دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۳۴۵۷
تاریخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۸:۱۰

مصرف لبنیات در ایران یک پنجم متوسط دنیا/ مقام وزارت بهداشت: فرهنگ مصرف شیر نداریم

دکتر زهرا عبداللهی، مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت براساس آخرین آمارهای وزارت بهداشت هر ایرانی روزانه 190 گرم لبنیات در روز مصرف می‌کند که اگر این آمار را سالانه محاسبه کنیم سرانه سالانه مصرف لبنیات در کشورمان نزدیک به 70 کیلوگرم است.

به گزارش اوای خزر، روزنامه ایران نوشت: زهرا عبداللهی افزود: این آمار پایین ناشی از عدم فرهنگ‌سازی در کشور است به طوری که بزرگسالان عادت به مصرف شیر ندارند، از طرف دیگر از دهه 90 به بعد افزایش قیمت لبنیات در کشور سبب کاهش مصرف در کشور شد.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به کاهش شدید مصرف شیر طی سالیان اخیر گفت: شیوع بیماری کرونا و افزایش قیمت لبنیات در دو سال اخیر سبب شد که 30 درصد از مصرف شیر در کشور کاسته شود، با وجود این با توجه به افزایش قیمت 50 تا 60 درصدی شیر در سال ‌جاری انتظار می‌رود مصرف شیر با کاهش بیشتری روبه‌رو شود.
دکتر عبداللهی تصریح کرد: به‌صورت کلی مصرف شیر، ماست و پنیر حالا دیگر از سفره دهک‌های پایین جامعه حذف شده است که این امر سبب کوتاه قدی، کمبود کلسیم، کم‌خونی و سوء تغذیه کودکان در بین مردم جامعه خواهد شد.
در همین خصوص همچنین دکتر وحید مفید، رئیس مرکز رشد و نوآوری انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور گفت: عدد دقیقی درخصوص سرانه مصرف لبنیات در کشور وجود ندارد.
وی افزود: در حال حاضر برخی‌ها آمار تولید لبنیات را بر میزان جمعیت کشور تقسیم می‌کنند و عدد حاصله را به‌عنوان سرانه مصرف لبنیات در کشور در نظر می‌گیرند با این حال خود این آمار تولید لبنیات در کشور نیز دقیق نیست، از طرف دیگر میزان صادرات و ضایعات لبنیات در آن دیده نمی‌شود.
رئیس مرکز رشد و نوآوری انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور اظهار کرد: افزایش قیمت لبنیات در طول سالیان گذشته و عدم فرهنگ‌سازی در کشور سبب کاهش شدید مصرف لبنیات در کشور شده است.

مصرف لبنیات در کشورهای دیگر و میانگین جهانی
آمارها نشان می‌دهد به طور میانگین مصرف سرانه[سالانه] جهانی شیر ۱۵۰کیلوگرم و حتی در برخی کشورهای اروپایی این میزان مصرف، برای هر نفر فراتر از ۳۰۰کیلوگرم است به طوری که مردم کشور هلند سالانه ۵۲۰کیلوگرم سرانه مصرف شیر و لبنیات دارند، در حالی که طبق گزارش سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد (فائو) استاندارد جهانی سرانه مصرف شیر و لبنیات برای هر فرد باید ۳۰۰ کیلوگرم در سال باشد که ایران از این استاندارد بسیار عقب است.

 

انتهای پیام/1005
 

نظرات شما
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار