دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۹۹۳۴
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۷:۴۴
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با اشاره به افزایش تلفات فوک های خزری گفت: امسال تاکنون لاشه ۲۰ قلاده فوک خزری در نوار ساحلی استان کشف شد.

به گزارش آوای خزر، خبرگزاری مهر مازندران نوشت: عطاالله کاویان با بیان اینکه تلفات فوک‌های خزری پارسال و امسال در مقایسه با سال‌های گذشته افزایش یافته و امسال لاشه ۲۰ قلاده فوک در نوار ساحلی مازندران کشف شده است، افزود: این تلفات در محدوده سواحل استان از میانکاله در شرق مازندران تا چالوس در غرب استان اتفاق افتاد و بیشترین تلفات نیز در میانکاله و محمودآباد هر کدام با چهار مورد گزارش شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در خصوص دلایل تلف شدن این فوک‌ها نیز گفت: عوامل زیادی مانند وجود تورهای سرگردان صیادی، برخورد با پره‌های قایق‌های موتوری و احتمال بروز بیماری مطرح است.

کاویان ادامه داد: تلاش شد تا نمونه سالمی از لاشه فوک خزری برای گرفتن نمونه بافت و ارسال به آزمایشگاه مرجع برای یافتن دلیل تلف شدن این گونه جانوری گرفته شود، اما متأسفانه لاشه سالمی تاکنون پیدا نشده است.

وی ادامه داد: به دلیل اینکه لاشه این حیوانات چند روز بعد از تلف شدن در دریا توسط جریان‌های دریایی به سواحل می‌آید امکان نمونه برداری از بافت‌ها وجود ندارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران گفت: فرضیه دیگر در خصوص تلف شدن غیرعادی فوک‌های خزری در سال گذشته و امسال انجام مانور نظامی جمهوری آذربایجان و تأثیر فیزیکی و شیمیایی انفجارها روی این گونه جانوری است که باید طی مطالعاتی بررسی شود.

کاویان گفت: مهمترین اقدام این اداره کل گشت و پایش در نوار ساحلی و اعماق دریا برای ردیابی فوک‌های خزری است که با کمک سازمان‌های مردم نهاد انجام می‌شود.

وی افزود: انجمن امداد و نجات فوک خزری که در سواحل آشوراده فعال است اطلاعات خوبی در این زمینه دارد و گشت و پایش‌ها نیز با همکاری این سازمان مردم نهاد انجام می‌شود./مهر

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار