به گزارش آوای خزر، آش انار یکی از غذاهای بسیار قدیمی و محبوب در شب‌های پاییز و زمستان است. در این آش از رب انار، آب انار و دانه‌های قرمز و زیبای انار استفاده می‌شود و طعمی ملس و ترش دارد.

این آش یکی از پیش‌غذاهای گرم و محبوب شب یلداست که با ظاهر زیبا و عطر دل‌انگیزی که دارد، میز شام این شب را کامل می‌کند. آش انار در بسیاری از شهرهای ایران تهیه می‌شود. آش انار شیرازی و آذری با گوشت تهیه می‌شوند و بسیار مجلسی هستند. آش انار گیلانی هم با رب انار درجه‌یک تهیه می‌شود و سبزی‌های معطر در آن می‌ریزند و مانند آش انار یزدی بدون گوشت است. شما هم می‌توانید با توجه به سلیقه‌ خود، آش انار را بدون گوشت یا با گوشت تهیه کنید.

  • مواد لازم (برای ۱۰ کاسه متوسط)

سبزی آش: ۵۰۰ گرم
دانه‌ انار: یک عدد
برنج: یک پیمانه
پیاز: ۳ عدد
آب انار: یک تا ۲ پیمانه
لپه: ۲ قاشق غذاخوری
رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
چغندر قرمز: ۳ عدد متوسط
نعنا خشک: ۳ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم

  • طرز تهیه آش انار

۱- لپه را در آب بریزید و اجازه دهید با درِ بسته بپزد. لبوها را هم با کمی آب در یک قابلمه دیگر بپزید.

۲- دو عدد از پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و در قابلمه تفت دهید تا عسلی شود. سپس زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را به آن اضافه کنید. حالا برنج را به همراه سه لیتر آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید با درِ بسته و حرارت ملایم بپزد تا کاملا پخته و شکفته شود.

۳- بعد از اینکه برنج پخت، سبزی آش را اضافه کنید تا ۳۰ دقیقه با درِ بسته بپزد. در مرحله‌ بعد نوبت اضافه کردن لپه و لبوی پخته شده به همراه آب لبو است. لبوها را قبل از اضافه کردن خرد کنید.

۴- بعد از این نوبت اضافه کردن آب انار، رب انار و به دلخواه دانه‌های انار و تنظیم نمک آش است. سپس اجازه دهید آش بجوشد.

۵- یکی از پیازها را به صورت خلالی خرد کنید و پیاز داغ درست کنید. پس از سرخ شدن، پیاز را از روغن خارج کنید و نعنا خشک را در همان روغن داغ بریزید و حرارت را خاموش کنید.

۶- وقتی آش شما جا افتاد، نعنا داغ و پیاز داغ را به آن اضافه کنید. آش انار شما حاضر است.

 

منبع: دیجی‌مگ

انتهای پیام/۱۰۰۵