دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۳۶۳۷۰
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۲

به گزارش آوای خزر، شاید متعجب شوید اما جویدن صحیح غذا اهمیت بسیار زیادی دارد و عملکردهای مختلفی هستند که جویدن را در بر می‌گیرند. جویدن غذا به شکل صحیح، راهی ضروری برای بهبود گوارش است. وعده‌های غذایی باید به صورت نشسته و در یک محیط آرام خورده شوند تا تضمین شود که غذا به طور کامل جویده شده است. 

گوارش

جویدن اولین مرحله از گوارش است که به سوخت و ساز شکمی کمک می‌کند. اجزای غذایی بزرگ‌تر را به اجزای کوچک‌تر تبدیل می‌کند. جویدن همچنین باعث افزایش تولید بزاق می‌شود بنابراین راحت‌تر بلعیده خواهد شد. اگر غذا به طور کامل جویده نشود و اجزای آن بزرگ باشد، باعث مشکلات گوارشی مثل نفخ، گاز معده و یبوست، واکنش‌های غذایی، سردرد و کاهش سطح انرژی خواهد شد.

هنگامی که شما غذا را می‌جوید، آنزیم‌های گوارشی زیادی تولید می‌شوند که به شکستن مواد غذایی برای بهبود گوارش کمک می‌کنند. فرآیند جویدن همچنین باعث تحریک و تولید هیدروکلریک اسید در معده می‌شود که به گوارش کمک کرده، محیط قلیایی را تنظیم می‌کند و به هضم غذا نیز کمک خواهد کرد.

تغذیه‌رسانی

تبدیل کردن غذا به اجزای کوچک‌تر باعث می‌شود که بدن جذب بهتری از مواد مغذی مانند ویتامین و مواد معدنی از غذایی که می‌خورید داشته باشد.

کنترل وعده غذایی

هر چقدر بیشتر غذا را بجوید، مدت‌زمان طولانی‌تری طول می‌کشد تا غذا در دهان بماند. عموماً ۲۰ دقیقه طول می‌کشد تا مغز سیگنال سیر شدن را به معده ارسال کند بنابراین اگر غذا را آرام‌تر بخورید، احتمال پرخوری کاهش پیدا می‌کند که جویدن در این پروسه موثر است.

تقویت معده و روده

جویدن باعث افزایش تولید بزاق می‌شود و معده و روده را تقویت می‌کند. همچنین خطر ابتلا به رشد باکتری در بدن کاهش پیدا خواهد کرد زیرا اگر اجزای غذایی به طور کامل شکسته نشوند، باعث رشد مخمرها می‌شود که قطعاً سوء هاضمه، نفخ و یبوست را به همراه خواهد داشت.

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار