دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۳۲۴۲۴
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۰
با توجه به تشدید موج چهارم کرونا که با شیوع ویروس جهش یافته انگلیسی همزمان شده است، کارشناسان نظام سلامت تاکید دارند که این موج تازه می تواند باقیمانده توان کادر درمان را به نابودی بکشاند و توان نظام سلامت را به اضمحلال ببرد. رعایت پروتکل ها از سوی مردم و تسریع در امر واکسیناسیون راه حل گذار از این موقعیت دشوار است. موقعیتی که مانند راندی سرنوشت ساز در نبرد کادر درمان با این ویروس است.

به گزارش آوای خزر، محمد میرزابیگی، رئیس کل سازمان نظام پرستاری کشور هم ابراز نگرانی می کند که این موج تازه کرونا موجب افزایش فرسودگی جامعه پرستاری خواهد شد و سلامت کادر درمان را به خطر خواهد انداخت.

 او تصریح می کند: «140 هزار پرستار در کشور مشغول خدمت به بیماران مبتلا به کرونا هستند. این جمعیت بزرگ بیش از 14 ماه است که شبانه روز برای نجات جان بیماران زحمت می‌کشند و از جانشان مایه گذاشته‌اند. اغلب دو هفته کامل از خانواده منفک می‌شوند. بیش از 80 هزار نفر از آنها به کرونا مبتلا شدند و 110 نفر آنها نیز در این راه شهید شدند و جانشان را فدا کردند. در 14 ماه گذشته، بالغ بر هشت هزار پرستار نیز به دلایل مختلفی اعم از بستری، قرنطینه و مسائل مربوط به آن از خدمت منفک شده‌اند.»

همچنین محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار هم نسبت به در خطر افتادن جان پرستاران در موج چهارم کرونا ابراز نگرانی می کند و می گوید: «مرگ پرستاران به دلیل ابتلا به کرونا در بیشتر نقاط جهان به صفر رسیده است، اما در ایران همچنان قربانی می‌گیرد. در مورد فوت پرستاران به دلیل ابتلا به کرونا هیچ عذری از سوی هیچ مقامی پذیرفته نیست. تمام کسانی که در تزریق واکسن به آن‌ها کوتاهی کرده‌اند، باید پاسخگوی تعلل خود باشند. حتی پس از عید نیز سه پرستار به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند. حدود ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزار پرستار در کشور وجود دارد که تعداد زیادی از آن‌ها به کرونا مبتلا شده‌اند. اگر حداقل در این مدت کوتاه که واکسن وارد کشور شده است، واکسیناسیون پرستاران صورت می‌گرفت، امروز در موج جدید کرونا، نگرانی گسترده‌ای از به خطر افتادن جان آن‌ها نداشتیم.»

او تاکید می کند: «حداقل آن میزان از کادر درمان که پادتن کرونا را در بدن‌شان ندارند باید واکسن دریافت کنند تا ایمنی لازم را داشته باشند. امروز حتی چند کشور در حال تکمیل واکسیناسیون سراسری هستند، اما ایران واکسیناسیون کادر درمان خود را هم تکمیل نکرده است.»

 واکسیناسیون کادر درمان باید تسریع شود

با توجه به شیوع گسترده کرونای انگلیسی، بیم آن می رود که آمار شهدای سلامت در موج چهارم کرونا به شدت افزایش یابد. به همین دلیل نیز برخی از کارشناسان سلامت تاکید دارند که باید واکسیناسیون کادر درمان، تسریع شود. 

دکتر پیام طبرسی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هم به شرایط بحرانی فعلی اشاره می کند و می گوید: «متاسفانه از اول فروردین شاهد هجوم بیماران به اورژانس بیمارستان ها بودیم. موج تازه کرونا حدود دو ماه طول خواهد کشید، زیرا تجربه نشان داده است زمانی که یک موج شروع می شود دو ماه طول می کشد. حداقل تا دو ماه آینده آی سی یوها و بیمارستان ها پرخواهد بود. متاسفانه مرگ و میرها افزایش خواهد یافت. می توان پیش بینی کرد که شاهد افزایش میزان مرگ و میرها خواهیم بود.»

او با اشاره به ضرورت تسریع در واکسیناسیون کادر درمان، تصریح می کند: «در شرایط بحرانی فعلی باید واکسیناسیون کادر درمان تسریع شود. در عین حال برای واکسیناسیون کادر درمان، نباید بین پرسنل بخش های کرونا و بخش های غیر کرونا تفاوتی قائل بود. پزشکان بخش خصوصی که بیماران مبتلا به کرونا را به صورت سرپایی ویزیت می کنند نیز کار بسیار با ارزشی انجام می دهند. اگر آن ها نتوانند این کار را انجام دهند، این بیماران به سمت بیمارستان ها سرازیر خواهند شد. بنابراین همه کادر درمان باید واکسینه شوند تا با قدرت بیشتری در این دو ماه که درگیر موج جدید خواهیم بود، وظایف خود را انجام دهند.»

آمار ابتلای کادر درمان در موج چهارم کرونا، بیشتر از میانگین ابتلای جامعه؟

کادر درمان در مقایسه با سایر اقشار جامعه، بیشتر در معرض ابتلا به کرونا قرار دارند. بنابراین چندان دور از انتظار نیست که آمار ابتلای کادر درمان در موج چهارم کرونا، بیشتر از میانگین ابتلای جامعه باشد.

دکتر اسماعیل محمدزاده، متخصص بیماری های عفونی هم در گفتگو با الف نسبت به در خطر بودن سلامت کادر درمان در موج چهارم کرونا، ابراز نگرانی می کند و می گوید: «بعد از گذشت حدود 14 ماه، کادر درمان به انتهای توان و انرژی خود رسیده است. بسیاری از نیروهای درمانی به فرسودگی شدید رسیده اند و اغلب مراکز درمان کرونا با کمبود جدی نیروی انسانی و فرسودگی تجهیزات پزشکی مواجه هستند. با توجه به اینکه واکسیناسیون کرونا برای همه کادر درمان انجام نشده است، بیم آن می رود که تعداد جان باختگان کرونا در بین کادر درمان افزایش پیدا کند. در آن صورت هم توان مراکز درمانی کمتر می شود و هم احتمال افزایش مرگ و میر بیماران مبتلا به کرونا افزایش خواهد یافت.»

محمدزاده تاکید می کند: «کادر درمان نمی تواند معجزه کند و یک تنه موجب مهار موج چهارم کرونا شود. رعایت بیشتر پروتکل های بهداشتی می تواند بزرگ ترین کمک مردم به کادر درمان باشد. در عین حال انتظار می رود که مسئولان هم برای تکمیل واکسیناسیون کادر درمان، سرعت عمل بیشتری به خرج بدهند.»

او یادآور می شود: «خطر سرایت ویروس جهش یافته انگلیسی، چندین برابر نمونه اولیه ویروس است. به همین دلیل، کادر درمان در موج چهارم کرونا بسیار آسیب پذیرتر هستند. حتی آن گروه از کادر درمان که به طور مستقیم هم در مراکز درمان کرونا کار نمی کنند، بسیار در خطر ابتلا به کرونا قرار دارند. باید در نظر داشت که طبق آمارهای رسمی حدود 80 درصد مبتلایان به کرونا ابتدا به مطب ها و مراکز درمان سرپایی مراجعه می کنند. به همین دلیل نیز پزشکان مطب ها، فعالان آزمایشگاه ها و مراکز تصویربرداری پزشکی، کارکنان پایگاه های بهداشتی و حتی پرستاران فعال در حوزه مراقبت در منزل، به شدت در معرض ابتلا به کرونا قرار دارند. اگر این نیروها را از دست بدهیم، شکست ما در برابر موج چهارم کرونا قطعی است. از همین رو باید رعایت پروتکل های بهداشتی و تسریع واکسیناسیون کادر درمان کاملا در اولویت قرار بگیرد. نباید از خاطر برد که اگر کادر درمان در برابر کرونا فلج شود، سلامت کل جامعه به خطر می افتد.»

وزارت بهداشت نیز اعلام کرده است که خیز چهارم کرونا به نسبت موج های قبلی بیماری، شدیدتر و سریع تر است. در این موج کشتار تازه که کرونای انگلیسی به راه انداخته است، فعلا فقط خودمراقبتی، پرهیز از دورهمی ها و تجمعات و رعایت شدیدتر پروتکل های بهداشتی می تواند احتمال ابتلا به کرونا را کاهش دهد./الف

 انتهای پیام/1005

 

 

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار