دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۲۱۴۴۷
تاریخ انتشار: ۰۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۰
خوراکی هایی که در دورمان قرار دارد همیشه در زمره ی سالمی و سلامت است اما همیشه نمیتواند سالم باشد در ادامه با غذاهایی که با مصرف آن باعث مرگ میشود !

آوای خزر/ بسیاری از خوراکی های روزمره و عادی هستند که اگر در خوردن آن ها اشتباه مرتکب شویم جان خود را از دست خواهیم داد.همه ما از اهمیت آماده کردن مواد غذایی آگاهی داریم. اینکه باید به خوبی میوه و سبزی ها را بشوییم و سموم احتمالی را که روی آنها وجود دارند را با شستشوی کامل از بین ببریم از جمله مواردی است که به آنها توجه کافی می کنیم.

 

همچنین به خوبی می دانیم که موادی همچون گوشت را باید پیش از مصرف به خوبی بپزیم و از خوردن خام آن خودداری کنیم. اما باید بدانیم که در جهان خوراکی هایی وجود دارند که بر خلاف تصور ما می توانند کشنده باشند. البته این اتفاق زمانی می افتد که از نحوه صحیح مصرف آنها آگاهی نداشته باشم.

 

از جمله این خوراکی ها دو نوع ماهی به نام های fugu و pufferfish هستند که از جمله غذاهای دریایی بسیار سمی به شمار می آیند. متاسفانه سالانه صدها نفر بر اثر خوردن fugu جان خود را از دست می دهند. علت اصلی این مرگ و میر هم روش نادرست طبخ آن است.

 

از آنجایی که سال نو نزدیک است و بسیاری قصد مسافرت به نواحی مختلف جهان را دارند و امکان دارد که دوست داشته باشند غذاها و خوراکی های جدید را امتحان کنند، در این نوشته به برخی از خوراکی هایی اشاره خواهد شد که در صورت درست فراهم نشدن آنها می توانند سبب مرگ افراد شوند.

 

بد نیست شما هم با این خوراکی ها که خوشبختانه برخی از آنها در کشور ما اصلا در مواد غذایی روزانه مصرف می شوند و برخی بسیار فراوان مورد استفاده قرار می گیرند آشنا شوید. با ما همراه باشید:

عسل

ممکن بسیار عجیب به نظر برسد اما عسل می تواند ماده خوراکی بسیار سمی ای به شمار آید. زمانی که عسل مراحل پاستوریزه شدن خود را طی می کند، مواد سمی ذکر شده را از دست می دهد.

مصرف حتی یک قاشق از عسلی که هنوز پاستوریزه نشده می تواند، باعث سردرد، احساس گیجی، ضعف و تهوع شود و این روند می تواند تا ۲۴ ساعت ادامه پیدا کند. در برخی موارد مصرف بیش از یک قاشق آن می تواند سبب مرگ نیز بشود.

بادام هندی

زمانی که در مغازه ای می شوید که بادام هندی خام را می فروشند، بدانید که فروشنده در مورد خام بودن آن به شما دروغ می گوید. آن بادام زمینی ها، در واقع برای از بین بردن نوعی ماده شیمیایی به نام «اوروشیول» بخار داده شده اند.این سم همان سمی است که در پیچک سمی آمریکایی نیز یافت می شود. خصوصا در میان افرادی که سابقه آلرژی به چنین پیچک هایی را دارند می تواند کشنده باشد.

 

بنابراین، زمانی که بادام زمینی خام را ملاحظه کردید آن را میل نکنید. بسته به میزان آلرژی و عکس العمل بدن مصرف مقداری از بادام زمینی خام می تواند بسیار خطرناک باشد.

ریواس

برگ های ریواس که قرار هم نیست پخته یا سرخ شوند، دارای «اسید اگزالیک» هستند که سبب ایجاد سنگ کلیه می شود. حدود ۵ هزار گرم از آن می تواند باعث مرگ شود و مصرف کمتر از این میزان هم می تواند سبب بیماری شدید شود.

سیب زمینی

حتما شنیده اید که اگر سیب زمانی در زمان درستی مصرف نشود می تواند بسیار خطرناک باشد. برگ، ریشه و ساقه سیب زمینی حاوی ماده ای به نام «گلیکو آلکالوئید» است.اگر سیب زمینی را در مکان نامناسبی همچون جاهای مرطوب و در معرض نور خصوصا به مدت طولانی قرار دهید، می تواند ماده فوق الذکر را در خود شکل دهد.

 

بهتر است از نگهداری سیب زمینی به مدت طولانی پرهیز کنید. مطالعات علمی انجام پذیرفته در این زمینه نشان داده حدود ۴۶ کیلوگرم از این نوع سیب زمینی که تقریبا به اندازه یک عدد سیب زمینی است سبب بیمار خواهد شد.

لوبیای قرمز

خوردن برخی از مواد غذایی آن هم به صورت خام می تواند بسیار خطرناک باشد. یکی از این انواع می تواند لوبیای قرمز باشد چرا که نوعی اسید به نام «لکتین» را داراست که خصوصا باعث از بین رفتن سلول های معده می شود.تنها راهی که باعث می شود از ورود چنین سمی به بدن جلوگیری به عمل آید این است

 

که ابتدا لوبیا را به مدت ۵ ساعت خیسانده و سپس مراحل پخت آن را انجام دهید.در غیر این صورت خوردن نصف فنجان از آن می تواند سبب بیماری تان شود.

نوعی ماهی به نام The Silver Stripe Blaasop

عمدتا ماهی هایی که از دریای مدیترانه گرفته می شوند باید با احتیاط فراوانی مصرف شوند.آشپزهایی که می خواهند ماهی Silver Stripe Blaasop را تهیه کنند باید بسیار مراقب باشند که مواد سمی موجود در برخی از ارگان های این ماهی را در نظر داشته باشند چرا که خوردن تنها اندکی از سموم موجود

 

در این ماهی می تواند سبب فلج شدن برخی از ماهیچه های بدن و مشکلات تنفسی شود.تا کنون ده نفر از مردم جهان بر اثر عدم طبخ صحیح این نوع از ماهی جان خود را از دست داده اند.

آکی (Ackee)

یکی از میوه های بومی جامائیکا، آکی است که از میوه های محبوب این منطقه به شمار می آید. با همه اینها این میوه محبوب می تواند یکی از کشنده ترین میوه های جهان نیز به شمار آید.نکته اول این است که تنها بخش های زردرنگ این میوه و آن پس از رسیدن قابل خوردن هستند. بنابراین یکی از مهم ترین نکته های مربوط به این میوه زمان صحیح مصرف آن است.

 

خوردن حتی یک گاز از این میوه زمانی که به خوبی نرسیده می تواند سبب نوعی تهوع شود که این اتفاق آنقدر واج دارد که به آن «حالت تهوع جامائیکایی» گفته می شود. ابتلا به این بیماری می تواند منجر به تشنج و هیپوگلیسمی کشنده شود.

قورباغه بزرگ (Giant Bullfrog)

این غذا که خصوصا در کشور نامیبیا در آفریقای جنوبی بسیار محبوب است می تواند در عین حال بسیار هم خطرناک باشد. علت این خطر هم آن است که چه نوعی از آن مصرف شود چرا که باید کاملا بالغ باشند تا قابلیت خورده شدن را داشته باشند.

 

قورباغه های جوان تر نوعی سم را تولید می کنند که باعث از بین رفتن کلیه ها می شود. اگر سرآشپزی از نوع جوان و نابالغ این غورباقه در غذا استفاده کند می تواند جدا سلامت افراد را به مخاطره بیاندازد. خوشبختانه فرهنگ خوردن قورباغه از هیچ نوع آن در کشور ما رواج ندارد.

نوعی بری به نام Elderberries

این نوع از بری که در تهیه مربا و یا درست کردن چای از آن استفاده می شود، می تواند دارای نوعی سم کشنده باشد که تولید «گلیکوزید» می کند.اگر زمانی که از آن در تهیه مربا استفاده می شود بیش از اندازه رسیده باشد، می تواند سبب شکم روش و حتی رفتن فرد به کما و در مواقعی مرگ نیز بشود.

 

تنها نصف فنجان از آن که به درستی تهیه نشده باشد می تواند منجر به بیماری شود. اگر فردی نوشیدنی آن را تا ۵ لیوان میل کند سلامتی وی واقعا در معرض خطر قرار خواهد گرفت.

کاساوا (Cassava)

این ریشه که در آمریکای جنوبی کاشته می شود اگر درست تهیه شود بسیار هم خوشمزه است. اما باید توجه داشت که مصرف خام آن بسیار خطرناک است.از این خوراکی دو نوع تلخ و شیرین یافت می شود و مصرف تنها ۲۰ میلی گرم خام آن به دلیل داشتن «سیانید هیدروژن» می تواند سبب مسمومیت شود. خوردن اندکی از خام آن حتی می تواند یک گاو درشت و سالم را نیز از پا درآورد.

انتهای پیام/1005

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار