دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۰۸۹۶
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۴۰۰ - ۰۷:۱۵
در سال ‌های گذشته و با تشدید آلودگی هوا در شهرهای بزرگ و صنعتی کشور، عبارتی به نام وارونگی دما بارها به گوش مردم خورده‌ است. در این شرایط پرسشی که مطرح می‌شود این است که وارونگی دما چیست و به چه علت رخ می‌دهد؟

به گزارش آوای خزر، وارونگی دما به عنوان یک شرایط جوی در فصل سرما در کلانشهرها بارها تجربه شده است. بر اساس اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران وارونگی دما علل و پیامدهای مشخصی دارد.

تعریف وارونگی دما

وارونگی دما پدیده‌ای است که در آن برخلاف حالت طبیعی، با افزایش ارتفاع دما نیز زیاد و در این شرایط درجه حرارت سطوح پایین جو کمتر از طبقه فوقانی آن می‌شود . به عبارت ساده زمانی که یک لایه هوای گرم بین دو لایه هوای سرد در هوای اطراف زمین محبوس شود، اینورژن یا وارونگی دما پدید می‌آید.

علت وقوع وارونگی دما

وقوع وارونگی دما به خودی خود یک پدیده کاملا طبیعی است وهیچ خطـری برای انسان و جانداران ندارد اما امروزه در شهرهای پرجمعیت و صنعتی، رخ دادن این پدیده موجب تراکم و افزایـش آلودگی هوا می‌شود. در شرایط عادی همواره هوای سرد لایه‌های بالا به علت سنگینی به سمت پایین حرکت می‌کند و هوای گرم مجاور زمین به علت سبکی به سمت بالا می‌رود بنابراین آلاینده‌هایی که از طرق مختلف وارد هـوا می‌شوند، در همان هوای مجاور زمین باقی نمی‌مانند بلکه از طریق جابه جایی صعودی هوا به سطوح بالاترمی‌روند و در لایه‌های مختلف جو پراکنده می‌شوند اما وقتی وارونگی دما رخ می‌دهد آلاینده‌ها وارد هوای سرد مجاور زمین می‌شوند و میزان این آلاینده‌ها در هوای ساکن و راکد مجاور زمین به حداکثر ممکن می‌رسد.

اثرات وارونگی دما

وارونگی موجب افزایش شدید آلاینده‌ها در آن بخش از اتمسفر می‌شود یعنی بخشی از هوا که مردم لحظه به لحظه برای ادامه حیات خود به اکسیژن آن نیاز دارند. در این شرایط مردم مجبور می‌شوند که با هر دم و بازدم مقادیری از گازهای خطرناک و ذرات معلق ریز را هم استنشاق و وارد ریه‌های خود کنند که موجب ابتلای آنان به برخی از بیماری‌ها می‌شود.

انتهای پیام/1005

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار