دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۳۴۲۰۱
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۶

به گزارش آوای خزر، مهدی ولی‌پور رئیس سازمان امداد و نجات هلال‌احمر گفت: بر اثر وقوع زلزله در سنخواست و شوقان استان خراسان شمالی تیم‌های امدادی هلال‌احمر بلافاصله برای ارزیابی و امدادرسانی اعزام شدند.

وی افزود: تاکنون تعداد مصدومان به ۱۴ نفر افزایش یافته که بنا بر اعلام مرکز EOC وزارت بهداشت ۱۳ نفر به علت ترس و یک نفر هم بر اثر ریزش آوار دچار مصدومیت شدند.

در پی وقوع زلزله های مداوم در منطقه، ترس از زلزله مردم شهر سنخواست در شهرستان جاجرم را به خیابان ها کشاند. همچینن برخی اهالی اقدام به برپایی چادر در خیابان ها و کوچه ها کرده‌اند.

۱۴ مصدوم در زلزله خراسان‌ شمالی | ۱۳ نفر از ترس آسیب دیدند | استقرار ۱۰۰ نیروی هلال احمر در مناطق زلزله‌زده

طبق گفته مسئولان زلزله سنخواست خیارت جانی نداشته و خسارت ها به صورت ترک خوردگی دیوار و شکستگی شیشه ها بوده است.

بنا بر این گزارش، ۳۰ دستگاه چادر امدادی در روستای شورک توزیع و ۱۲۰ تخته موکت، ۲۴۰ تخته پتو و ۱۶۰۰ قوطی کنسروجات و ۱۳۵ دستگاه چادر هم برای تقویت انبار امدادی به کانون زلزله ارسال شده است.

استقرار ۱۰۰ نیروی هلال احمر در مناطق زلزله‌زده

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان شمالی از استقرار ۱۰۰ نیروی ارزیاب و امدادی در مناطق زلزله زده استان خبر داد و گفت: ۳۵ روستای استان تحت تأثیر زلزله بامداد امروز قرار گرفته‌ است.

ابوالفضل محبان با اشاره به وقوع زمین لرزه ۵.۵ ریشتری بامداد امروز در شهرستان جاجرم از توابع خراسان شمالی اظهار داشت: کانون این زمین لرزه بخش سنخواست و شوقان بود اما روستاهای شهرستان گرمه نیز تحت تأثیر این زمین لرزه قرار گرفته است.

۱۴ مصدوم در زلزله خراسان‌ شمالی | ۱۳ نفر از ترس آسیب دیدند | استقرار ۱۰۰ نیروی هلال احمر در مناطق زلزله‌زده

رئیس جمعیت هلال احمر خراسان شمالی تصریح کرد: نکته قابل تأمل این بود که عمده خسارت در روستای «شورک» شهرستان گرمه بوده است که بر اساس بر آورد انجام شده ۳۵ خانوار این روستا نیازمند تأمین اسکان موقت هستند.

وی در ادامه افزود: ۱۶ تیم عملیاتی هلال احمر استان با قریب به ۱۰۰ نفر امدادگر به عنوان ارزیاب و امدادرسانی اولیه در شهرستان گرمه و جاجرم حضور دارند و تمامی روستاهای این منطقه را تحت پوشش خود قرار داده‌اند.

محبان با اشاره به اینکه تلفات ایجاد شده در روستاها عمدتاً به صورت جزئی است، افزود: تخریب دامداری روستایی، ترک دیوار منازل، و برخی تخریب‌های جزئی دیوارهای حیاط منازل از جمله آسیب‌های این زمین لرزه به روستاهای شهرستان‌های گرمه و جاجرم بوده است.

وی از آماده‌باش ۱۰۰ نفر نیروهای امدادرسان بحران زلزله در مرکز استان خبر داد و گفت: تمامی تدابیر برای خدمت رسانی فوری و بدون وقفه به مناطق زلزله زده استان اندیشیده شده و هیچ گونه نیازی به کمک‌های امدادی از سایر استان‌ها نیست.

گفتنی است بر اساس اعلام مرکز لرزه نگاری دانشگاه تهران، تاکنون ۱۰ زمین‌لرزه و پس‌لرزه شهرستان جاجرم را به لرزه درآورده که بیشترین میزان آن ۵.۵ و ۵.۴ ریشتر بوده است.

سنخواست از بامداد امروز روی خط زلزله

دکتر علی بیت اللهی، مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی نیز در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص گسل‌های این منطقه گفت: گسل "کرف" با طول تقریبی ۳۵ کیلومتر در مجاورت رومرکز زلزله امروز سنخواست استان خراسان شمالی امتداد دارد و احتمالا جنبایی این گسل موجب رخداد زلزله ۵.۵ این منطقه شده است.

وی با اشاره به لرزه‌خیز بودن این منطقه، خاطر نشان کرد: بررسی زلزله‌های تاریخی این منطقه نشان می‌دهد که از سال ۱۹۰۰ میلادی تاکنون زلزله‌های تاریخی تا ۱۰۰ کیلومتری اطراف این منطقه رخ داده‌، ضمن آنکه زمینلرزه‌های ۱۵ سال اخیر نیز معرف میزان لرزه‌خیز بودن منطقه است.

بیت‌اللهی ادامه داد: بر این اساس تعداد ۱۱۶۲ زلزله با بزرگی ۲.۵ و بالاتر در گستره اطراف رومرکز این زلزله از سال ۲۰۰۶ تا زمان وقوع زلزله امروز به مدت ۱۵ سال به ثبت رسیده است که از این تعداد ۳ زلزله با بزرگی ۵ و بالاتر و ۴۶ زلزله با بزرگی ۴ تا ۵ و مابقی زمینلرزه‌های کوچکتر از ۴ بوده است.

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار