دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۳۵۰۹۹
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۷:۱۴

به گزارش آوای خزر، اگر شما غذاهای محلی و یا خاص کشورهای مختلف را به مانند غذاهای مکزیکی، هندی و یا کاجون (گروهی از افراد که در لوئیزیانا زندگی می‌کنند) سرو می‌کنید و یا گوشت بوفالو (گاومیش) را دوست داشته باشید، روش پخت غذاهای ادویه‌دار، برای بسیاری از اشخاص محبوب و لذتبخش است؛ البته نه زمانی که همین غذاهای ادویه‌دار سبب شود تا ما برای چندین ساعت به علت اسهال به سوی دستشویی بدویم.

گاهی اوقات افراد تصور می‌کنند این مسئله ممکن است نشانگر علامتی باشد مبنی بر آنکه مشکلی در دستگاه گوارش آن‌ها وجود دارد. این در حالی است که واکنش بدن به غذاهای ادویه‌دار کاملا طبیعی بوده و تنها نشانه‌ای است که بدن شما سخت در تلاش است تا شما را از هرگونه آسیبی محافظت کند.

غذاهای درست شده با فلفل کاین و یا فلفل تند یک ماده قوی دارند که با نام «کپسایسین» شناخته شده و یک ماده تحریک کننده برای بدن محسوب می‌شود. به علت وجود همین ماده است که وقتی پوست شما با فلفل تند تماس برقرار می‌کند، احساس سوزش می‌کنید. به همین ترتیب زمانی نیز که شما غذای ادویه‌دار می‌خورید و متعاقب آن آب خنک می‌نوشید، این احساس به شما دست می‌دهد که یک گلوله آتشین را قورت داده اید.

حتی باید گفت هیچ جای تعجبی نیست که «کپساسین» می‌تواند مخاط معده و یا روده را تحریک کند. برخی از افراد ممکن است این مسئله را تحمل کنند؛ اما برای برخی دیگر که معده‌ای حساس‌تر دارند، این مسئله فرایندی را ایجاد می‌کند که سبب اسهال می‌شود.

  • اگر زیاد از حد کافئین بخوریم، چه اتفاقی در بدن ما می‌افتد؟

چگونه کپساسین سبب اسهال می‌شود؟

گوارش یک فرایند کاملا منظم است که از زمان گاز زدن غذا آغاز می‌شود و تا زمانی که بدن ما مدفوع حاصل از آن را تخلیه کند، به طول می‌انجامد. در طول مسیر گوارش، غذا به بخش‌های مختلفی حرکت می‌کند.

زمانی که ما «کپساسین» موجود در فلفل تند را می‌خوریم، این ماده چیزی به نام «گیرنده وانیلوئیدی نوع ۱» (TRPV۱) را تحریک می‌کند که همین سبب می‌شود تا به مغز ما بگوید که ما در حال سوختن از داخل بدن مان هستیم.

معز تلاش می‌کند تا این تحریک را تفسیر کند و به همین منظور مسکن بدن را که به «اندروفین» معروف است، آزاد می‌کند. به همین دلیل است زمانی که غذای تند و ادویه‌دار می‌خورید، احساس سرخوشی می‌کنید و دوست دارید تا بیشتر از آن غذا میل کنید.

زمانی که کپساسین، روده کوچک را اذیت می‌کند، به شکلی سریع‌تر از حالت طبیعی حرکت کرده و به روده بزرگ می‌رسد. در اینجا سرعت طبیعی گوارش اگرچه کاهش می‌یابد، اما گیرنده‌ها به شدت فعال شده و به عنوان بخشی از فرایند دفاعی بدن، روده بزرگ کل روند را سرعت می‌بخشد. این مسئله سبب می‌شود تا روده بزرگ نتواند آب موجود در غذا را جذب کند و مدفوع به شکل جامد درآید و همین سبب می‌شود تا ما با اسهال به دستشویی برویم.

حتی باید گفت برخی اوقات افراد احساس می‌کنند که مقعد آن‌ها در حال آتش گرفتن است؛ اما باید گفت این مسئله جای نگرانی ندارد؛ چرا که هنگام عبور ماده کپساسین از خط دندانه دار در مقعد، گیرنده‌های درد بیشتری وجود دارد.

آیا باید به پزشک مراجعه کرد؟

اسهال ناشی از غذاهای تند و یا ادویه‌دار معمولا محدود بوده و ظرف یک الی دو روز برطرف می‌شود. بایدن حواستان باشد که نوشیدنی‌های کافئین‌دار سبب تشدید اسهال می‌شود.

علائمی که ظرف یک الی دو روز برطرف نشوند و یا بدتر گردند، نیازمند مراقبت‌های پزشکی برای بررسی‌های بیشتر هستند.

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار