دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۳۳۸۰۳
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۴
پیش از این در مقاله فواید سوزاندن عود با برخی از خواص عودهای خوشبو و طبیعی برای سلامتی جسمی و روحی آشنا شدید. گرچه بیشتر فواید ذکر شده مربوط به طب سنتی هستند و جنبه علمی کافی ندارند.
به گزارش آوای خزر،‌  با برخی از مضرات عودها که ناشی از سوزاندن آن ها و دود ایجاد شده می باشد بپردازیم.

1. سرطان

عود حاوی مخلوطی از مواد طبیعی و غیر طبیعی است که باعث تشکیل ذرات معلق در هوا و استنشاق آن ها می شود. یک مطالعه در سال 2009 نشان داده که برخی از این ذرات خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهند.

این مطالعه همچنین نشان داده که قرار گیری در معرض دود عود خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش می دهد.

بسیاری از ترکیبات سمی و تحریک کننده در دود عود مانند هیدروکربن های چند قطبی، بنزن و کربنیل ها می تواند برای سلامتی مضر باشند.

2. آسم

ذرات معلق موجود در دود عود نه تنها حاوی مواد سرطان زا هستند بلکه مواد تحریک کننده ای دارند که خطر ابتلا به بیماری های تنفسی مانند آسم را افزایش می دهند.

در یک مطالعه بر روی بیش از 3000 دانش آموز مدرسه ای مشخص شد که دود عود باعث افزایش علائم آسم مانند خس خس سینه و افزایش مصرف دارو های درمان آسم در آن ها می شود.

3. التهاب

مطالعات حاکی از آن است که دود عود می تواند باعث ایجاد التهاب مزمن در بدن شود. یک مطالعه بر روی حیوانات نشان داده که دود عود با افزایش احتمال استرس اکسیداتیو در بدن می تواند باعث التهاب ریه ها و کبد شود.

4. متابولیسم بدن

ترکیبات موجود در دود عود ممکن است بر سوخت و ساز بدن تاثیر منفی بگذارند. یک مطالعه بر روی موش ها نشان داده که دود عود به میزان قابل توجهی باعث کاهش وزن ناگهانی و کاهش سطح کلسترول خوب خون می شود.

5. سلامت قلب

گفته می شود که دود عود خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد.

در یک مطالعه معتبر بر روی بیش از 60000 شهروند سنگاپوری مشخص شد که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض عود در خانه خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی را افزایش داده است.

عوارض و مضرات عود بخور

دود عود از ذرات ریز و انواع گاز هایی مانند منوکسید کربن تشکیل شده است. مطالعات مختلف نشان داده که سوزاندن عود و استنشاق دود آن می تواند عوارضی برای سلامتی بدن به همراه داشته باشد؛

1. یک مطالعه بر روی بزرگسالان در سنگاپور در سال 2008 نشان داده که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض دود عود، خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش می دهد.

2. یک مطالعه معتبر بر روی کودکان در عمان در سال 2009 نشان داده که دود عود می تواند باعث ایجاد خس خس سینه در کودکان مبتلا به آسم شود. در واقع عود باعث ابتلا به بیماری آسم نمی شود بلکه می تواند باعث افزایش حملات آسم شود.

3. یک مطالعه در سال 2015 نشان داده که اجزای موجود در دود عود مانند سیگار برای سلامتی مضر هستند. در واقع دود چهار عود خطراتی مانند دود یک سیگار را به همراه دارد.

4. یک مطالعه در سال 2017 بر روی بزرگسالان چینی نشان داده که که سوزاندن عود می تواند خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش دهد.

5. آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده آمریکا (EPA) تاکید می کند که دود عود بخور می تواند خطر ابتلا به سرطان، آسم و درماتیت تماسی را افزایش دهد.

جایگزین‌های سالم تر عود بخور

دود عود ممکن است خطراتی برای سلامتی بدن داشته باشد به همین دلیل می‌توان از جایگزین‌های سالم تر آن مانند سوزاندن مریم گلی، دیفیوزر های روغنی (روغن های مناسب رایحه درمانی)، شمع های بدون فتیله و خوشبو کننده های طبیعی هوا استفاده کرد./کوکا

انتهای پیام/1005

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار