دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۳۹۶۴۳
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۳
تیروئید یکی از بزرگترین غدد درون‌ریز بدن است که به شکل یک پروانه مقابل حنجره و زیر گردن قرار گرفته است و هورمون‌های بسیار مهمی ترشح می‌کند که بر عملکرد بدن مثل تنظیم دما، تپش قلب، کنترل سوخت و ساز، فعالیت مغزی و قدرت تفکر تاثیر دارد.

به گزارش آوای خزر،اختلالات تیروئید بسیار مهم و شایع هستند و در تمام سنین دیده می‌شوند. درصد ابتلا به بیماری‌های تیروئید در زنان بویژه پس از بارداری و یائسگی بیشتر از مردان است.


در کم کاری تیروئید غده تیروئید به اندازه کافی هورمون تولید نمی‌کند و به این دلیل بسیاری از متابولیسم‌های بدن کاهش می‌یابد. علائم این بیماری شامل خستگی، احساس سرما، یبوست، ضعف و درد عضلانی، افزایش وزن علی‌رغم رژیم غذایی، خشکی پوست، شکنندگی مو، صورت پف کرده، صدای خشن و افزایش کلسترول بد است.


یکی از دلایل اصلی کم کاری تیروئید کمبود مصرف ید است که با تجویز نمک ید دار برطرف می‌شود.
لازم است خانم‌ها برای تصمیم گیری جهت بارداری از نظر عملکرد تیروئید بررسی، کنترل و درمان شوند. کم کاری تیروئید درمان نشده در بارداری باعث سقط جنین، کم خونی، کاهش وزن نوزاد و مشکلات مغزی در نوزاد می‌شود؛ پس در صورت مصرف داروهای تیروئیدی در بارداری و شیردهی باید پزشک را در جریان قرار داد.


نوزادان تازه متولد با آزمایش خون از پاشنه پا غربال می‌شوند. به یاد داشته باشید با تشخیص به موقع و درمان می‌توان از عوارض این بیماری جلوگیری کرد.
کم کاری تیروئید با قرص لووتیروکسین کنترل می‌شود که این دارو حتما باید توسط پزشک معالج تجویز شود و ممکن است تا آخر عمر مصرف آن ادامه پیدا کند.

این دارو حتما باید با معده خالی و یک ساعت قبل از غذا در ساعت معینی با آب فراوان مصرف شود و به علت تداخلات زیاد با مصرف سایر داروها حداقل ۴ ساعت بین مصرف آن و دیگر داروها فاصله باشد.


بنابر اعلام کانال خبری سازمان غذا و دارو، مصرف نوشیدنی‌های کافئین دار مانند نسکافه و برخی آبمیوه‌ها مانند گریپ فروت و فیبرهای موجود در غذا و گردو سبب کاهش جذب لووتیروکسین می‌شود. در صورت حسایت به دارو و مشاهده علائمی چون قرمزی چشم، خشکی دهان و گلو، تنگی نفس، خارش پوست و تورم لب و زبان باید سریعا با اورژانس تماس بگیرید. سایر عوارض مانند تپش قلب، عصبانیت شدید، تهوع، اسهال و ریزش مو را با پزشک در میان بگذارید.
انتهای پیام/1005

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها