دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۲۳۱۴
تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۴۰۰ - ۰۷:۴۸
چشم انسان با بالا رفتن سن، کارایی و قدرتی که در جوانی داشته را از دست می‌دهد؛ برای جلوگیری از پیری زودرس چشم باید از یکسری عادت‌های روزمره دوری کرد.

به گزارش آوای خزر، با بالا رفتن سن، چشم انسان کارایی و قدرتی که در جوانی داشته را از دست می‌دهد به همین دلیل است که بسیاری از افراد از سنین میانسالی اقدام به تهیه عینک می‌کنند. عوامل زیادی در کارایی چشم پس از جوانی تاثیرگذار هستند. همچنین رعایت نکردن یک سری عادت های بد، عمر چشم را کوتاه می‌کند و بعضا باعث کوری چشم افراد می‌شود.

۱. قرار گرفتن در معرض نور خورشید

نور خورشید اشعه‌های مضر بسیار زیادی دارد که تاثیر منفی بر روی سلامت چشم‌ها می‌گذارند، این به معنی نگاه کردن مستقیم به خورشید نیست بلکه بازتاب‌های نور خورشید هم اشعه‌های ماورا بنفش را انعکاس می‌دهند که ضرر جدی برای چشم هستند. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود که در روزهای آفتابی حتما از کلاه‌های لبه‌دار یا عینک‌های آفتابی استفاده مکرر شود.

۲. تغذیه مناسب

تغذیه بر روی سلامت چشم تاثیر مثبت و منفی دارد. خوردن غذاهای فرآوری شده باعث التهاب چشم می‌شود و عمر آن را کوتاه می‌کند اما میوه و خوراکی‌های طبیعی تاثیر مثبت بر روی سلامت چشم‌ها دارد.

  • شکلات تلخ موجب تقویت قوه بینایی می‌شود

۳. مرتب پلک بزنید

از خیره شدن مکرر به یک صفحه به خصوص صفحه‌های دیجیتال خودداری کنید. بهتر است پلک زدن‌های خود را در این زمان‌ها افزایش دهید تا استراحت چشم بیشتر شود.

۴. جوان نگه داشتن سلول‌های چشم

عاملی که باعث پیری چشم و ضعیف شدن آن می‌شود، سلول‌های چشمی هستند. در رژیم غذایی مناسب مانند مصرف انواع مواد پروتئینی طبیعی و ویتامین‌ها برای جوان نگه داشتن سلول‌های چشم، ضروری است.

۵. لوازم آرایشی و بهداشتی شیمیایی

هنگام استفاده از انواع لوازم آرایشی و کرم‌های بهداشتی شیمیایی در نزدیکی چشم، آسیب‌های بسیار جدی به این عضو از بدن وارد استفاده مکرر از لوازم آرایشی غیراستاندارد باعث از بین رفتن بینایی می‌شود.

۶. از استرس دوری کنید

چشم‌ها هزینه و جریمه استرس‌های ما را می‌دهند پس این یک لازمه است که تا حد امکان از تمام عواملی که ما را به سمت استرس می‌برند، دوری کنیم چرا که ممکن است در نهایت با استرس زیاد، توانایی چشم برای همیشه از کار بیفتد یا با حداقل برسد.

۷. مالیدن چشم

مالیدن مکرر چشم‌ها می‌تواند باعث آسیب میکروواسکولار به رگ‌های خونی کوچک زیر پوست شود. این امر منجر به سیاهی و پف می‌شود. مالیدن چشم‌ها همچنین باعث پیری زودرس پوست اطراف چشم از جمله چین و چروک و افتادگی پلک می‌شود.

۸. دوری از مصرف سیگار

سیگار باعث ایجاد استرس اکسیداتیو بر روی بافت‌های سراسر بدن می‌شود. در چشم‌ها، نواحی مستعد این امر ناحیه مرکز شبکیه چشم و عدسی هستند. از نظر جراحان و پزشکان متخصص چشم، دود باعث تحریک ساختارهای ظریف قرنیه می‌شود که این امر می‌تواند منجر به خشکی و قرمزی چشم شود.

۹. از کم‌خوابی پرهیز کنید

اگر شب‌ها به اندازه کافی نخوابیم، می‌تواند روند پیری چشم را تسریع کند. این می‌تواند منجر به خونریزی در چشم‌ها و تاری دید شود. در دوره‌های طولانی با استراحت ناکافی، می‌توانیم رگ‌های خونی را به دلیل فشار چشم تجربه کنیم و به همین دلیل است که چشم باعث قرمز شدن و سوزش می‌شود.

۱۰. مراجعه مرتب به چشم پزشک

این یک تصور اشتباه رایج است که شما فقط زمانی باید به چشم پزشک مراجعه کنید که متوجه مشکلی در بینایی خود می‌شوید. فراموش نکنید که سال به سال به یک پزشک معالج چشم مراجعه کنید تا از سلامت چشم‌های خود مطمئن شوید. اگر چشم‌های شما درصد کوچکی، مشکلی داشته باشد، راحت تر و کم هزینه‌تر معالجه می‌شود./باشگاه خبرنگار

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار