دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۱۷۴۶۴
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۷:۵۱
«حلیم» یا «هلیم» یکی از پرطرفدارترین و مقوی‌ترین غذاهای ایرانی و از جمله محبوب‌ترین نذری‌های ایرانی در ایام محرم یا ماه مبارک رمضان است است.

آوای خزر/ «حلیم» دستور پخت‌های فراوانی دارد. حلیم شوشتری، حلیم تهرانی، حلیم مشهدی و حلیم نیشابوری بسیار مشهورند. آموزش ۲ طرز تهیه حلیم گندم نذری با گوشت گوسفندی یا مرغ و بوقلمون هم بیش از بقیه مرسوم هستند. 

طرز تهیه حلیم گندم کشدار نذری یا خانگی با گوشت گوسفندی یا مرغ در خانه

اصلی‌ترین دستور پخت حلیم گندم خانگی از قدیم‌الایام با گوشت «گوسفند» بوده است. اگر چه طرز تهیه حلیم بدون گوشت قرمز و با گوشت بوقلمون و مرغ هم طرفداران زیادی دارد اما اگر بخواهیم یک دستور پخت سنتی حلیم را شرح بدهیم به طرز تهیه با گوشت گوسفند می‌رسیم.

مواد لازم برای ۱۲ نفر

 

گندم پوست کنده: ۱۲۰۰ گرم

گوشت ران، سردست یا ماهیچه گوسفند: ۱ کیلوگرم

پیاز: ۳ عدد متوسط

زردچوبه و نمک: به مقدار لازم

روغن و دارچین: به میزان لازم

 

آب: ۶ لیوان فرانسوی

 

این مقدار مواد برای دستور پخت حلیم برای ۱۲ نفر است. بهتر است ابتدا در حلیم را در حجم کم درست کنید و برای درست کردن حلیم نذری در حجم زیاد قلق کار دست‌تان بیاید. برای درست کردن حلیم نذری در مقدار زیاد به همین نسبت اندازه‌ها را بیشتر کنید.

مرحله اول

 

گندم‌ها را به مدت ۵ یا ۶ ساعت از شب قبل در آب بخیسانید. در گذشته از گندم با پوست برای پختن حلیم استفاده می‌کردند که بعد از پخت گندم باید پوست گندم را جدا می‌کردند اما امروزه گندم‌های آماده و پوست کنده و بسته‌بندی در فروشگاه‌های بزرگ موجود هستند. هر چه گندم‌ها بیشتر خیس بخورند و آب بیشتری جذب کنند در مرحله پخت راحت‌تر می‌پزند.

 

مرحله دوم

 

گوشت را به همراه پیازها که هر کدام را به چهار تکه تقسیم کرده‌اید ( پیاز را ریز نکنید چون در مرحله پخت به گوشت می‌چسبد)، کمی زردچوبه و ۶ لیوان آب روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا آرام آرام خوب بپزد و به اصطلاح مغز‌پخت شود. گندم را که از شب قبل خیس کرده‌اید در یک قابلمه جداگانه به همراه یک لیتر آب روی شعله ملایم گاز بپزید.

 

مرحله سوم

 

دانه‌های گندم باید آنقدر خوب بپزند که دانه‌های آن له شود و شبیه پوره شود، یادتان باشد گندم‌ها را حین پخت مرتب هم بزنید تا ته قابلمه نچسبند. اگر قبل از پخت گندم آب قابلمه ته کشید مقداری آب گرم به قابلمه اضافه کنید. گندم‌ها بعد از پخت باید آن‌قدر پخته باشند که به صورت یک مایع نسبتا غلیظ دربیایند و به اصطلاح شیره گندم‌ها کشیده شود. حالا گوشت پخته شده را ریش ریش کنید و به گندم‌های پخته شده اضافه کنید.

مرحله چهارم

 

مخلوط گوشت و گندم را روی شعله ملایم گاز آنقدر بپزید تا حسابی غلیظ شود و جا بیفتد، در این مرحله مقداری نمک به مواد اضافه کنید. در حین پخت، مرتب گوشت و گندم را هم بزنید تا هم به ته قابلمه نچسبد و هم حلیم کشدار شود. غلظت حلیم باید متوسط باشد، نه آنقدر غلیظ که سفت شود و نه آنقدر رقیق که شل و آبکی به نظر برسد.

 

مرحله آخر

 

در مرحله آخر هم مخلوط گوشت و گندم را با گوشت‌کوب برقی یا دستی بکوبید تا غلظت آن بیشتر شود و حسابی جا بیفتد. فراموش نکنید که هر چه زمان پخت یشتر باشد، حلیم بیشتر جا می‌افتد و خوشمزه‌تر و کشدارتر می‌شود.

 

حلیم را برخی با شکر و بعضی هم با نمک میل می‌کنند. برای تزیین نمک معمولا دارچین و کنجد و بعضی هم پودر نارگیل استفاده می‌کنند. برای روغن حلیم از روغن مایع، جامد، روغن حیوانی و کره می‌توانید استفاده کنید. بهتر است روغن را مقداری داغ کنید و حین سرو به اندازه یک قاشق مربا خوری یا غذاخوری روی هر کاسه بریزید.

 

طبق گفته افراد با‌تجربه و آشپزهای حرفه‌ای، قدیمی‌ترها حلیم را معمولا با گوشت بوقلمون هم می‌پختند، اما این در سال‌های اخیر پخت این غذای لذیذ با گوشت مرغ و در برخی مناطق با گوشت بلدرچین هم مرسوم شده است. دستور و طرز پخت حلیم با گوشت بوقلمون، مرغ و بلدرچین که در کشورهای عربی، شبه‌قاره هند و آسیای مرکزی به آن «هریس» یا «هریسه» می‌گویند دقیقا شبیه دستور پخت آن با گوشت گوسفند است.

 

فوت و فن پخت و طرز تهیه حلیم نذری کشدار شدن خانگی

*یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های یک حلیم خوشمزه و باکیفیت کش‌دار بودن آن است. اما در طرز تهیه حلیم در خانه برای کش‌دار شدن حلیم چه باید کرد؟ اصلی‌ترین نکته کش‌دار شدن حلیم استفاده از گوشت قرمز با استخوان به صورت درسته است. یعنی گوشت حلیم را نباید خرد کنید و زمانی که گوشت پخت استخوان را باید جدا کنید و حتما باید گوشت با گوشتکوب کوبیده شود.

*نکته بعدی این است که از گوشت دنده گوسفندی در پخت حلیم بیشتر از سایر قسمت‌های گوشت استفاده کنید تا میزان کشدار شدن حلیم بیشتر شود. در کنار آن گوشت سردست و سرسینه هم اضافه کنید. حتما گوشت حلیم را با گوشتکوب بکوبید. گوشت را به هیچ‌وجه چرخ نکنید و در غذاساز میکس نکنید. هر چه بیشتر حلیم را بکوبید بیشتر کش خواهد آمد.

*اضافه کردن شیر به حلیم یک فوت آشپزی در دستور پخت آن است. بعد از پختن و جا افتادن مخلوط گندم و گوشت و در حالی که هنوز قابلمه روی حرارت ملایم است می‌توانید به آن مقداری شیر اضافه کنید و به هم زدن ادامه بدهید. برای یکدست شدن بعد از اضافه کردن شیر آن را با میکسر برقی یا دستی هم حسابی هم بزنید تا یک ظرف حلیم صاف و یکدست داشته باشید. حین پخت می‌توانید یک عدد چوب دارچین به مواد اضافه کنید و بعد از پخت چوب را خارج کنید. یادتان باشد هر چقدر حلیم بیشتر روی شعله بماند و با حرارت کم چندین ساعت بپزد هم خوشمزه‌تر می‌شود و هم ظاهر زیباتری هنگام سرو پیدا می‌کند.

*ادویه مخصوص حلیم همان نمک و زردچوبه و بعد از پخت اضافه کردن دارچین و در صورت تمایل شکر است.

 

خواص غذایی حلیم گندم

 

*حلیم به دلیل داشتن گندم، علاوه بر خاصیت سیرکنندگی بالا منبع بسیار خوب روی، منیزیم، آهن و نیاسین است به همین دلیل یک غذای مناسب برای وعده صبحانه و البته افطارهای ماه مبارک رمضان است.

*حلیم به خاطر داشتن گندم و گوشت منبعی غنی از آهن به خصوص برای افراد مبتلا به کم‌خونی است.

*بهتر است برای پخت حلیم از گندم سبوس‌دار استفاده کنید که به خاطر فیبر فراوانی که دارد باعث بهبود برخی از بیماری‌های دستگاه گوارش، سرطان روده و سینه می‌شود. از سوی دیگر فیبر موجود در گندم سبوس‌دار با کاهش کلسترول خون، کاهش فشارخون، کنترل قندخون و کاهش احتمال لخته شدن خون باعث سلامت بهتر قلب و کاهش بیماری‌های قلبی می‌شود. همچنین برای پیشگیری از یبوست و سرطان مثل سرطان روده بزرگ مفیداست.

*طرز تهیه حلیم بوقلمون را هم امتحان کنید. گوشت بوقلمون منبع غنی از اسید آمینه حیاتی «تریپتوفان» است که در بدن انسان ساخته نمی‌شود و به همین خاطر باید از طریق رژیم غذایی به سلول‌های بدن برسد. تریپتوفان برای تنظیم الگوی خواب، پیشگیری از افسردگی و بهبود خلق‌و‌خو ضروری است. کمبود تریپتوفان در بدن سبب کاهش ترشح هورمون سروتونین و در نتیجه بی‌خوابی، افسردگی، تحریک پذیری، اضطراب، و پایین بودن تمرکز می‌شود.

انتهای پیام/1005

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار