پوست لیمو به خاطر خواص زیادی که دارد بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از استفادههای پوست لیمو تهیه ترشی از آن است. شما میتوانید زمان آبگیری لیمو ترش پوستهای آن را نگه داشته و درون آن را کامل خالی کنید تا فقط پوست آن باقی بماند. سپس آنها را برای تهیه ترشی مورد استفاده قرار دهید. در این مقاله ابتدا طرز گرفتن تلخی پوست لیمو، سپس ادویه ترشی پوست لیمو و دو روش برای تهیه ترشی پوست لیمو ترش را خواهید خواند.
در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست زیر، به موضوع دلخواه خود برسید:
- طرز گرفتن تلخی پوست لیمو
- ادویه ترشی پوست لیمو
- تهیه ترشی پوست لیمو ترش به روش اول
- تهیه ترشی پوست لیمو ترش به روش دوم
- خواص پوست لیمو ترش
طرز گرفتن تلخی پوست لیمو
قبل از اینکه هر گونه استفادهای از پوست لیمو ترش بکنید باید تلخی آن را بگیرید. برای گرفتن تلخی پوست لیمو، یک قابلمه آب روی حرارت بگذارید و صبر کنید تا به جوش آید، سپس مواد میانی لیمو ترش را خالی کنید و پوست لیموها را درون آب در حال جوش بیندازید تا بجوشد. پس از ۵ دقیقه آن را با آب سرد آبکش کنید. این کار را دو مرتبه تکرار کنید تا تلخی آن کامل گرفته شود. سپس آنها را حداقل به مدت ۲۴ ساعت روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا خشک شوند. میتوانید کمی نمک روی آنها بپاشید تا هم زودتر خشک شده و هم خراب نشوند. پس از خشک شدن، پوست لیموها آماده برای تهیه ترشی و استفادههای دیگر است.
ادویه ترشی پوست لیمو
انواع ترشیها را با ادویههای مخصوص به خود درست میکنند. ادویه و سبزیجات لازم و مناسب برای ترشی پوست لیمو گلپر، نعنا خشک، گشنیز، فلفل سیاه یا قرمز، زردچوبه و نمک است. شما این ترشی را میتوانید بدون ادویه یا با ادویه و سبزیجات درست کنید که در ادامه دو روش تهیه برای آن گفته شده است.
طرز تهیه ترشی پوست لیمو ترش؛ روش اول
مواد اولیه |
پوست لیمو |
۱ فنجان |
سرکه |
۳ فنجان |
گلپر |
نصف قاشق چایخوری |
نعناع |
نصف قاشق چایخوری |
گشنیز، فلفل سیاه و نمک |
به میزان لازم |
زمان لازم برای آماده شدن ترشی یک ساعت
دستور تهیه
- ابتدا تلخی پوست لیموها را به روش گفته شده بگیرید و آنها را خشک کنید.
- پس از یک الی دو روز که آب پوست لیموها گرفته شد سرکه را بجوشانید تا چند قل بخورد.
- سپس پوست لیموها را در یک ظرف شیشهای یا پلاستیکی بریزید و به آن نعناع، گلپر، گشنیز و فلفل اضافه کنید.
- در ظرف را محکم ببندید و آن را یک ماه در یک محیط خشک و خنک نگهداری کنید تا ترشی شوند.
- پس از یک ماه میتوانید ترشی را با انواع غذاها میل کنید.
نوش جان ...
دستور تهیه ترشی پوست لیمو ترش؛ روش دوم
مواد لازم |
پوست لیمو ترش |
۵۰۰ گرم |
سرکه |
۱٫۵ کیلوگرم |
نمک |
۱ قاشق چایخوری |
زمان لازم برای آماده شدن ترشی یک ساعت
طرز تهیه
- ابتدا تلخی پوست لیمو ترش را به روشی که در بالا گفته شد بگیرید.
- سرکه را در یک قابمه بریزید تا بجوشد و چند قل بخورد.
- پوست لیموها را درون شیشه ترشی بریزید و روی آن را با با سرکه جوشانده شده پر کنید.
- کمی نمک نیز در ظرف ترشی بریزید.
- ظرف ترشی را یک ماه در جای خشک و خنک قرار دهید تا ترشی برسد.
- پس از یک ماه ترشی را با انواع غذاها میل کنید.
نوش جان ...
خواص پوست لیمو ترش
- فلاونوییدهای پلیفنول موجود در پوست لیمو سطح کلسترول خون را پایین میآورد و به سلامت قلب کمک میکند.
- در پوست لیمو پتاسیم وجود دارد که به حفظ فشارخون در سطح مناسب کمک میکند.
- ویتامین C موجود در پوست لیمو برای مشکلات لثه مانند خونریزی لثه، اسکوروی و التهاب لثه مفید است.
- پوست لیمو دارای اجزاء ترکیبکنندهای است که به عنوان پکتین شناخته شده است و به کاهش وزن بدن کمک میکند.
- کلسیم و ویتامین C موجود در پوست لیمو برای سلامت استخوانها بسیار مفید است. همچنین از ابتلا به بیماریهایی مانند پوکی استخوان، آرتریت روماتوئید و رماتیسم التهابی جلوگیری میکند و در کاهش استرس اکسیداتیو نقش دارد.
- پوست لیمو برای جلوگیری از مشکلات پوستی مانند چین و چروک، آکنه، رنگدانهها و لکههای تیره موثر است. زیرا رادیکالهای آزاد نقش بسیار مهمی در این فرایند بازی میکنند و پوست لیمو سرشار از آنتیاکسیدان است و تا حد زیادی در سمزدایی پوست نقش دارد.
- بیوفلاونوییدهای موجود در مرکبات مانند لیمو برای مبارزه با استرس اکسیداتیو در بدن مفید و موثر است.
- پوست لیمو حاوی موادی است که با سلولهای سرطانی موجود در بدن مبارزه میکند.
سخن پایانی
توجه کنید که پوست لیمو ترش کمی سفت است، ولی در هنگام گرفتن تلخی و جوشیدن در آب، کمی نرم میشود. اگر دوست دارید پوست لیمو نرم باشد میتوانید پس از اینکه تلخی آن را گرفتید و آن را خشک کردید، کمی آن را با سرکه بجوشانید. برخی در ترشی لیمو چند حبه سیر هم اضافه میکنند. این ترشی را درست کنید و نظر و تجربیات خود را با ما و دیگر مخاطبان آوای خزر در بخش ارسال نظر در میان بگذارید.
انتهای پیام/1000