دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۳۰۳۱۸
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۴
یک مشاور تغذیه و رژیم شناسی درباره عوارض نوشیدن بیش از حد چای به بیان توضیحاتی پرداخت.

به گزارش آوای خزر، شهاب اولیایی رژیم شناس و متخصص تغذیه گفت: چایی‌ها بر اساس کیفیت حاوی موادی به نام آنتی اکسیدان‌ هستند. همچنین برخی مواد محرک مانند کافئین که سبب تحریک سیستم اعصاب مرکزی می‌شوند، در چای وجود دارد.


او در ادامه افزود: در واقع مصرف چای در مقادیر کم باعث رفع خستگی می‌شود؛ اما مصرف بیش از حد آن اختلالاتی مانند تپش قلب، استرس و اضطراب را ایجاد می‌کند. وجود برخی آنتی اکسیدان‌ها در چای باعث می‌شود رادیکال‌های آزاد ایجاد شده در بدن از بین بروند. بنابراین برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی نوشیدن چای با کیفیت و در حد تعادل می‌تواند موثر واقع شود.


این مشاور تغذیه بیان کرد: البته چای انواع و اقسام بسیار متنوعی دارد که در ادامه این مطلب به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم. چای سفید حالتی است که برگ و جوانه‌های تازه از چای پس از چیده شدن و تحت عمل اکسیداسیون قرار نگرفته اند. از دیگر اقسام آن می‌توان به چای سبز اشاره کرد که فرآیند اکسیداسیون تا مقدار کمی بر روی آن شکل گرفته است و آنتی اکسیدان‌های فراوانی به خود اختصاص داده است.


اولیایی گفت: در مرحله بعد به چای قرمز می‌رسیم که در واقع تمام برگ‌های آن اکسید می‌شوند. به هر میزان که فرآیند اکسیداسیون بیشتر شود، تغییرات مواد مغذی هم بیشتر خواهد شد.


اولیایی مطرح کرد: در واقع چای رسوب دهنده آهن است و یکی از علل کم خونی و فقرآهن در بیشتر مردم، مصرف بیش از حد چای محسوب می‌شود؛ بنابراین افردی که به کم خونی مبتلا هستند از جمله خانم‌ها نسبت به این موضوع دقت بیشتری داشته باشند و تا ۱ ساعت بعد از صرف غذا؛ چای ننوشند تا رسوب آهن صورت نگیرد.


او در ادامه افزود: افرادی که بیماری قلبی و عروقی دارند حتما از چای کم رنگ استفاده کنند؛ چرا که محرک سیستم عصبی است و می‌تواند تپش قلب را افزایش دهد. همچنین افرادی که سنگ کلیه دارند بهتر است از چای کمتر و کم رنگ استفاده کنند.


اولیایی در پایان تصریح کرد: برخی افراد در مصرف چای افراط می‌کنند که این زیاده روی می‌تواند یبوست و دفع آب بدن را افزایش دهد. در صورتی که چای به حد تعادل یعنی ۲ تا ۳ فنجان در روز مصرف شود می‌تواند برای سیستم بدن انسان مفید باشد. همچنین توصیه می‌کنیم فقط بر روی چای تمرکز نکنید و برای دریافت آنتی اکسیدان‌های مختلف از انواع دمنوش‌ها استفاده کنید تا مواد مفید به صورت متنوع وارد بدن شوند./باشگاه خبرنگار

برچسب ها: تغذیه ، رژیم ، چای
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها