دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۲۱۹۹۴
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۷
عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه، گفت: ۶۰ درصد بیماران آی سی یو دچار سوءغذیه هستند، چرا که دریافت غذایی خوبی ندارند.

به گزارش آوای خزر، سیده زهرا شریعت پناهی، افزود: وقتی بیماری با سوء تغذیه در آی سی یو بستری می شود نسبت به بیماری که سوء تغذیه ندارد، با وضعین دشواری مواجهه می شود.


وی ادامه داد: سوء تغذیه متابولیسم بدن را تحت تاثیر قرار می دهد. به طوری که دوران بستری بیمار طولانی می شود و منجر به عفونت زخم، عفونت خون، عفونت ادراری، نارسایی ارگان های بدن و ... می شود.
عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه، افزود: عوارض و مرگ و میر در افرادی که دچار سوء تغذیه هستند، بیشتر از افرادی است که سوء تغذیه ندارند و این افراد را باید بیشتر غربال کنیم.


شریعت پناهی انواع تغذیه های حمایتی برای بیماران دچار سوء تغذیه در آی سی یو را از طریق دهانی، لوله ای و وردیدی دانست و درباره بستری بیماران دچار سوختگی در آی سی یو گفت: به دلیل اینکه سطح زیادی از بدن بیمار دچار سوختگی شده است، برای ترمیم بافت، بدن نیاز به کالری و پروتئین بیشتر به همراه افزایش مصرف ویتامین ها و املاح دارد.


وی در ادامه به بیماران کرونایی بستری در آی سی یو اشاره کرد و افزود: بیماران کرونایی بستری در آی سی یو و سایر بخش های عادی دچار سوء تغذیه می شوند که مهمترین عامل آن بی اشتهایی زیاد به علت افزایش فاکتورهای التهابی در بدن است. در مرحله اول با تجویز داروهای اشتهاآور و غذاهای کم حجم با کالری بالا و ترجیحا به شکل مایع و یا نیمه جامد، دریافت غذا را افزایش می دهد. در مراحل بعدی از پودرهای پروتئینی و غذایی استفاده می کنیم. و در انتها از تغذیه با لوله یا ووردیدی کمک می گیریم.


شریعت پناهی بر تنوع مواد غذایی بعد از بهبود بیماران کرونایی بستری تاکید کرد و اظهارداشت: برای این افراد همه مواد گروه غذایی اعم از کربوهیدرات ها، پروتئین ها به مقدار زیادتر از افراد سالم، میوه، سبزی و لبنیات لحاظ شود و بعد از مرخص شدن از بیمارستان نیز تا چند هفته این رژیم ادامه داشته باشد.
وی افزود: دریافت ویتامین ها و املاحی که از آنتی اکسیدان ها برخوردار هستند، برای بیماران بهبود یافته کرونایی مفید است. چرا که اکسیدان های خون این افراد بالا می رود.


عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه، بر طب سنتی جهت تغذیه بهبودیافتگان اشاره کرد و گفت: طب سنتی نیز برای خود دارای اعتقاداتی است و در این طب آمده بیماران کرونایی برخی موادغذایی واجد طبع سرد مثل ماست را بهتر است مصرف کنند. از آنجایی که طب جدید برای رد این ادعا دلیل علمی محکمی ندارد، بنابراین توصیه های طب سنتی می تواند ارزشمند باشد. همچنین طب سنتی معتقد به مصرف ادویه های گرم مثل دارچین است و از آنجایی که در طب جدید نیز اثر ضدالتهابی و ضداکسیدانی آن ها اثبات شده است، مصرف آن ها می تواند مفید باشد./مهر

انتهای پیام/1005

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: