دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۱۶۴۲۴
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۰
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: از چیدن و حتی لمس و مصرف قارچ های روییده در طبیعت و کوه و دشت خودداری کنید .

به گزارش آوای خزر؛ فرزاد رحمانی اظهار داشت: احتمال مسمومیت و مرگ در پی مصرف برخی قارچ‌های موجود در طبیعت  بسیار بالاست و سالانه افراد زیادی را روانه بیمارستان می‌کند.

عضو هیات علمی دانشگاه و متخصص طب اورژانس با بیان اینکه مراقب قارچ‌های سمی روییده در طبیعت باشید گفت: با رسیدن روزهای بهاری و هوای خوب بهار طبیعت گردی‌ها بیشتر می‌شود.

وی ادامه داد: یکی از خوراکی‌هایی که در دل طبیعت رشد می‌کند قارچ است، اما باید از مصرف قارچ‌های خودرو که در دل طبیعت ظاهر می‌شوند اجتناب کرد.

مدیر حوادث دانشگاه با بیان اینکه  همه قارچ‌های موجود در طبیعت خوراکی نیستند، گفت: خوردن چند لقمه از قارچ‌های سمی می‌تواند کبد، همه یا حتی مغز را از کار انداخته و حتی موجب مرگ شود.

وی با تاکید بر اینکه باید از چیدن و مصرف قارچ‌های روییده در طبیعت و کوه و دشت خودداری کرد، افزود: نمی‌توان از روی ظاهر قارچ یا مزه آن، وحشی، خوراکی و یا سمی بودن آن را تشخیص داد و تنها آزمایشگاه می‌تواند خوراکی بودن آنها را تأیید کند؛ هیچ آزمایشی هم وجود ندارد که بتوان از خوراکی بودن قارچ اطمینان حاصل کرد.

رحمانی علایم زودرس مسمومیت با قارچ را شامل تهوع و استفراغ، اسهال، شکم درد و تعریق عنوان و اضافه کرد:گاهی علایم مغزی مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج و یا بی‌قراری با این نشانه ها همراه می‌شود.

رئیس اورژانس دانشگاه علوم پزشکی تبریز  با بیان اینکه ایـن علایم چهار تا ۲۴ ساعت بعد از خوردن قارچ ظاهر می‌شود، گفت: نشانه‌های دیررس شامل مسمومیت کبدی، کلیوی یا آسیب‌های مغزی است که ممکن است روزها یا هفته‌ها بعد ظاهر شود.

رحمانی خاطرنشان کرد: پختن، آب پز یا کباب کردن قارچ‌های وحشی موجود در طبیعت سمی بودن آنها را از بین نمی‌برد و تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ، پرهیز از مصرف قـارچ‌هـای روییده در طبیعت است، سم قارج پادزهر ندارد و تنها باید از خوردن قارچ‌های وحشی موجود در طبیعـت و غیرپرورشی اجتناب کرد.

انتهای پیام/1005

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: