دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۰۲۸
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۶
وزیر بهداشت ابلاغ کرد:
طی ابلاغیه فوری وزیر بهداشت به دانشگاه‌های علوم پزشکی سرو و عرضه مواد غذایی آسیب رسان از جمله سوسیس، کالباس و استفاده از کالاهای آرایشی در مراکز دانشگاهی علوم پزشکی، ممنوع شد.

به گزارش آوای خزر به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت (مفدا)، طی ابلاغیه فوری وزیر بهداشت به دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی، ممنوعیت مصرف مواد مضر در دانشگاه‌ها الزامی دانسته شد و بر این اساس سرو و عرضه مواد غذایی آسیب رسان از جمله سوسیس، کالباس و نوشابه و همچنین استفاده از کالاهای آرایشی در مراکز دانشگاهی علوم پزشکی، ممنوع شد.

طبق نامه ارسالی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و به دستور مستقیم دکتر نمکی وزیر بهداشت؛ از این پس ممنوعیت مصرف مواد مضر در دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی الزامی است.

در این نامه آمده است: «با توجه به نامه شماره ۱۰۰/۱۶۰ مورخ ۹۸/۰۲/۱۵ و به استناد ماده ۴۸ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) به منظور صیانت از سلامت مردم و آگاه سازی آحاد جامعه در مورد کالاها و اقدامات آسیب رسان به سلامت و داروهای با احتمال سو مصرف شایسته است در واحدهای تحت پوشش به ویژه مراکز غذا خوری کارکنان و دانشجویان، بوفه‌ها و پذیرایی در همایش‌ها و سایر موارد مشابه از عرضه و سرو کالاهای مندرج در این فهرست پرهیز شود.

مواد غذایی مذکور به دلیل کالری بالا و نمک و همچنین وجود مواد نگهدارنده و عامل خطر بیماری‌های غیر واگیر (فشار خون، دیابت، اضافه وزن) در فهرست کالاهای آسیب رسان قرار گرفته است.»

مواد غذایی مضر مندرج در این نامه به شرح زیر اعلام شد:

۱) فرآورده‌های گوشتی و غذاهای آماده مصرف شامل: انواع سوسیس و کالباس، ژامبون، انواع ساندویچ و پیتزای دارای سوسیس و کالباس و ژامبون، انواع سمبوسه و فلافل آماده شده به روش غوطه ور در روغن صنفی و صنعتی و پنیر پیتزای پروسس

۲) فرآورده‌های شیرین و نوشیدنی‌ها شامل: انواع نوشابه گازدار و یا بدون قند، نوشابه انرژی زا، نوشیدنی مالت (ماءالشعیر) طعم دار، انواع نوشیدنی‌های میوه‌ای گاز دار و بدون گاز با محتوای آب میوه ۲۵ درصد و کمتر، انواع شربت و نوشیدنی‌های غیر میوه‌ای و تزئینی، فرآورده‌های یخی و خوراکی، انواع پودر نوشیدنی فوری

۳) روغن‌ها شامل: روغن مصرفی خانوار

۴) سایر اقلام خوراکی شامل: انواع سس پرچرب (مایونز، سس سالاد و سس سفید) با چربی بیش از ۳۰ درصد، انواع فرآورده‌های سرخ شده در روغن بر پایه سیب زمینی و غلات (چیپس، سیب زمینی و غلات)، انواع فرآورده حجیم شده بر پایه ذرت، شیرینی‌های تر، فرآورده‌های کاکائویی، تافی و آبنبات

۵) دخانیات شامل: سیگار و محصولات داخلی

۶) کالاهای آرایشی شامل: فرآورده‌های آرایشی تاتو و فرآورده‌های طراحی پوست، فرآورده‌های آرایشی رنگی پوست و مو (انواع رژ لب، ریمل، کرم پودر، پنکیک، خط چشم، مداد آرایشی چشم و لب، رنگ مو و…)، انواع فرآورده‌های برنزه کننده پوست، انواع محصولات آنتی سلولیت و لاغرکننده موضعی، فرآورده‌های صاف کننده و فر کننده مو، دیفنو کسیلات

۷) داروها با احتمال سو مصرف شامل: قرص ترامادول در اشکال کپسول ۱۰۰ میلی گرم، کپسول ۵۰ میلی گرم و قرص ۱۰۰ میلی گرم SR، استامینوفن کدئین و کلیه ترکیبات کدئین دار

طبق این نامه و به دستور دکتر نمکی، مقتضی شد اقدامات به عمل آمده در هر دانشگاه به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گزارش شود.

انتهای پیام/1000

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار