دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۱۷۶۸
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۵
نام محسن قاسمی در کشتی ایران، یادآور جوانی است که روزگاری همه برایش رویاهای بزرگی در سر داشتند اما حالا به دلیل فاجعه ای بزرگ، دچار مرگ مغزی شده.

آوای خزر/  وقتی در آسمان کشتی ایران شروع به درخشش کرد، خیلی ها معتقد بودند ستاره ای از دیار لرستان به کشتی معرفی شده که می تواند سال های سال در دنیا پادشاهی کند؛ قهرمان کشتی فرنگی آسیا و جام جهانی از لرستان، که روزگاری در کشتی فرنگی ایران می درخشید و موفقیت های پیاپی کسب کرد. کشتی گیری که در نوجوانان، جوانان و بزرگسالان آسیا قهرمان شد، در جام جهانی به همراه تیم ملی کشتی فرنگی بر سکوی نخست ایستاد و یکی از امیدهای محمد بنا برای حضور در المپیک لندن بود. جایی که دقیقا نقطه شروع مشکلات، و عوض شدن مسیر این قهرمان بود. قاسمی در سال ۲۰۱۱، در ترکیب تیم ملی کشتی فرنگی، در کنار نفراتی مانند حمید سوریان، امید نوروزی و... بود و قهرمان آسیا شد. درخشش او باعث شد تا محسن جزو امیدهای اصلی ایران برای موفقیت در المپیک لندن باشد اما روزگار خواب های تلخی برای او دیده بود.

تصادفی که سرنوشت موطلایی را عوض کرد

پسر موطلایی کشتی فرنگی، با آن چهره کودکانه و استایل مناسب، یکی از استعدادهای خوب کشتی به شمار می رفت اما در سال ۹۱، دچار یک سانحه رانندگی شد. این اتفاق باعث دوری او از کشتی و مشکلاتی روحی شد که محسن را به وادی اعتیاد کشاند اما قهرمان لرستانی هنوز هم دلش با کشتی بود. محسن در چند مرحله اقدام به ترک اعتیاد کرد و نهایتا بار آخر، آمده بود تا با عشق به کشتی و کمک از دایره طلایی، روحیه بگیرد و اعتیادش را کنار بگذارد. قاسمی وقتی در بهمن ۹۸ به کمپ ترک اعتیاد رفت، با فاجعه ای مواجه شد که دل هر انسانی را به درد می آورد.

ماجرا از چه قرار بود؟

ماجرای مرگ مغزی قاسمی، قصه ای است پر غصه؛ او وقتی در کمپ ترک اعتیاد بستری بود، توسط مدیران و مسئولان کمپ مورد ضرب و شتم شدید قرار می گیرد به طوری که در مستندی که از این موضوع تهیه شده، طبق گفته پزشکان او از ناحیه سر و گردن با ضربات شدید مواجه شده و بیش از ۳۰ ساعت در محلی رها شده که همین باعث می شود او دچار مرگ مغزی شود و به کما برود. طبق گفته پزشکان قانونی، او از ۲۶ ناحیه آسیب دیده و ضربات سختی به سرش وارد شده. مسئولان کمپ ابتدا این موارد را تکذیب می کنند اما به دستور مراجع قضایی، فیلم دوربین های کمپ ریکاوری می شود و در آن مشخص می شود که قاسمی چگونه مورد ضرب و شتم قرار گرفته. حالا با گذشت بیش از ۲ سال از این موضوع، پیگیری قضایی خانواده قاسمی به جایی نرسیده و محسن هم دیگر توانی برای ایستادن ندارد؛ پسر موطلایی کشتی فرنگی ایران که قرار بود از سکوی المپیک و جهان بالا برود، دچار مرگ مغزی و زندگی نباتی شده. به همین بهانه گفت و گویی با مرتضی قاسمی، برادر محسن انجام دادیم که در ادامه می خوانید؛

روایت فاجعه‌ای که قهرمان آسیا را دجار مرگ مغزی کرد

یادم می آید قبل از این اتفاقات، محسن به اردوی تیم ملی دعوت شد اما بعد از اینکه به لرستان برگشت و به کمپ رفت، این اتفاق افتاد.

بله؛ محمد بنا محسن را خیلی دوست داشت، او را به اردو دعوت کرد و محسن هم قصدش بازگشت به زندگی و کشتی بود. این بار تصمیم او جدی بود وآرزوها و انگیزه زیادی داشت. در آن زمان اما محمد بنا را به باد انتقاد گرفتند که اینجا را کمپ ترک اعتیاد کرده ای، کادرفنی  رئیس فدراسیون سابق و... با بنا جر و بحث می کنند که حق نداری چنین کاری انجام دهی و او باید برود. بنا این مسائل را از محسن پنهان کرده بود تا اینکه خود محسن فهمید. بنا هم گفته بود این پسر جوان است و سنی ندارد و باید به او روحیه بدهیم. الان پل های پشت سر این پسر خراب است و نباید او را رها کنیم و تنها امیدش را بگیریم و اگر برود دوباره همان مشکلات پیش می آید. نهایتا هم همان شد و وقتی محسن به بروجرد برگشت، دوباره آش همان آش بود و کاسه، همان کاسه.

بعد از آن شما خودتان محسن را به کمپ بردید؟

بله، بهمن ۹۸ محسن را به کمپ ترک اعتیاد بردیم و خیلی هم سفارش کردیم که مواظبش باشند. همیشه به آنجا سر می زدیم و پیگیر کارش بودیم. متاسفانه بر خلاف همه این سفارش ها، او را ضرب و شتم کردند، کتکش زدند، دست و پا و دهنش را بستند و مشکلاتی که پیش آمد.

مسئولان کمپ محسن را ضرب و شتم کردند یا دیگر افرادی که برای ترک اعتیاد به کمپ رفته بودند؟

خود مسئولان کمپ بودند. در مستندی هم که ساخته شده واقعا صحنه های دردناکی هست. آن ها به محسن حمله می کنند و دست و پایش را بلند می کنند و او را با چوب می زنند. خیلی از صحنه ها را هم اجازه ندادیم در مستند و آن فیلم پخش شود چون هر بار آن را می بینیم همه خانواده گریه می کنیم و نمی خواستم این تصاویر پخش شود. یک جا او را در حمام می برند و در آب می اندازند و واقعا زجرش می دهند. حتی وقتی محسن بی حال افتاده و در کما هست هم ولش نمی کنند و او را می زنند. وقتی او بی حال افتاده و شما او را زدید دیگر ولش کنید، چرا با پا روی سر و گردنش می روید؟

بعد از آن چه اتفاقی می افتد؟ محسن را به بیمارستان نمی برند؟

بعد از آن او را می زنند و یک گوشه رهایش می کنند، چند پتو هم روی سرش می اندازند که دیگر نفس نکشد و بعد از ۳۰ ساعت محسن به مرکز درمانی رسانده می شود که کار از کار گذشته است. در مستند هم می بینید که پزشکان می گویند اگر محسن زودتر به مرکز درمانی رسانده می شد چنین اتفاقی نمی افتاد اما او یک گوشه رها می شود و دچار مرگ مغزی می شود.

بعد از آن محسن به کما رفت؟ چه مدت در کما بود؟

محسن بیش از دو ماه در کمای عمیق بود و بعد از آن وقتی چشم هایش را باز کرد، دچار مرگ مغزی و زندگی نباتی شد. پزشک هم در فیلم توضیح می دهد. بعد از این اتفاق، مسئولان کمپ فیلم دوربین را پاک کرده بودند، و قبل از اینکه ما یا پزشک فیلم را ببینیم، پزشک تشخیص داد که به محسن ضربه وارد شده و او را کتک زده اند که در حالت کما بوده و او را خفه کرده اند. در حالی که آن ها به ما گفتند محسن تشنج کرده و از پله افتاده. بعد از آن به دستور پلیس و مراجع قضایی فیلم ها ریکاوری شدند و دقیقا ماجرا همانی بود که پزشک تشخیص داده بود.

روایت فاجعه‌ای که قهرمان آسیا را دجار مرگ مغزی کرد

یعنی در آن مرکز پزشک و روانشناسی نبوده که در کنار افراد باشد که خودشان این طور به افراد حمله می کنند؟

اصلا این ها حق زدن ندارند؛ اما خب پزشک و روانشناس هم متاسفانه نداشتند.

پس از آن پیگیری قضایی و شکایت شما به کجا کشید؟

متاسفانه هیچ، الان آن سه نفر با وثیقه ۳۰ میلیونی آزادند. یک نفر را مرگ مغزی کرده اند و این وثیقه ناچیز برایشان تعیین شده. نکته دیگر اینکه هر سه نفر این افراد هم سابقه دار هستند اما به هر دلیلی تبرئه شده اند ولی ما تا آخرین لحظه که نفس داریم پیگیر هستیم و از آن ها نمی گذریم. چون برادر من مریض بوده و یک بیمار را نباید اینطور ضرب و شتم می کردند. قوه قضاییه نباید این ها را اینطور رها می کرد تا مجازات شوند. درد ما این است. محسن همان وقت ساعت ۱۲ شب سالم بوده و حرف می زند اما بعد از این ضرب و شتم یک گوشه می افتد و به کما می رود.خواهش من هم این است که رسانه ها و مسئولان، کنار محسن باشند. الان کسی نمی تواند محسن را به زندگی برگرداند اما این خواسته عمومی و خانواده کشتی است که ضاربان محسن چرا باید یک قهرمان را به این شکل اذیت کنند و مرگ مغزی شود اما آزاد باشند؟ یعنی در جایی که می خواستند به او زندگی ببخشند، ضرب و شتم اش کردند و دچار مرگ  مغزی شد؛ یعنی در مرکز بهبودی او را زدند، مواردی که اصلا با هم همخوانی ندارد.

خب به نظر خودتان چرا ماجرا تا حالا به جایی نرسیده؟

اگر این موضوع پیگیری شود، حداقل کمی از درد ما هم کم شود. این ها در بروجرد آشنا دارند و با پول و رابطه، موضوع را درست کرده اند. سابقه نداشته که در جامعه کسی را اینطور بزنند و آزاد آزاد برای خودشان بچرخند.

پس از آن محسن کامل دچار مرگ مغزی شده؟

بله کامل دچار زندگی نباتی شده است.

الان در خانه از او مراقبت می کنید یا در بیمارستان بستری است؟

بله در خانه شرایط آی سی یو را فراهم کرده ایم و تا زمانی که بتوانیم مراقبش هستیم.

درخواستی از مسئولان دارید؟

من از رئیس قوه قضاییه، مسئولان، دادستان کل کشور به عنوان مدعی العموم، آقای دبیر و وزیر ورزش می خواهم پیگیر این موضوع باشند؛ چون محسن روزگاری برای این کشور افتخار آفرینی کرده. محسن چندین سال عضو تیم ملی  کشتی بود، قهرمان آسیا و جهان شد، ما هم انتظار داریم دستگاه ها ورود کنند.  الان طوری شده که هرکس ما را می بیند می گوید با این همه مدارک چرا این ها آزادند؟ حتی وقتی حکم هم نداده اند یا باید زندان می رفتند یا یک وثیقه سنگین تعیین می شد نه یک وثیقه سی میلیونی!

کسی که مرگ مغزی شده را نباید با ضرب و شتم عادی مقایسه کنند و سی ملیون وثیقه تعیین شود. به نظرم این افکار عمومی را جریجه دار می کند و همه قهرمان های کشتی هم پیگیر آن هستند و معترض اند. در فیلم مستند هم چند قهرمان جهان اعتراض می کنند که همان طور که خبر ضرب و شتم در ایران و جهان پخش شده، باید مجازات هم به نحوی باشد که در همه ایران منتشر شود؛ این خواسته ما و جامعه کشتی است و تا آخر هم پیگیر آن هستیم و کوتاه نمی آییم./امیررضااحمدی

 

انتهای پیام/1005

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار