دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۲۹۱۱۵
تاریخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۷
دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: ۱۱ شرکت در کشور مشغول فعالیت برای تولید واکسن کرونا هستند. وزارت بهداشت از هر واکسنی که به فاز سه برسد، ۱۵ میلیون دوز پیش خرید می کند، در مورد خرید خارجی نیز احتمالا اولین محموله خرید از سبد کوواکس است.

به گزارش آوای خزر، مصطفی قانعی در حاشیه نخستین همایش محصولات بایونکنولوژی در هتل المپیک در جمع خبرنگاران افزود: در مورد خرید خارجی واکسن به نظر می رسد اولین محموله واکسن کرونا که به ایران می رسد از سبد کوواکس باشد، البته نوع آن بستگی به واکسن های عرضه شده از سوی سازمان بهداشت جهانی دارد. سازمان بهداشت جهانی ۱۰ درصد از تولیدات واکسن های کرونا که در شرکت های مختلف تولید شده و مورد تایید این سازمان قرار گرفته است را از طریق اتحادیه جهانی کوواکس توزیع می کند.

وی افزود: احتمالا اولین محموله واکسن های کوواکس اواخر بهمن به ایران می رسد و بعد از آن نیز احتمالا واکسن تولید مشترک با کوبا در دسترس ایران قرار می گیرد. پس از آن خرید مستقیم واکسن از برخی از کشورها نیز به نتیجه می رسد تا به تولید واکسن کرونا در داخل برسیم.

دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: ۱۱ شرکت دانش بنیان بر اساس مجوز سازمان غذا و دارو برای تولید واکسن کرونا در حال فعالیت هستند، که شرکت شفا از برکت در فاز یک انسانی است، موسسه رازی نیز کد اخلاق را برای شروع فاز یک انسانی دریافت کرده است. واکسن مشترک انستیتو پاستور با کوبا نیز در فاز دو انسانی است و احتمالا تا پایان سال وارد فاز ۳ می شود.

وی گفت: پیش بینی می شود اولین واکسن های کرونا تولید داخل خرداد ۱۴۰۰ به بهره برداری برسد و از ۱۱ شرکت فعال هفت یا هشت شرکت موفق شوند. معاونت علمی ریاست جمهوری نیز برای صنعتی شدن تولید واکسن در کشور ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری ی کند تا زیرساخت های صنعت تولید واکسن در کشور تقویت شود. 

قانعی افزود: هیچ کشوری نمی تواند همه مردم خود را با یک نوع واکسن کرونا واکسینه کند بنابراین باید از منابع مختلف داخلی و خارجی برای تامین واکسن اقدام کنیم و حتی در مواردی ممکن است، واکسیناسیون گروهی از مردم با یک واکسن شروع شود و دوز یادآوری با واکسن دیگری باشد یا مثلا برای سالمندان، زنان باردار یا بیماران قلبی و... واکسن خاصی مورد استفاده قرار بگیرد کما اینکه در برخی کشور واکسن فایزر در برخی افراد بالای ۸۵ سال عوارضی داشته است.

دبیر کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا ادامه داد: در هر صورت هر واکسن تولید داخل که وارد فاز سه مطالعه انسانی بود، وزارت بهداشت ۱۵ میلیون دوز از آن را به قیمت ۷۰ درصد قیمت تمام شده واکسن و با ارز نیمایی پیش خرید می کند.

انتهای پیام/1005

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار