دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۷۵۹۴
تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۴۰۱ - ۰۷:۰۸
شکر یا قند با مزه شیرینش که برای تقریبا همه افراد مطبوع است، به همه نوع غذا و نوشیدنی افزوده می‌شود، اما مصرف بیشش از حد آن هم به بیماری‌های مانند چاقی و دیابت می‌انجامد

به گزارش آوای خزر، شکر سفید و شکر قهوه‌ای که از گیاهان مشابهی معمولا نیشکر یا چغندر قند به دست می‌آیند و ترکیب‌شان بسیار شبیه به هم است. در واقع می‌توان گفت شکر قهوه‌ای شکر سفیدی است که مقداری «ملاس» در خود دارد. ملاس نوعی شربت تیره‌رنگ حاوی قند است که در فرآیند استخراج قند از گیاهانی مانند نیشکر یا چغندر قند تولید می‌شود.

همین ملاس افزوده است که رنگ تیره‌تر شکر قهوه‌ای را ایجاد می‌کند و ارزش تغذیه‌ای آن را اندکی افزایش می‌دهد.

از جمله قابل‌توجه‌ترین تفاوت‌ها میان این دو نوع شکر این است که محتوای کلسیم، آهن و پتاسیم در شکر قهوه‌ای اندکی بیشتر از شکر سفید است؛ اما توجه داشته باشید که حتی میزان این مواد مغذی در شکر قهوه‌ای هم چندان زیاد نیست و نمی‌توان از آن به عنوان منبع هیچ ویتامین یا ماده معدنی استفاده کردو.

شکر قهوه‌ای همچنین نسبت به شکر سفید به میزان اندکی کالری کمتری دارد، اما در این مورد هم این تفاوت بسیار اندک است. یک قاشق چایخوری (۴ گرم) شکر قهوه‌ای ۱۵ کالری دارد، در حالیکه همین مقدار شکر سفید 1۱۶/۳ کالری دارد.

به جز این تفاوت‌های اندک تغذیه‌ای، تفاوت عمده این دو نوع شکر در اثری است که بر مزه و رنگ غذاها در آشپزی می‌گذارند، بنابراین اینکه کدامیک از این دو نوع شکر را انتخاب کنید، بیشتر به ترجیح شخصی شما بستگی دارد.

گرچه شکر قهوه‌ای نسبت به شکر سفید حاوی مقدار اندکی بیشتر مواد معدنی است، اما این مقدار آنقدر زیاد نیست که از لحاظ سلامت تفاوتی ایجاد کند. از طرف دیگر مصرف بیش از حد شکر چه سفید و چه قهوه‌ای زمینه‌ساز چاقی، دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی است.

توصیه کلی این است که میزان شکر افزوده شده از هر نوعی به غذاها از ۵ تا ۱۰ درصد کل کالری مصرفی روزانه تجاوز نکند.

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها