دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۳۱۶۲۸
تاریخ انتشار: ۳۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۴

به گزارش آوای خزر، تقویم هجری خورشیدی یکی از دقیق‌ترین گاه‌شماری‌های جهان است. تقویمی که بر مبنای رویدادهای نجومی طراحی شده و نسبت به دیگر گاه‌شماری‌های متداول در جهان دقت کم‌نظیری دارد. نوروز امسال که مصادف است با پایان یک سال کبیسه و آغاز آخرین سال قرن چهاردهم هجری شمسی بهانه خوبی است تا به مرور برخی از ویژگی‌های تقویم هجری خورشیدی بپردازیم.

تحویل سال در ۳۰ اسفند؟

سال ۱۴۰۰ هجری شمسی در ساعت ۱۳:۰۷:۲۸ ثانیه ۳۰ اسفند آغاز خواهد شد و لحظه تحویل سال نه در اولین روز بهار بلکه در آخرین روز زمستان اتفاق می‌افتد. بر مبنای قوانین گاه‌شماری هجری خورشیدی اگر لحظه تحویل سال بین نیمه‌شب تا لحظه ظهر باشد آن روز اول فروردین خواهد بود. اما اگر تحویل سال بعد از لحظه ظهر اتفاق بیفتد فردای آن روز اولین فروردین خواهد بود. درست مانند امسال که سال جدید پس از لحظه ظهر ۳۰ اسفند آغاز خواهد شد.

سال کبیسه چیست؟

طول هر سال خورشیدی حدود ۳۶۵ روز و ۶ ساعت است. شاید در نگاه اول آن ۶ ساعت اهمیت چندانی نداشته باشد، اما صرف نظر کردن از آن در بازه‌های زمانی طولانی باعث ایجاد خطا در تقویم خواهد شد. راه حل تقویم‌نگاران برای این مسئله سال کبیسه بود. به این ترتیب که معمولا هر چهار سال یک بار این ۶ ساعت‌ها با هم جمع و ۲۴ ساعت یا یک شبانه‌روز به سال اضافه می‌شود. طول سال‌های کبیسه ۳۶۶ روز و ماه اسفند در این سال‌ها ۳۰ روزه است.

معمولا هر ۴ سال یک بار سالْ کبیسه می‌شود اما کبیسه‌های ۵ ساله نیز در تقویم هجری خورشیدی وجود دارند. تقویم هجری خورشیدی تنها تقویم متداول در جهان است که کبیسه پنج ساله دارد.

محاسبات دقیق مربوط به سال‌های کبیسه یکی از دلایل دقت بسیار زیاد تقویم خورشیدی است. در واقع تقویم خورشیدی نه به صورت قراردادی بلکه بر پایه محاسبات تنظیم می‌شود.

لحظه تحویل سال چگونه محاسبه می‌شود؟

یکی دیگر از جذابیت‌های تقویم خورشیدی این است که لحظه تحویل سال به مکانی که در آن حضور دارید وابسته نیست و همه در هر کجای جهان که باشند درست در یک لحظه مشخص و یکسان آغاز سال جدید را جشن می‌گیرند. اما لحظه تحویل سال چگونه محاسبه می‌شود؟

تحویل سال جدید درست در لحظه‌ای اتفاق می‌افتد که خورشید در آسمان به نقطه اعتدال بهاری می‌رسد. از دید ناظر زمینی خورشید در لحظه تحویل سال از نقطه مشخصی از آسمان عبور می‌کند و با گذر از استوای سماوی وارد نیمکره شمالی آسمان می‌شود. به این ترتیب با ورود خورشید به نیمکره شمالی آسمان طول روز به مرور برای ساکنان نیمکره شمالی زمین بیشتر می‌شود.

اعتدال بهاری

در اعتدال بهاری و پاییزی نور خورشید به یک اندازه به تمام نقاط زمین می‌رسد و طول شب و روز در همه جا تقریبا برابر است.

در اولین روز بهار خورشید درست عمود بر استوای سیاره زمین می‌تابد و طول شب و روز در تمام نقاط زمین تقریبا برابر است. در چنین شرایطی اگر از فضا به زمین نگاه کنیم می‌بینیم که خط جداکننده شب و روز درست از قطب شمال به سمت قطب جنوب زمین کشیده شده است و تقریبا تمام نقاط زمین در طول شبانه‌روز مقدار یکسانی از نور خورشید را دریافت می‌کنند.

چرا سال ۱۴۰۰ اولین سال قرن جدید نیست؟

مبدا تقویم هجری شمسی اول فروردین سال یک است و صد سال پس از آن، یعنی در اول فروردین سال ۱۰۱ قرن دوم هجری شمسی آغاز شده است. به این ترتیب تاریخ آغاز قرن پانزدهم هجری شمسی نیز اول فروردین سال ۱۴۰۱ خواهد بود و سال ۱۴۰۰ آخرین سال قرن چهاردهم هجری شمسی است.

امیدواریم آخرین سال قرن برای‌تان سالی سرشار از شادی و سلامتی باشد.

انتهای پیام/1005

برچسب ها: اعتدال بهاری ، نوروز
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار