دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۱۴۳۸
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۴۰۱ - ۰۰:۱۷
کارشناس ارشد آموزش بهداشت:

مازندران ۳۵۴ هزار سفیر سلامت دارد

مازندران ۳۵۴ هزار سفیر سلامت دارد
مدیر گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: این استان ۳۵۴ هزار سفیر سلامت و بیش از ۷ هزار داوطلب سلامت دارد.
آوای خزرآزاده بابانژاد: ۵ دسامبر برابر با چهاردهم آذرماه روز جهانی داوطلب سلامت است، به همین دلیل در نشست خبری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دو تن از مدیران گروه سلامت و بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ دادند.

مدیر گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه بدون مشارکت در سلامت نمی‌توان کاری از پیش برد، اعلام کرد: ۶۵ درصد مراقبت‌های ما حتی پس از مراجعه به پزشک، "خودمراقبتی" است.

زری عنایتی معتقد است؛ با رویکرد‌های مختلفی اعم از فردی، سازمانی و خودیاری می‌توانیم کیفیت زندگی خود را بالا ببریم.
 
مازندران ۳۵۴ هزار سفیر سلامت دارد
 
او در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر تعداد سفیران و داوطلبان سلامت در استان مازندران، اظهار کرد: در حال حاضر بالای ۳۵۴ هزار سفیر سلامت و بیش از ۷ هزار داوطلب سلامت محله در مازندران داریم که ۵ تا ۲۰ خانوار را تحت پوشش قرار می‌دهند.

مدیر گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به جذب و تربیت سفیر سلامت در استان اظهار کرد: هر فردی با مدرک دیپلم می‌تواند به مراکز خدمات جامع سلامت شهر و روستای محل سکونت خود مراجعه کند و پس از تایید و یادگیری آموزش‌های لازم می‌تواند سفیر سلامت باشد.
 
"ایدز درمان قطعی ندارد، ولی می‌توانیم عمر مبتلایان را افزایش بدهیم"

در ادامه، مدیر گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در خصوص سوال خبرنگاران مبنی بر آمار مبتلایان به HIV در استان، بدون اعلام آماری در این زمینه به دلیل قطعی نبودن، تصریح کرد: دو سال و اندی درگیر پاندومی کرونا بودیم و انگ و تبعیضی که در ایدز وجود داشت، به فراموشی سپرده شد.
 
مازندران ۳۵۴ هزار سفیر سلامت دارد
دکتر آزیتا دلیلی اظهار داشت: باید به مردم در خصوص ایدز آگاهی بدهیم و بگوییم که اگر رفتار پر خطری داشتند، ظرف دو تا شش هفته نسبت به تست ایدز اقدام کنند.

او ادامه داد: فرد مشکوک به ایدز با مراجعه به مراکز مشاوره رفتاری در تمامی شهرستان‌ها می‌تواند با دادن تست رپید و تست خونی، از وضعیت خود نسبت به این بیماری مطلع شوند.

مدیر گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در پایان بیان کرد: مشاوره و دارو‌ها با حفظ اسرار بیمار و اصل محرمانگی و رازداری انجام می‌شود.

انتهای پیام/۱۰۰۱/
خبرنگار: آزاده بابانژاد
نظرات شما
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار