دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۳۱۳۰۴
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۴
هر فردی که با رشته پزشکی آشنایی داشته باشد یا دوره‌های کارآموزی پزشکی را گذرانده باشد و همین‌طور مردمی که سریال‌های مرتبط با پزشک‌ها را دیده باشند؛ خوب می‌دانند زندگی یک کارآموز پزشکی بسیار سخت و نامنظم است. ساعات خواب کم، برنامه کاری نامنظم، کار طولانی و فشرده بدون یک خواب مناسب!

به گزارش آوای خزر، بیش از یک سال است همه جهان درگیر پاندمی ویروس کرونا است. برای بسیاری از مردم این وضعیت ناخوشایند بوده و با مشکلات و گرفتاری‌های زیادی همراه بوده است. در این میان خبر‌های خوبی هم وجود دارد.

یک مطالعه کاملا جدید نشان می‌دهد اگر احساس ضعف و افسردگی می‌کنید؛ می‌توانید با یک تغییر ساده در عادت‌های روزمره، بهبود چشم‌گیری در روحیه خود به‌وجود بیاورید.

این تغییر کوچک می‌تواند در بهبود کارایی و عملکرد شما هم موثر باشد تا بتوانید یک تیم را بهتر مدیریت و هدایت کنید و در نهایت به اهداف خود در زندگی و کسب‌وکار برسید.

در ادامه می‌خواهیم نگاهی به این مطالعه صورت گرفته داشته باشیم و کمی درباره این تغییر ساده و چرایی آن صحبت کنیم:

از پزشکان جوان بپرسید

محققانی از مرکز پزشکی دانشگاه میشیگان روی خلق و خوی و خواب بیش از ۲۱۰۰ نفر، از جمله پزشکان و کارآموزان پزشکی تازه‌کار مطالعه کردند.

هر فردی که با رشته پزشکی آشنایی داشته باشد یا دوره‌های کارآموزی پزشکی را گذرانده باشد و همین‌طور مردمی که سریال‌های مرتبط با پزشک‌ها را دیده باشند؛ خوب می‌دانند زندگی یک کارآموز پزشکی بسیار سخت و نامنظم است. ساعات خواب کم، برنامه کاری نامنظم، کار طولانی و فشرده بدون یک خواب مناسب!

غالب کارآموزان پزشکی گزارش دادند که داشتن و حفظ یک برنامه خواب منظم در این دوران بسیار سخت و دشوار است.

آیا می‌خواهید این روزها شادتر باشید و زندگی را بهتر کنترل کنید؟

محققان از این افراد شرکت‌کننده در تحقیق خواستند روی مچ دستان خود وسیله‌ای ببندند که خواب و سایر فعالیت‌های آن‌ها را دریابی کند. از آن‌ها خواسته شده است هر روز حالات خود را گزارش دهند و هر سه ماه یک بار، آزمایش‌های مربوط به علائم افسردگی را انجام دهند.

محققان بیش از یک سال، اطلاعات دریافتی از شرکت‌کننده‌ها را ردیابی کردند و در کمال تعجب به یک رابط و تشابه ساده رسیدند:

* افرادی که حالات بهتری گزارش دادند و در آزمایش‌های سه ماه یک بار، علائم افسردگی کمتری دارند؛ افرادی هستند که در برنامه زمانی خواب خود کمترین تغییرات و جابه‌جایی را داشتند.
* برعکس، افرادی که در خواب برنامه متغیری داشته و یک ساعت خواب ثابت و مشخص نداشتند؛ حالات روحی بدتر و علائم افسردگی بیشتری گزارش دادند.

به عبارن دیگر، خوابیدن در ساعت‌های متغیر و نامنظم، روی بدخلقی و افسردگی افراد تاثیرگذار بوده است و رفتاری مشابه کم خوابی ایجاد می‌کند. این افراد با خوابیدن بیشتر در ساعت‌هایی غیرمعمول، نتوانستند کم‌خوابی خود را جبران کنند و روحیه آن‌ها تقویت نشده است.

سریجان سن (Srijan Sen) استادیار مرکز Intern Health Study دانشگاه میشیگان می‌گوید: «این یافته‌ها نشان می‌دهند سازگاری خواب یک عامل کم ارزش برای سلامتی و افسردگی است.»

یعنی شما نمی‌توانید در ساعت‌های غیرمعمول روز بخوابید و انتظار داشته باشید همیشه شاد و سرحال و با روحیه باشید.

آیا می‌خواهید این روزها شادتر باشید؟

اولین قربانی

چندین مطالعه نشان می‌دهد اولین قربانی و اثر همه‌گیری ویروس کرونا، بی‌خوابی و بدخوابی بوده است.

یک مطالعه انجام شده در کانادا روی ۵۵۲۵ نفر نشان می‌دهد بیش از نیمی از آن‌ها اعتراف کردند پس از همه‌گیری، دچار استرس، اضطراب، آشفتگی و هنگی شدند و عادت‌های خواب‌شان از بین رفته است. یک مطالعه دیگر در ایالات متحده نشان می‌دهد از همین حدود شرکت‌کننده؛ نزدیک به ۶۷ درصد دچار مشکلات منفی خواب شدند.

کمتر فردی پیدا می‌شود که به نتایج این مطالعات شک داشته باشد. با شروع پاندمی و قرنطینه و تعطیلی‌ها، روال‌های منظم زندگی و کار ما به هم ریخت و تنظیم دوباره روال‌های جدید روزمره بسیار سخت و زمان‌بر بود. ما هرگز نمی‌دانیم این وضعیت چه مدت طول می‌کشد و باید به این حالات عادت کنیم و آن‌ها را طبیعی بدانیم یا خیر!

آیا می‌خواهید این روزها شادتر باشید و زندگی را بهتر کنترل کنید؟

برخی از کارشناسان می‌گویند چندین سال این وضعیت ادامه داشته و باید دورکاری و کار در خانه یک روال و عادت طبیعی در شرکت‌ها محسوب شود. به همین دلیل، متخصصان پیشنهاد می‌کنند هر روز صبح سر ساعت همیشگی خود از خواب بیدار شوید؛ دوش بگیرید و لباس کار بیرون از خانه را بپوشید؛ انگار واقعا آماده رفتن سر کار هستید.

یک مطالعه نشان می‌دهد بیش از ۹۰ درصد افرادی که دورکاری و کار در خانه دارند؛ چنین عادتی نداشته و فقط از رخت‌خواب خود برخاسته و مشغول انجام کار‌های خود می‌شوند. نهایتا یک لباس بهتر برای تماس‌های ویدئویی می‌پوشند و هرگز احساس رفتن سر کار را ندارند.

با خود مهربان باشید

اگر یک تیم را مدیریت می‌کنید یا هدایت یک کسب‌وکار را برعهده دارید؛ دورکاری شما حداقل از دو زاویه تحت تاثیر قرار می‌گیرید:

* نخست، این احتمال وجود دارد که الگوی خواب شما مختل شده و روی روحیه شما تاثیرگذار باشد
* دوم، احتمال دارد الگوی خواب شما روی کارایی تیم‌تان هم تاثیرگذار باشد و منجر به کاهش روحیه آن‌ها و پایین آمدن بهره‌وری فردی و تیمی شود.

برای فرار از این اتفاق و اثیرات ناخواسته پاندمی کووید-۱۹، حداقل باید این تغییرات ساده را در عادت‌های روزمره خود ایجاد کنید:

* ساعت‌های کاری مشخصی برای خودتان و دیگر کارمندان در دورکاری تعیین کنید.
* تا حد ممکن سعی کنید به این ساعت‌ها تعصب داشته باشید.
* سعی کنید پاسخ‌گویی به ایمیل‌ها و ارتباطات را محدود به ساعت‌های مشخصی کنید.
* در زمان خواب، تلفن همراه خود را خاموش کرده یا بی‌صدا کنید و تماس‌ها را ضبط و در ساعت کاری گوش کنید.
* سرانجام، فراموش نکنید که باید با خود مهربان باشید. در نهایت این پاندمی پایانی دارد و باید در این مدت همه‌طوره از خودتان مواظب کنید و به آینده امیدوار باشید.

در سال ۲۰۲۱، خواب بهتر، منظم‌تر و داشتن روحیه بهتر بسیار اهمیت دارد./یک پزشک

انتهای پیام/1005
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها