آوای خزر/ حلوا یکی از خوراکیهایی شیرین و سنتی ایران است و در نقاط مختلف دنیا به روشهای گوناگون پخته میشود. ایرانیان معمولا حلوا را برای مراسم ختم و مناسبتهای مذهبی مثل عزاداریهای ماه محرم و شبهای قدر و سفره افطار تهیه میکنند. حلوا علاوه بر اینکه به صورت یک دسر شیرین سرو میشود، یک غذای کامل و مقوی نیز محسوب میشود.
حلوای رولی با موز یکی از انواع حلواهای مجلسی است که ظاهر بسیار زیبایی دارد و برای پذیرایی مناسب است؛ همچنین به دلیل داشتن موز بسیار مقوی است و طعم دلچسبی دارد. در ادامه این مطلب طرز تهیه حلوای رولی با موز همراه با نکات مهم و فوت و فنهای مربوط به تهیه حلوا تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه حلوای رولی با موز
آرد سبوسدار: ۲ پیمانه
روغن جامد: ۱۲۰ گرم
شکر: یک و نیم پیمانه
زعفران دم کرده: نصف پیمانه
گلاب: نصف پیمانه
هل کوبیده: نصف قاشق چایخوری
موز: ۱ عدد
آب: یک و نیم لیوان
طرز تهیه حلوای رولی با موز
۱ ـ برای شروع کار ابتدا آب، شکر و زعفران دم کرده را با هم داخل یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید تا شکر حل شود. وقتی شربت یک دقیقه جوشید، اجاق گاز را خاموش کنید و صبر کنید از حرارت بیفتد؛ سپس گلاب را اضافه کنید.
۲ ـ آرد را داخل یک ماهی تابه تفلون بریزید و روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید. سعی کنید به صورت مرتب آرد را هم بزنید تا بوی خامی آن از بین برود و کمکم تغییر رنگ بدهد.
۳ ـ وقتی آرد به رنگ دلخواهتان رسید، آن را الک کنید و دوباره داخل ماهی تابه برگردانید؛ سپس روغن را اضافه کنید و هم بزنید تا آرد با روغن کاملا مخلوط شود. سعی کنید حدود بیست دقیقه مخلوط آرد و روغن را با حرارت کم تفت بدهید.
۴ ـ پودر هل را به ترکیب آرد و روغن اضافه کنید؛ سپس شربت را به آن اضافه کنید و خیلی فوری هم بزنید تا آرد کم کم جمع شود و به شکل حلوا در بیاید. وقتی حلوا از دیوارههای ماهی تابه جدا شد؛ یعنی آماده است.
۵ ـ در این مرحله اجاق گاز را خاموش کنید. یک کیسه نایلونی را باز کنید و روی کابینت یا میز کار پهن کنید. حلوای داغ را روی نایلون بگذارید و به کمک وردنه آن را به ضخامت یک و نیم سانت باز کنید. موز را پوست کنید و به صورت درسته وسط حلوا بگذارید؛ سپس لبه نایلون را بلند کنید و با کمک آن حلوا را همراه با موز رول کنید.
۶ ـ رول حلوا را به مدت ۲ تا ۳ ساعت داخل یخچال بگذارید؛ سپس آن را از یخچال خارج کنید و نایلون دور آن را باز کنید. حلوا را با کمک یک چاقوی تیز به صورت رولتی برش بزنید و داخل ظرف سرو بچینید.
نکات مهم و فوت و فنهای پخت حلوا
۱- همیشه وقتی شربت حلوا از حرارت افتاد و رو به سردی بود، گلاب را اضافه کنید؛ زیرا داغی شربت عطر گلاب را از بین میبرد.
۲- تفت دادن آرد زمان دقیقی ندارد. این امر کاملا سلیقهای است. بعضیها طرفدار حلوی تیره و بعضی دیگر حلوای روشن را دوست دارند؛ بنابراین هر زمان که رنگ آرد شما به رنگ دلخواهتان رسید، روغن را اضافه کنید و دست از تفت دادن بردارید.
۳- روغن حلوا باید به اندازهای باشد که بعد از مخلوط شدن با آرد روی آن را بپوشاند.
۴- حتما بعد از اتمام تفت دادن آرد آن را الک کنید و بعد روغن را اضافه کنید. در غیر این صورت ممکن است در حلوای شما گلولههای آردی شکل بگیرد که برای هیچکس خوشایند نیست.
۵- زمانی که شربت را اضافه میکنید، هم زدن اهمیت زیادی دارد. هرقدر خوب و به اندازه هم بزنید، حلوای شما بافت نرمتر و مطبوعتری خواهد شد.
۶- در صورت تمایل میتوانید مقداری از روغن را کم کنید و به جای آن کره اضافه کنید./فرارو
انتهای پیام/1005