دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۰۸۲۰
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۴۰۱ - ۰۷:۴۷
محققان برای حفظ سلامت کلیه ها، مصرف رنگین کمانی از میوه ها و سبزیجات را توصیه می کنند.

به گزارش آوای خزر، دکتر «شیرین پورافشار»، متخصص تغذیه می گوید: «مصرف بیشتر میوه ها و سبزیجات به شدت با سلامت مرتبط است. زمانی که می بینیم بیماران مبتلا به بیماری مزمن کلیه کمتر میوه و سبزیجات مصرف می کنند، نگران اثرات کلی سلامتی شان هستیم. هنگام ارائه توصیه های تغذیه ای به بیماران مبتلا به بیماری مزمن کلیه، مانند توصیه هایی برای کاهش مصرف پتاسیم، باید مراقب باشیم که بی جهت از مصرف میوه و سبزیجات سالم جلوگیری نکنیم.»

برای داشتن کلیه‌های سالم چی بخوریم؟

برای این مطالعه، محققان داده‌های مربوط به الگوهای تغذیه را از نظرسنجی‌های سلامت و تغذیه که بین سال‌های ۱۹۸۸ و ۲۰۱۸ انجام شد، تجزیه و تحلیل کردند. محققان دریافتند که بین سال‌های ۱۹۸۸ تا ۱۹۹۴، ۵۲ درصد از پاسخ‌دهندگان مبتلا به بیماری مزمن کلیه، مصرف میوه و سبزیجات شان کم بود.

بین سال‌های ۲۰۰۳ و ۲۰۱۰، ۴۶ درصد از پاسخ‌دهندگان مبتلا به بیماری مزمن کلیه، در مقایسه با ۴۱ درصد از افراد دیگر، مصرف کمی از میوه و سبزیجات داشتند. و بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۸، ۴۸ درصد از پاسخ‌دهندگان مبتلا به بیماری مزمن کلیه، الگوی مصرف کمی داشتند.

بیماری مزمن کلیوی زمانی اتفاق می افتد که کلیه ها قادر به دفع مواد زائد از خون فرد نیستند. این وضعیت می تواند منجر به فشار خون بالا، بیماری قلبی و سکته شود. گاهی اوقات به بیمارانی که به بیماری مزمن کلیه مبتلا هستند گفته می شود که مصرف پتاسیم را کاهش دهند، ماده معدنی که معمولاً در میوه ها و سبزیجات یافت می شود.

به گفته نویسندگان این مطالعه، مطالعات بیشتری برای تعیین اینکه آیا مصرف کم میوه و سبزیجات علت یا نتیجه بیماری مزمن کلیه است یا عوامل دیگری در آن دخیل هستند، مورد نیاز است.علاوه بر این، محققان گفتند که مطالعات بیشتری برای درک ارتباط بین مصرف میوه و سبزیجات و بیماری مزمن کلیه مورد نیاز است.

محققان امیدوارند از طریق این مطالعه و مطالعات مشابه، بتوانند افراد سالم و بیماران مبتلا به بیماری مزمن کلیوی را تشویق کنند تا در مصرف میوه ها و سبزیجات با گنجاندن انواع و مقادیر بیشتر میوه ها و سبزیجات فرآوری نشده یا کم فرآوری شده در زندگی روزمره خود تجدید نظر کنند./بهداشت نیوز

انتهای پیام/1005
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار