• home-ava
  • kartabl2
  • klogin
  • news
  • npanel
  • searchpost
  • video-gallery
  • آمار
  • آوای خزر
  • به روز رسانی
  • پایش خبر
  • پرینت
  • تماس با ما
  • ثبت خبر
  • جستجو
  • درباره ما
  • شهروند خبرنگار
  • گالری
  • گالری تصاویر
  • گالری ویدیو
  • صفحه اصلی
  • درباره ما
  • ارتباط با ما
  • جستجو پیشرفته
  • آرشیو روزنامه
  • صفحه اصلی
  • درباره ما
  • ارتباط با ما
  • جستجو پیشرفته
  • آرشیو روزنامه
شهروند خبر نگار
Facebook Twitter Youtube Eaparat Whatsapp Eeitaa
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • ورزشی
  • اقتصادی
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • آرشیو اخبار
  • گالری ویدیو
  • گالری تصاویر
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • ورزشی
  • اقتصادی
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • آرشیو اخبار
  • گالری ویدیو
  • گالری تصاویر
  • کد خبر : 90753
  • تاریخ انتشار : 18 / 10 / 1401
  • زمان انتشار : 09:17
https://avayekhazar.ir/?p=90753

جلوه گری بهاری گل نرگس در دشت های زمستانه مازندران

آوای خزر/ زمستان فصل گل نرگس و برداشت آن در مازندران است. روستای الله رودبار بابل از جمله مناطقی است که روستاییان در آن به پرورش گل نرگس می‌پردازند و بخشی از درآمد خانوارها از این راه تأمین می‌شود.

رضا نتاج از جمله پرورش دهندگان گیاهان دارویی شهرستان بابل است که در کنار پرورش گل محمدی، بخش اعظمی از زمین‌های کشاورزی خود را در سال‌های اخیر به کشت گل نرگس اختصاص داده است، در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: سه سال پیش به فکر آن افتادم که در کنار گل محمدی به پرورش گیاهی دیگری بپردازم که بتواند در برابر سرمای زمستان مقاوم باشد و بعد از جشنواره عطر نرگس در جویبار متوجه شدم زمین‌های حاصلخیز این شهرستان نیز مستعد پرورش گل نرگس خواهد بود پس تصمیم گرفتم که به پرورش این گل بپردازم.

نتاج با بیان اینکه درآمد کشاورزان مازندرانی بیشتر در فصل برداشت برنج و مرکبات است افزود: کشت گل محمدی و نرگس سبب شد تا درآمد کشاورزان منطقه به سه فصل افزایش یابد و کشاورزان بتوانند با برداشت گل محمدی در ماه اردیبهشت، برداشت مرکبات در فصل پاییز و همچنین برداشت گل نرگس در فصل زمستان درآمد کشاورزی خود را افزایش دهند وبا این روش از تک بعدی بودن محصول کشاورزی خود داری کنند.

درآمد گل نرگس چند برابر شالیزار است

وی تصریح کرد: علاوه بر این کشت گل نرگس چندین برابر شالی درآمدزایی دارد و با اصلاح الگوی کشت می‌توان کشاورزان منطقه را تشویق کرد تابه کشت این گل درکنار دیگر محصولات کشاورزی بپردازند.

جلوه گری بهاری گل نرگس در دشت های زمستانه مازندران

این پرورش دهنده گیاهان دارویی اظهار داشت: امیدوارم بتوانم در گام بعدی با اسانس گیری از این گل در صدد صادرات عطر گل نرگس به کشورهای دیگر گام‌های مثبتی را در صادرات این محصول بردارم.

نتاج بابیان خواص گل نرگس گفت: تاریخچه این گل نشان می‌دهد که گل نرگس از دیر باز در بین مردم سراسر جهان و کشور مان محبوب است و می‌تواند بازارهای داخلی و خارجی خوبی را برای این محصول پیش بینی کرد.

وی تصریح کرد: البته انواع مختلف گل نرگس امروزه در سراسر دنیا کشت می‌شود که یکی از خوشبوترین و لذت بخش ترین عطرها در صنعت گل‌، عطر گل نرگس شیرازی است که طرفداران زیادی دارد.

گل نرگس از جمله گل‌های مقاوم زمستانی است

محمدرضا قربان نیا از جمله فروشندگان گل‌های زینتی شهرستان بابل نیز در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: گل نرگس ازجمله گل‌های محبوب در میان مردم است که به صورت شاخه بریده بیشتر عرضه می‌شود.

وی ادامه داد: تا قرن نوزدهم، اطلاعاتی در مورد طبقه بندی انواع مختلف گل نرگس به طور جدی در دسترس نبود. اگرچه امروزه انواع مختلف این گل شناسایی شده و نام مخصوص به خود را دارند، اما در بین مردم انواع مختلف به همان نام نرگس شناخته می‌شود.

وی افزود: گلی که بیشتر در دسترس مردم است، نرگس پنج پر و نرگس شهلا که به نرگس شیرازی نیز معروف است، بوده و دارای شیپوری زرد رنگ همراه با گلبرگ‌های مترگل نرگس است و اغلب به صورت دسته‌ای آن را خریداری می‌کنند البته در سال‌های اخیر برخی از باغداران نیز تمایل به خرید پیاز این گیاه برای پرورش آن در سطح اراضی حاصلخیز کرده‌اند.

قربان نیا ادامه داد: گل نرگس جزو خانواده گیاهان آماریلیس یا مارچوبه است که با گل‌هایی مثل نسرین یا آماریلیس، گل مریم، خورشیدی و آکاو هم‌خانواده است و این گیاه پیازی همراه با گل‌های یخ، کاملیا و یاسمن زمستانی به چهار گل مقاوم به سرمای شدید مشهور است.

قربان نیا اظهار داشت: نرگس گیاهی است که نیاز بسیار کمی به آب داردوبارش‌های طبیعی باران در منطقه نیاز آبی؛ این گیاه را کاملاً تأمین می‌کند و قابل کشت در اراضی دیم است و با توجه به خشکسالی و کاهش آب‌های زیرزمینی در سال‌های اخیر کشت این گیاه به حفظ منابع آبی استان نیز کمک زیادی می‌کند.

وی در پایان سخنانش گفت: ۶۰ گونه گل نرگس با ۶ رنگ در جهان کشت می‌شود که در کشور ایران چهار گونه آن را می‌توان در دشت‌ها و کوهپایه‌های زاگرس واستان‌های ایلام، لرستان، خوزستان، فارس، کهکیلویه و مازندران مشاهده کرد.

جلوه گری بهاری گل نرگس در دشت های زمستانه مازندران

بوی گل نرگس آرامش دهنده بوده و باعث تسکین اعصاب و روان انسان در برابر دغدغه‌های زندگی امروزی است مرجانه اسلامی از شهروندان بابلی نیز خود را عاشق عطر گل نرگس معرفی می‌کند و می‌گوید: گل نرگس علاوه بر رایحه زیبا وخواص درمانی نماد تولدی دوباره و مقاوم در برابری سرمای شدید زمستان است زیرا زمانی که تمام گیاهان به خواب می‌روند، گل نرگس در سرمای زمستان عشوه گری می‌کند.

اسلامی ادامه می‌دهد: بوی گل نرگس آرامش دهنده بوده و باعث تسکین اعصاب و روان انسان در برابر دغدغه‌های زندگی امروزی است.

عطر نرگس آنتی بیوتیک ضد افسردگی است

الیاس نادران از جمله فروشندگان برند عطر در شهرستان بابل است که در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: عطر گل نرگس عطری است جذاب که به آنتی بیوتیک ضد افسردگی معروف است و در کشور ایران تولید می‌شود، این عطر دارای گروه بویایی گلی است که برای رایحه درمانی و تقویت اعصاب نیز توصیه می‌شود

وی تصریح کرد: عطر گل نرگس در رایحه درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد و دارای خواصی چون رفع استرس و اضطراب؛ تقویت اعصاب پیشگیری و جلوگیری از ابتلاء به سرماخوردگی و زکام است.

گل نرگس از جمله گل‌های مقاوم زیبای زینتی است که دارای خواص مختلف درمانی و همچنین دارای طرفداران زیادی در میان مردم جهان است که می‌توان باتوجه به پتانسیل موجود در ایران ازنظر پرورش و تولید گل نرگس با برنامه ریزی کلان، این گل زینتی را جایگزین صادرات نفت کرد./مهر

انتهای پیام/1005

ارسال نظر

برچسبها :

  • آخرین اخبار
  • دیدار چهره‌به‌چهره مسئولان قضایی مازندران با بیش از ۲۵۰ مراجعه‌کننده
  • حضور پرشور دانش‌آموزان ساروی در راهپیمایی ۱۳ آبان؛ همصدایی نسل آینده با مردم انقلابی
  • فضای مجازی جولانگاه کلاهبرداران نخواهد بود
  • دوران فرار مالیاتی پزشکان و طلافروشان در استان تمام شد
  • وفاق مدیریتی در چهاردانگه؛ تشکیل کارگروه حوزه آب کشاورزی با اعتبار ۵۰ میلیارد تومانی
  • «اهالی قلم شمال»؛ ترکیبی از فرهنگیان جوان با اهدافی انسان‌دوستانه
  • پاسخ شهردار ساری به ۳۱ سوال یک عضو شورا
  • ۱۳ آبان‌ماه؛ نمادی از صلابت حسینی و روحیه فاطمی
  • افتتاح پروژه‌های بزرگ عمرانی ساری تا پایان سال
  • انتقاد استاندار مازندران از ایجاد ۲ شهرک صنعتی در میاندورود
  • پربازدیدترین ها
  • پر بحث ترین ها
دیدار چهره‌به‌چهره مسئولان قضایی مازندران با بیش از ۲۵۰ مراجعه‌کننده

دیدار چهره‌به‌چهره مسئولان قضایی مازندران با بیش از ۲۵۰ مراجعه‌کننده

سعید منصوری
//
حضور پرشور دانش‌آموزان ساروی در راهپیمایی ۱۳ آبان؛ همصدایی نسل آینده با مردم انقلابی

حضور پرشور دانش‌آموزان ساروی در راهپیمایی ۱۳ آبان؛ همصدایی نسل آینده با مردم انقلابی

سعید منصوری
//
فضای مجازی جولانگاه کلاهبرداران نخواهد بود

فضای مجازی جولانگاه کلاهبرداران نخواهد بود

سعید منصوری
//
دوران فرار مالیاتی پزشکان و طلافروشان در استان تمام شد

دوران فرار مالیاتی پزشکان و طلافروشان در استان تمام شد

سعید منصوری
//
وفاق مدیریتی در چهاردانگه؛ تشکیل کارگروه حوزه آب کشاورزی با اعتبار ۵۰ میلیارد تومانی

وفاق مدیریتی در چهاردانگه؛ تشکیل کارگروه حوزه آب کشاورزی با اعتبار ۵۰ میلیارد تومانی

سعید منصوری
//
«اهالی قلم شمال»؛ ترکیبی از فرهنگیان جوان با اهدافی انسان‌دوستانه

«اهالی قلم شمال»؛ ترکیبی از فرهنگیان جوان با اهدافی انسان‌دوستانه

سعید منصوری
//
  • مطالب مر تبط

برنامه تامین مالی رشد اقتصادی هدف برنامه هفتم نهایی شد

تأکید معاون توسعه استانداری مازندران بر هم‌افزایی دستگاه‌ها برای تحقق سیاست‌های جمعیتی

احتمال وقوع سیلاب یخچالی در دماوند و آتش‌سوزی در جنگل‌های مازندران

خانم انصاری فقط نشسته و نگاه می‌کند؛ رئیس سازمان محیط زیست کشور بی‌عرضه است

«وداع ساری با شهدای مظلوم تجاوز صهیونیستی»

دیدگاهتان را بنویسید! لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایت آوای خزر از سال ۹۴ فعالیت خود را بطور رسمی آغاز کرده است. آوای خزر یک پایگاه خبری مستقل و بومی‌نگر است که با رویکردی حرفه‌ای،تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌های استان مازندران و شمال کشور را پوشش می‌دهد. ما با تکیه بر دقت، صداقت و سرعت، تلاش می‌کنیم تا پل ارتباطی میان مردم و رویدادهای مهم اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی باشیم. رسالت ما آگاهی‌بخشی شفاف، تقویت مسئولیت‌پذیری و حمایت از توسعه پایدار منطقه است.

نماد ساماندهی

logo-samandehi

شبکه های اجتماعی

Facebook Twitter Youtube Whatsapp Telegram Instagram

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به آوای خزر است و استفاده از مطالب صرفا با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی وپشتیبانی توسط آژانس خلاقیت توس رسانه

درج/ویرایش پیوند

نشانی مقصد را وارد نمایید

یا پیوند به محتوای موجود

    معیاری برای جستجو مشخص نشده است. نمایش دادن آخرین موارد. جستجو کنید یا برای انتخاب موارد، از کلیدهای جهت بالا و پایین استفاده کنید.