دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۲۰۷۸۹
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۹
عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه به کرونا گفت: معتادان به دلیل نقص سیستم ایمنی بدن، بیشتر از افراد عادی در معرض ابتلا به بیماری کرونا هستند.

به گزارش آوای خزر، اطلاعاتی در شبکه های مجازی منتشر شد که معتادان نسبت به افراد عادی، کمتر ابتلا به کرونا می شوند. براساس اعلام پزشکان صاحب نام و محققان برجسته این موضوع مانند سایر شایعات، اساس علمی ندارد و فقط برای عادی سازی اعتیاد است.

مسعود مردانی، متخصص بیماری های عفونی  افزود: مطالعاتی که در ایران و کشورهایی مانند آمریکا و ایتالیا انجام شده، نشان می دهد معتادان اعم از مواد مخدر، افیونی استنشاقی یا داروهای روان گردان مانند شیشه، آمفتامین، علاوه بر اینکه کمتر از سایرین با موارد ابتلای کرونا مواجه نیستند، بلکه نسبت به افراد عادی بیشتر در معرض بیماری کرونا قرار دارند.

وی ادامه داد: افراد معتاد به سیگار، قلیان یا مواد افیونی به علت استنشاق مکرر دود، سیستم ایمنی دستگاه تنفسی فوقانی آنها ضعیف شده و مقاومت بدنشان در مقابل عوامل بیماری زا کمتر از مردم عادی است و در نتیجه آنان سریع تر به آنفلوآنزا، سرماخوردگی و عفونت کرونا مبتلا می شوند.

عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا با اشاره به اینکه مصرف سیگار، قلیان، تریاک یا سایر مواد مخدر تفاوتی در ابتلا به بیماری کرونا ندارد، بیان داشت: همه این مواد در کاهش قدرت سیستم ایمنی دستگاه نفسی نقش بسیار موثر دارند.

مردانی همچنین خاطر نشان کرد: مواد مخدر سنتی یا صنعتی در ابتلا به بیماری کرونا فرقی با هم ندارند. افراد با مصرف شیشه، آمفتامین، کوکایین و سایر مواد مخدر صنعتی، می توانند در معرض ابتلا قرار گیرند.

وی ادامه داد: به نظر می رسد مطالب منتشر شده در فضای مجازی در مورد اینکه معتادان کرونا نمی گیرند، یک شایعه و مطلب بی اساس است یا توجیه کار ناپسند معتادان یا اقدام سودگران مرگ برای رسیدن به مقاصد اقتصادی بیشتر است.

عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه به کرونا با اشاره به اینکه اغلب اطلاعات فضای مجازی غیر علمی و نادرست است، تاکید کرد: اطلاعات باید براساس یافته های علمی باشد و این اطلاعات از طریق رسانه های موثق در اختیار مردم قرار می گیرد.

 
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها