً مهم نیست. برای غلبه و جلوگیری از احساسات منفی و مخرب در زندگی تان ابتدا رفتار و اشتباهاتی که موجب تقویت این افکار می شوند را باید شناسایی و مهار کنید.هرکسی خواهان خوشحالی و احساس رضایتمندی است. هر فردی دوست دارد که لذت، رضایتمندی، روابط شاد و آرامش ذهن را تجربه کند. پس چرا این همه آدم، با خواست خود، «در ناامیدی محض» زندگی می کنند؟

کودکان به دلیل سرزنش های مخرب و کمبود محبت در دوران کودکی، از همان سنین اولیه، احساسات منفی را در خود پرورش می دهند، وقتی بالغ تر می شوند این احساسات شدیدتر می شود و انواع احساسات منفی بیشتری را تولید می کند.

عمده ترین احساسات منفی ای که افراد تجربه می کنند عبارتند از: ترس، تردید، نگرانی، غبطه،حسادت، خشم، بی لیاقتی و احساس عدم کفایت هنگام مقایسه با دیگران.

وقتی کودکی مدام مورد سرزنش قرار می گیرد در وی ترس، شک و نگرانی ایجاد می شود و حتی زمانی که کودک کارهای ارزشمند انجام می دهد،باز والدینش خشنود نمی شوند، در اغلب خانواده ها، والدین به ندرت محبت یا تأیید خود را ابراز می کنند و یا به محض اینکه حس کنند کودک در خشنود کردنشان کوتاهی می کند، عشق و تأییدشان را از او دریغ می کنند.

اگر خوبی وجود دارد، بدی هم وجود دارد. اگر روشنی وجود دارد، سیاهی هم وجود دارد. اگر لحظات شاد وجود دارد، لحظات بد هم نیز وجود دارد. عواطف، احساسات، نیات و مردم منفی چیزهایی هستند که ما نمی توانیم از آنها دوری کنیم. ما می توانیم از درگیر شدن با آنها اجتناب کنیم.

در حال حاضر با بحرانی مواجه هستیم که مردم احساس می کنند دچار تهدید شده اند و سلامت جسمی شان به خطر افتاده است، همین امر باعث شده سلامتی روانی انها نیز تحت تأثیر قرار گیرد، در این مرحله ممکن است افراد دچار اختلالات روانی متفاوتی مانند اختلال اضطراب فراگیر، فشار روانی پش از آسیب، اختلال استرس حاد و اختلال اضطراب بیماری شوند.

بیماری کرونا نیز مانند برخی بیماری های ناشناخته یک موقعیت ترس را در بدن ایجاد می کند،ترس و نگرانی شدید ازبیمار شدن و استرس درباره سلامتی خود و اطرافیان اگر کنترل و یا با ان ها مقابله نشود به بدن آسیب وارد می کند و علاوه بر آسیب های جسمانی، مشکلات روحی و روانی هم برای شخص ایجاد می شود که شخص احساس در خطر بودن می کند.

واقعیت این است که در حال حاضر بحران اتفاق افتاده و هیچ راهی نیست که بخواهیم آن را دور کنیم، این بحران وجود دارد، اما افرادی می توانند از این بحران با موفقیت عبور کنند که روش های مقابله ای مناسبی مانند داشتن مهارت های زندگی و حل مسئله را انتخاب کنند.

در واقع نباید موضوع را در نظر خود حاد جلوه دهیم که دچار خطاهای ذهنی شویم و از سوی دیگر نیز نباید آن قدر خوشبین باشیم که رعایت نکات بهداشتی را فراموش کنیم، در این شرایط که موضوع کرونا مطرح است افراد باید بتوانند احساسات خود را به شیوه ای مناسب مدیریت و سعی کنند اخبار را به صورت گزینشی دنبال کنند اخبار موثق را گوش دهند، از شایعات دوری کنند و به دنبال منافع درست مانند سایت های خبری رسمی باشند، چرا که پیگیری اخبار غیرموثق میزان احساسات منفی و اضطراب را افزایش یدهد.

در این مواقع بهتر است از فاجعه سازی پرهیز کنیم، زیرا در این شرایط افراد دچار مشکلات قلبی، عروقی و معده می شوند، همچنین از نادیده انگاری و ناچیزشمردن کرونا پرهیز کنیم به نظر می رسد برای کاهش فشار مشکلات روحی و ذهنی و حس سرخوردگی و ایجاد باورهای منفی سعی کنید هر روز از ذهن خود مراقبت کنید و مهار آن را در دست بگیرید.

این کار بسیار حیاتی است؛ زیرا هر اندیشه ای که در طول روز از ذهن شما می گذرد، نوع احساس و کیفیت زندگی شما را تعیین می کند. از این رو برای ارتباط با افراد، رسانه هایی که از آن ها خوراک ذهنی می گیرید و هر آنچه باعث می شود اندیشه ای وارد ذهن شما شود، کمی سخت گیر باشید.

این کار به شما کمک می کند تا ابتدا اجازه ورود باورهای منفی را به ذهن خود ندهید و سپس باعث می شود از باورهای مثبتی که در زندگی خود ایجاد کرده اید،حراست کنید.

تحقیقات نشان داده اند افرادی که در برابر بیماری ها مثبت بودند و مطمئن بودند که به آن مبتلا نمی شوند یا در صورت ابتلا از پس بیماری بر می آیند، در مقایسه با افرادی که تحت شرایط مشابه جسمانی قرار داشتند، موفق تر عمل کرده اند.طبق همین مشاهدات مشخص شد که اضطراب، کینه جویی و افکار و احساسات منفی توانایی بالایی در تضعیف سیستم ایمنی بدن انسان دارند.

گاها با ایجاد چند تغییر در نحوه ی عملکرد روزانه می توانید بر احساسات منفی خود نسبت به یک موضوع غلبه کنید. مثلاً می توانید طبق توصیه های بهداشتی روزی چندمرتبه به مدت 20 ثانیه دستان خود را با آب و مواد شوینده شست و شو دهید. پس از دست زدن به سطوح مختلف آنها را بشویید یا از ژل ضدعفونی کننده برای تمیز کردن دستان تان کمک بگیرید و...

تحقیقات نشان داده اند که داشتن حمایت روحی از جانب سایر اطرافیان می تواند کمک شایانی به کاهش احساسات منفی کند.بنابراین با افراد خانواده ی خود صحبت کنید و آنها را از ترس خود با خبر نمایید. به این ترتیب می توانید با ارائه راهکارهای بهداشتی و دلگرمی دادن به یکدیگر احساس منفی را از یکدیگر کاهش دهید.

پس ترس را از خود دور کنید و به خاطر داشته باشید که شما می توانید با تمرکز بر تقویت سیستم ایمنی و رعایت نکات بهداشتی ، خود و عزیزانتان را در مقابل ویروس کرونا ایمن کنید.

تهیه کننده: مطهره مهدوی ـ کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی ـ مشاور و مددکار کلانتری مرکزی سوادکوه

انتهای پیام/۱۰۰۰

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار