فرزانه حسنی - آوای خزر - تهران: غلامرضا مهدوی امروز در آیین گشایش شعبه ۲۶۵۶ شورای حل اختلاف تهران مستقر در مرکز خدمات مشاوره ایرانیان خارج از کشور، اظهار کرد: شورای حل اختلاف اساسا یک نهاد مردمی است و در سال ۸۱ شروع به کار کرد فلذا بعد از انقلاب اسلامی هر زمان یک نهاد مردمی شکل گرفته ماندگار شده است چرا که ذات انقلاب ما یک نهاد مردمی و فرهنگی است و در این راستا شوراهای حل اختلاف شکل گرفت و بعنوان یکی از موفق ترین نهادها در سطح کشور محسوب می شود.
وی با اشاره به اینکه در استان تهران ۶۰ مجتمع شورایی داریم، افزود: حدود ۴ هزار نفر نیرو اعم از شورایی، دبیران، اداری و بیش از ۳۰۰ نفر همکار قضایی به صورت تمام وقت و پاره وقت با ما همکاری دارند.
دادیار دادسرای دیوان عالی کشور با اشاره به داشتن قریب ۲۰۰ شعبه ویژه صلح و سازش، خاطرنشان کرد: اینها در کنار دادسراها و سایر مراجع قضایی در حال فعالیت هستند ولو اینکه ۷۰۰ شعبه در این ۶۰ مجتمع داریم و حدود ۲۰ شعبه هم در زندان های استان تهران مستقر هستند.
وی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲ تعداد ۷۵ نفر از محکومین به قصاص نفس با اقدامات این شوراها و مددکاران زندان رضایت قطعی از اولیای دم اخذ کردند و آزادی شان فراهم شد، اظهار کرد: ۲ هزار و ۸۷۶ نفر هم از زندانیانی که به دلیل مسائل مالی یا جرایم غیرعمدی در زندان بودند، توسط شوراهای مستقر در زندان از زندان آزاد شدند و در حال حاضر در شهر تهران نیز سازش ما ۶۲/۲۸ درصد است و از حیث رتبه بندی رتبه اول سازش در سطح کشور را شهر تهران به خود اختصاص داد و همچنین میانگین سازش در کل کشور ۴۱/۳۸ درصد می باشد.
معاون قضایی رئیس کل دادگستری در امور شوراهای حل اختلاف استان تهران در ادامه در خصوص شعبات تخصصی شوراها، عنوان کرد: ۷۰ شعبه تخصصی در این نهادها داریم یعنی هر نهادی که از ما درخواست کرده از آن با روی باز استقبال کرده ایم و همچنین یک شعبه تخصصی شورا را ایجاد کردیم تا اگر مشکلی از همان نهاد به وجود بیاید همکاران ما موضوع را حل و فصل کنند. به عنوان مثال در شهرک های صنعتی مثل شمس آباد یکی از شوراها در گزارشی که ارائه داد اعلام کرده بود حدود ۸۵ درصد پرونده هایی که ارجاع می شود با صلح و سازش مختومه میشود با این اوصاف ورودی پرونده ها به مراجع قضایی کم می شود چرا که بنای ما این است سعی کنیم رضایتمندی مردم را داشته باشیم و طی یک نظرسنجی که صداوسیما داشته شورای حل اختلاف رتبه اول را از حیث تکریم ارباب رجوع کسب کرده است.
وی تصریح کرد: با بیان اینکه شوراها دارای دو صلاحیت هستند و یکی صلاحیت صدور آرای قضایی و دیگری صلح و سازش است فلذا کلیه امور مدنی، حقوقی و جرایم قابل گذشت و خصوصی غیرقابل گذشت، قابل طرح جهت صلح در شوراهاست.
دادیار دادسرای دیوان عالی کشور با بیان اینکه در راستای منویات رهبری چندین سالی است که شعبات تخصصی را در این نهادها ایجاد کردیم، اظهار کرد: در انجمن زرتشتی شعبه ویژه شوراها داریم و می توانیم برای کلیمیان و ارامنه هم شعب ویژه جهت تسهیل و تسریع در کار داشته باشیم.
وی با اشاره به افتتاح شعبه تخصصی ایرانیان خارج از کشور، عنوان کرد: حدود ۱۰ میلیون نفر از هموطنان ما در خارج از کشور هستند، ما هم شعبه ای را برای حل و فصل موضوعات حقوقی آنها در نظر گرفتیم که همه همکاران در این شعبه اهل فن هستند و به صورت یک شعبه خاص است ولو اینکه این شعبه کوچک ترین حقی برای انجام کار سیاسی ندارد و فقط کار حقوقی را انجام می دهد.
مهدوی در پایان در خصوص ایجاد دادگاه ایرانیان خارج از کشور، گفت: قانون شوراهای حل اختلاف برای ایجاد دادگاه صلح تاسیس شده است، قانون در ۷ آذر ۱۴۰۲ لازم الاجرا شد و طبق این قانون، قوه قضاییه یکسال تا ۷ آذر امسال مکلف شده دادگاه های صلح را در کشور ایجاد کند، ولو اینکه در خصوص ایجاد دادگاه صلح، استان تهران جز ۱٠ استان اول هستیم که امیدواریم قبل از انقضای مقرر دادگاه های صلح را ایجاد کنیم.
انتهای پیام/۱۰۰۲/