آوای خزر: روابط عمومی اورژانس کشور در یادداشتی با اشاره به سقوط بالگرد این سازمان در حین عملیات امدادی، اما نگاهی دقیقتر به ماجرا داشت که در ادامه مطلب میخوانید:
اینروزها سقوط بالگرد اورژانس یاسوج در صدر اخبار قرار گرفته؛ خبری که همکاران اورژانس در سراسر کشور را برای دقایقی در شوک و نگرانی فرو برد، اما لابلای گزارشهای تکمیلی، خبری بود که اتفاق تلخ از دست رفتن بالگرد اورژانس را تحتالشعاع قرار داد.
ساعت، یازده و هفده دقیقه روز دوشنبه ۲۶ تیرماه، تلفن مرکز ۱۱۵ اورژانس یاسوج به صدا درآمد. درخواست کمک برای کمک به پسر ۱۲ سالهای که به دلیل مشکل تنفسی ناشی از عفونت ریوی با کیست هیداتیک دچار اختلال هوشیاری شده است.
فاطمه عسگری تریاژ تلفنی اورژانس یاسوج، پس از ثبت نشانی، پرس و جو در زمینه علایم بیماری و تحلیل موقعیت کودک بیمار، مورد را فوق اورژانسی تشخیص داد و تصمیم به اعزام آمبولانس هوایی گرفت تا تکنسین اورژانس هر چه سریعتر در صحنه حاضر شود.
هلیکوپتر اورژانس هوایی یاسوج در کمترین زمان ممکن به پرواز درآمد و ساعت خلبان ۱۲:۰۹ را نشان میداد که هلیکوپتر آماده فرود در منطقه سرآسیاب اجم شد.
متاسفانه در این هنگام یک اتفاق ناخواسته موجب شد تا فرود بالگرد در لحظات آخر به شکلی نامناسب صورت بگیرد و به برخوردی سخت با زمین منتهی شود.
افراد محلی که در منطقه جمع شده بودند در حالیکه با وحشت به صحنه نگاه میکردند، به سرعت برای کمک به سمت بالگرد دویدند.
گرد و غبار ناشی از برخورد که کمی فرو نشست، صحنهای عجیب و باورنکردنی که در برابر چشمان حاضران به نمایش درآمد، تلاش تکنسین اورژانس یاسوج برای اطفا حریق به وسیله کپسول آتشنشانی بود.
ماجرا به همین جا ختم نشد، وی پس از فرو نشستن آتش به داخل کابین بالگرد رفت تا به خلبانها برای خروج از کابین کمک کند و بعد از آسودگی از نجات خلبانها علیرغم اینکه از ناحیه گردن، کمر و زانوها به شدت آسیب دیده بود، سراغ بیمار را گرفت و از اطرافیان خواست تا او را به بالین کودک ۱۲ ساله ببرند.
بررسیهای اولیه حاکی از وخامت حال بیمار بود. کاهش هوشیاری و چهره کبود بیمار نشان از درگیری ریهها و اختلال در تنفس داشت.
به سرعت دست به کار شد. اکسیژنتراپی از طریق ماسک اکسیژن را برای بیمار شروع کرد. رگ گرفت، سرم وصل کرد و به تزریق چند دارو از طریق سرم پرداخت. بعد با مرکز تماس گرفت و درخواست آمبولانس کرد.
به لطف خدا تلاشهایش موثر بود و حال عمومی بیمار بهتر شد. اما او با وجود درد شدید و شوک ناشی از حادثه، تا زمان رسیدن نیروهای کمکی پای کار ماند.
تنها زمانی که آمبولانسهای کمکی به محل حادثه رسیدند و کودک را برای انتقال به یاسوج در آمبولانس گذاشتند، ذهنش آرام گرفت.
همکارانش به سمتش آمدند و او را روی برانکارد گذاشتند و بعد از بستن کولار گردنی به بیمارستان یاسوج منتقل کردند.
خوشبختانه آخرین گزارشهای رسیده حاکی از این است که آسیبهای جسمی "داود افضلی" تکنسین جوان و پرشور و متعهد اورژانس یاسوج جدی نبوده و او دیشب با دستور دارویی از بیمارستان ترخیص شدهاست.
افضلی در ارتباط با این سانحه گفت: پس از خروج از بالگرد متوجه بروز آتشسوزی شدم، به همین دلیل به سرعت نسبت به اطفا آتش به وسیله کپسول آتشنشانی و کمک به خلبانها برای خروج از بالگرد اقدام کردم.
او با اشاره به اینکه ماموریت اصلی پرواز اعزام برای کمک به کودک ۱۲ ساله دچار کاهش سطح هوشیاری ناشی از اختلال تنفسی بود، اضافه کرد: بعد از سقوط علیرغم درد شدید در گردن و کمر از مردم محلی خواستم که من را به سمت بیمار راهنمایی کنند.
تکنسین اورژانس یاسوج گفت: حال عمومی کودک وخیم بود، اما به لطف خدا با اکسیژنتراپی، مایع درمانی و تزریق داروهای لازم حال وی بهتر شد و کمی بعد نیز همکارانم با آمبولانس رسیدند و بیمار را به بیمارستان یاسوج منتقل کردند.
انتهای پیام/۱۰۰۱/