دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۰۶۸۷
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۳
خورش فسنجان یکی از اصیل‌ترین و خوشمزه‌ترین خورش‌های ایرانی است و به دلیل طعم بی‌نظیر و خوشمزه آن در اکثر شهرهای ایران پخته می‌شود.

به گزارش آوای خزر، خورش فسنجون یا فسنجان یکی از اصیل‌ترین و خوشمزه‌ترین خورش‌های ایرانی است. خاستگاه و اصالت خورش فسنجان از استان گیلان است. اما به دلیل طعم بی‌نظیر و خوشمزه آن در اکثر شهرهای ایران پخته می‌شود. 

گفته می‌شود که خورش فسنجان یکی از قدیمی‌ترین غذاهای سنتی ایرانی است که قدمت آن به دوره ساسانیان بر می‌گردد. در مناطق شمالی در تهیه فسنجان از گوشت اردک و گاهی گوشت قلقلی استفاده می‌کنند. در ادامه شما را با طرز تهیه خورش فسنجان با گوشت مرغ آشنا خواهیم کرد. این خورش خوشمزه را برای شام شب یلدا و مراسم دیگر نیز سرو می‌کنند. 

مواد لازم برای تهیه خورش فسنجان

مغز گردو    ۳۰۰ گرم
مرغ    ۴ تکه ران یا سینه
رب انار    ۴ قاشق غذاخوری
پیاز    ۱ عدد بزرگ
شکر    ۲ قاشق غذاخوری
زعفران آب کرده ۱ قاشق غذاخوری
روغن مایع به مقدار لازم
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم

طرز تهیه خورش فسنجان

در مرحله اول تهیه خورش فسنجان، مرغ‌ها را پاک کنید و خوب بشویید و در داخل آبکش قرار دهید، تا آب آن خشک شود. سپس بر روی مرغ‌ها مقداری نمک و فلفل سیاه بپاشید.

یک تابه مناسب انتخاب کنید و درون آن مقداری روغن مایع بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. سپس مرغ‌ها را درون روغن قرار دهید و تفت دهید تا سرخ شوند. بعد از اینکه یک طرف مرغ‌ها سرخ شد آن‌ها را برعکس کنید تا طرف دیگر نیز سرخ شود. بعد از اینکه سرخ کردن مرغ‌ها تمام شد آن‌ها را در یک کاسه بگذارید.

در گام بعدی پیاز را پوست بگیرید و بشویید و به صورت نگینی خرد کنید.

یک قابلمه را انتخاب کنید و درون آن مقداری روغن بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا مقداری بافت پیاز نرم شود. سپس مقداری زردچوبه به پیازها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد یکدست شوند و مجددا آنها را تفت دهید.

سپس به قابلمه، مغز گردوهای خرد شده را اضافه کنید و سپس خوب مواد را با یکدیگر مخلوط کنید و آنها را با یکدیگر به مدت ۵ دقیقه تفت دهید. در مرحله بعد رب انار را به قابلمه اضافه کنید و به آن نیز ۵ دقیقه فرصت دهید تا سرخ شود.

به قابلمه مرغ‌هایی را که از قبل سرخ کردید را اضافه کنید و خوب آن را هم بزنید تا با مواد یکدست شود. سپس کمی آن را تفت دهید و در نهایت چند پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت اجاق گاز را کم کنید و اجازه دهید تا خورش فسنجان به آرامی پخته شود.

حداقل به خورش فسنجان ۳ ساعت وقت دهید تا کاملا جا بیفتد و روغن بیندازید و در نهایت در نیم ساعت پایانی پخت خورش، ۲ قاشق غذا خوری شکر را به همراه ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده را به خورش اضافه کنید.

طرز تهیه فسنجان بدون استفاده از روغن (رژیمی)

اگر شما تمایل دارید که در پخت فسنجان از روغن استفاده نکنید و وعده غذایی سالم تری را مصرف کنید، می‌توانید از آموزش زیر استفاده کنید که در آن تنها از روغن گردو استفاده شده است. بعد از پخته شدن خورش فسنجان آن را در یک کاسه زیبا بکشید و به همراه پلو زعفرانی سرو کنید.

طرز تهیه خورش فسنجان با مرغ | یک ترفند برای اینکه خورش روغن بیندازد

نکات طلایی در تهیه خورش فسنجان

اگر شما طرفدار خورش فسنجان ترش مانند روش گیلانی و مازندرانی باشید، دیگر نیازی به افزودن شکر زیاد به خورش نیست ولی بهتر است مقدار کمی شکر را جهت رنگ و لعاب بیشتر اضافه کنید.

خورش فسنجان را می‌توان با گوشت گوسفند، گوشت گوساله، گوشت مرغ، گوشت مرغابی، گوشت بوقلمون، گوشت شتر و… درست کرد. اما با در نظر گرفتن طب سنتی که می‌گوید گردو دارای طبع گرمی است، بهتر است از گوشت گوساله که دارای طبع سرد است، استفاده کنید تا طبع خورش فسنجان را متعادل کند.

اگر می‌خواهید در خورش فسنجان از گوشت قرمز استفاده کنید، بهتر است گوشت را به شکل قلقلی در بیاورید تا ظاهر خورش شما زیباتر به نظر برسد.

برای اینکه چربی درون گردوها آزاد شود، بهتر است آن‌ها را درون آب سرد بریزید تا به آن‌ها شوک وارد شود و روغن درون آن‌ها به آب منتقل شود. سپس از آب حاصله برای تهیه خورش فسنجان استفاده کنید.

در تهیه خورش فسنجان نیاز به استفاده زیاد از روغن نیست، چون خود گردو به مقدار لازم چربی ایجاد می‌کند.

می‌توانید برای طعم بهتر خورش فسنجان از ۱ قاشق غذاخوری دارچین و ۱ عدد برگ بو به مرغ‌ها هنگام تفت دادن اضافه کنید.

هنگام آماده شدن خورش هنگامی که آب خورش هنوز رقیق است ولی مرغ شما کاملاً پخته شده است، بهتر است مرغ را از قابلمه خارج کنید و بگذارید تا آب خورش به تنهایی تبخیر شود. سپس دوباره مرغ را به قابلمه اضافه کنید.

یک روش برای اینکه خورش فسنجان شما بیشتر روغن بیندازد این است که به درون آن چند قالب یخ کوچک بریزید تا به گردوها شوک وارد شود و روغن از آن‌ها خارج شود. برای اینکه کمی رنگ به خورش فسنجان بدهید می‌توانید در انتهای آماده شدن آن یک قاشق رب گوجه فرنگی را به خورش اضافه کنید.

خورش فسنجان یک غذای زمان‌بر است. بنابراین در تهیه و پخت آن حوصله و صبر به خرج دهید.

طرز تهیه خورش فسنجان که به آن پرداختیم برای چهار نفر مناسب است. در صورت کم یا زیاد شدن افراد نسبت مواد اولیه را تغییر دهید.

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار