دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۴۵۳۸
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۷:۵۵
نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهند مصرف ویتامین دی درمان موثری برای کووید ۱۹ نیست؛ اما محققان ارتباط مصرف آن را با پیشگیری از ابتلا به بیماری شدید رد نکرده اند.  

به گزارش آوای خزر، محققان از زمان شروع همه‌گیری کرونا به این موضوع فکر می‌کردند که آیا مصرف مواد خاصی مانند روی، ویتامین سی یا ویتامین دی می توانند عوارض مبتلایان به کووید ۱۹ را بهبود بخشند یا خیر.

برخی از پزشکان در سطح جهان به امید افزایش یک واکنش ایمنی سالم همچنان به تجویز این مکمل ها ادامه می دهند. اما یک بررسی علمی از دانشگاه تولیدو در آمریکا که ماه گذشته منتشر شد، هیچ مدرکی مبنی بر این که مصرف روی، ویتامین سی یا ویتامین دی، خطر مرگ ناشی از کووید ۱۹ را کاهش می دهد، پیدا نکرد.

محققان در این بررسی علمی، ۲۶ مطالعه انجام شده از سراسر جهان را تجزیه و تحلیل کردند که شامل بیش از پنج هزار و ۶۰۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ بستری در بیمارستان بود. این بیماران پس از بستری شدن در بیمارستان روی و ویتامین سی مصرف می کردند.

این مطالعه همچنین شامل بیمارانی بود که قبل یا بعد از ابتلا به کووید ۱۹ ویتامین دی مصرف می کردند. در تمام این سناریوها، به نظر نمی رسید مصرف ویتامین ها خطر مرگ و میر را کاهش دهد.

اما این مطالعه نشان داد که ویتامین دی در صورت شروع مصرف پس از تشخیص کووید ۱۹، طول مدت بستری بیمار را در بیمارستان کاهش می‌دهد؛ در حالی که این موضوع در مورد روی و ویتامین سی صادق نبود.

دکتر عزیزالله بران، محقق اصلی این مطالعه از دانشگاه تولیدو، گفت: برای پی بردن به این موضوع که آیا ویتامین دی درمان موثری برای کووید ۱۹ است یا خیر، به مطالعات بیشتری نیاز است. اگر مصرف این ویتامین در بیمارانی که سطح ویتامین دی طبیعی داشتند، مفید باشد در آن صورت  مطمئناً می‌توانید بگویید که مصرف ویتامین دی برای درمان کووید ۱۹ موثر است.

در حال حاضر تنها بیمارانی که کمبود این ویتامین ها را دارند باید آن ها را به عنوان مکمل مصرف کنند. محققان اغلب تاثیر مصرف روی، ویتامین سی و ویتامین دی را در رابطه با عفونت های ویروسی مطالعه می کنند.

برخی تحقیقات نشان می‌دهند مصرف روی ممکن است از تکثیر ویروس‌ها جلوگیری کند و جمعیت‌هایی که در معرض خطر بالای ابتلا به ویروس‌هایی مانند HIV یا هپاتیت سی هستند، اغلب دچار کمبود روی هستند. ویتامین های سی و دی نیز همچنین دارای خواص ضد التهابی هستند که ممکن است به جلوگیری از ابتلا به بیماری های شدید کمک کند.

بران گفت: برخی کشورها ترکیب ویتامین ها را برای درمان کووید ۱۹ ترویج کرده اند. مقامات بهداشتی کشور مصر در اوایل همه گیری،  پزشکان را ملزم به تجویز ویتامین دی، ویتامین سی و روی برای بیماران علامت دار کووید ۱۹ می کردند. در آن زمان، شواهد کافی برای این کار وجود نداشت و محققان تنها بر اساس داده‌های غیر کووید به این نتیجه رسیدند.

از ماه اوت ۲۰۲۱، شیوه نامه درمان کووید ۱۹ مصر همچنان شامل مصرف روی و ویتامین سی بود. طبق سرمقاله ژوئن ۲۰۲۱  که در مجله The Lancet منتشر شد، هند نیز معمولاً ویتامین سی، ویتامین دی و روی را برای مبتلایان به کووید ۱۹ تجویز می‌کند.

اما مؤسسه ملی بهداشت آمریکا، شواهد کافی برای حمایت از ویتامین سی، ویتامین دی یا روی به عنوان درمان کووید ۱۹ را پیدا نکرده است. بران گفت که برخی از بیماران در کلینیک اوهایو هنوز معتقدند ویتامین ها علایم کووید ۱۹ را بهبود می بخشند.

با این حال هیچ مدرکی برای این باورها وجود ندارد؛ یک مطالعه فوریه ۲۰۲۱ نشان داد که مصرف مکمل‌های روی و ویتامین سی نه علائم کووید ۱۹ را کاهش می‌دهد و نه به بهبودی سریع‌تری منجر می‌شود.

مصرف بیش از حد یک مکمل می تواند به بروز عوارض جانبی غیر ضروری و گاهی خطرناک بینجامد. مصرف دزهای بالای ویتامین سی ممکن است باعث ابتلا به اسهال و حالت تهوع شود. در حالی که دزهای بالای ویتامین دی ممکن است باعث بروز تهوع، استفراغ، آسیب کلیوی یا پانکراتیت (التهاب لوزالمعده) شود./باشگاه خبرنگار

انتهای پیام/1005

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار